Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Vēl viens latvietis Norvēģijas Elitē, Krupinskim četri vārti Nīderlandē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vēl viens latvietis Norvēģijas Elitē, Krupinskim četri vārti Nīderlandē
Linards Ščegoļevs (#19)
Foto: assisten.no

Pie pirmā sezonas panākuma tikušas mūsu "somietes" Anna Ankudinova un Elizabete Pavlovska, kamēr individuāli sekmīga spēle Nīderlandē padevusies Rihardam Krupinskim. Somijas otrajā stiprākajā līgā jau ierasti rezultatīvi bijuši Klāvs Jansons un Pēteris Trekše, bet izlases florboliste Liene Krauja joprojām spēlē bez uzvarām Nīderlandē.

Jansona un Trekšes rezultativitāte šoreiz neglābj
Pirmo zaudējumu Somijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā piedzīvojis Klāva Jansona un Pētera Trekšes pārstāvētais "Koovee", kas savā laukumā ar 5:6 (3:2, 0:1, 2:2, 0:1) papildlaikā piekāpās "SB Vantaa" vienībai, kas pirms tam bija zaudējusi abās cīņās. Jansons cīņu aizvadīja pirmajā maiņā, atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu (-1), bet Trekše guva vienus vārtus, pirmajā trešdaļā pēc tautieša piespēles realizējot skaitlisko vairākumu. Arī Trekše spēli noslēdza ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu. Ar septiņiem punktiem trijās spēlēs "Koovee" pašlaik ieņem trešo vietu turnīra tabulā, bet nākamo maču aizvadīs pret līgas līderiem "Josba".

Kraujai jau otrā neveiksme Nīderlandē
Nīderlandes spēcīgākajā florbola čempionātā neveiksmīgs sezonas starts padevies Lienes Kraujas pārstāvētajam "HSK Agents", kas otrās kārtas cīņā savā laukumā ar 2:5 (0:1, 0:2, 2:2) piekāpās "UFC Utrecht-2" vienībai. Latviešu florboliste astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām atzīmējās ar vārtu guvumu, tobrīd rezultātu sadeldējot līdz 1:3. Par pirmajiem punktiem čempionātā komandai pacīnīties neizdevās un pašlaik "HSK Agents" atrodas pēdējā vietā čempionāta kopvērtējumā.

Sebrim divas no divām, Krupinskim četri vārtu guvumi
Pie otrās uzvaras divās cīņās Nīderlandes vīriešu virslīgas čempionātā izdevies tikt Helvija Sebra jaunajam klubam "FB Agents", kas savā laukumā ar 7:2 (2:1, 2:0, 3:1) apspēlēja Mika Ozola pārstāvēto "Blue Falcons", kuriem tā bija jau otrā neveiksme. Mačā pret savu bijušo klubu Sebris pie rezultativitātes punktiem tikt neizdevās.

Citā cīņā pie pirmās uzvaras sezonā ticis Riharda Krupinska pārstāvētais HSK, kas savā laukumā ar 10:5 (1:2, 2:2, 7:1) pēdējā trešdaļā izrādījās pārāks par "Tilburg Floorball". Lielisku maču aizvadīja latviešu florbolists, kurš pirmajā periodā nopelnīja divu minūšu sodu, taču turpinājumā atzīmējās ar četriem precīziem metieniem.

"Harstad" pievienojas vēl viens latvietis
Jau piektais latviešu florbolists pieteikts Norvēģijas spēcīgākās līgas kluba "Harstad" rindās. Par to kļuvis Roberts Līviņš, kurš pirmajā mačā atzīmējās ar divu minūšu sodu. Vienībai, kas sezonu sāka ar vērtīgu uzvaru, sezonas turpinājums izvēršas neveiksmīgs, jo piedzīvota trešā neveiksme pēc kārtas, turklāt šoreiz pret "Sveiva" smaga sagrāve ar 5:18 (1:4, 1:7, 3:7). Ar vārtu guvumu un divām piespēlēm atzīmējās Linards Ščegoļevs, bet Toms Niedre spēles trešajā periodā nopelnīja sarkano kartīti un spēles sodu 1. Ārpus pieteikuma šoreiz palika Toms Kirmužs un Kaspars Grundšteins. Turnīra tabulā "Harstad" atkāpušies uz pēdējo pozīciju.

Pirmā uzvara Somijas Elitē
Pie pirmās uzvaras pēc diviem minimāliem zaudējumiem Somijas Elites līgā ticis Elizabetes Pavlovskas un Annas Ankudinovas pārstāvētais SSRA, kas savā laukumā viegli ar 12:2 (3:1, 4:0, 5:1) apspēlēja "SB Pelicans" komandu. Uzvarētajā spēlē ārpus pieteikuma palika Ankudinova, bet Pavlovska spēlēja ceturtajā virknējumā, pie rezultativitātes punktiem netiekot, spēli noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu.