Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

FBK SĀC nedaudz pietrūkst līdz astotniekam

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

FBK SĀC nedaudz pietrūkst līdz astotniekam
FBK SAC

Latviešu klubiem noslēgušās cīņas starptautiskajā florbola turnīrā "Czech Open", kur vistālāk aizspēlējās FBK SĀC vīriešu Open grupā paliekot vienu vārtu attālumā no iekļūšanas labāko astotniekā.

Slampes florbolistiem Prāgas iekarošana noslēdzas agri no rīta
Lieliski aizvadījuši grupu turnīru, tiekot pie divām pārliecinošām uzvarām un viena neizšķirta, kas deva pirmo vietu grupā, "SK Slampe/ZeVid" florbolisti uzreiz iekļuva izslēgšanas turnīra trešajā kārtā. Tajā pretī stājās pietiekami labi zināmais Šveices klubs "UH Appenzell", pret kuriem izvērtās līdzvērtīga cīņa, pirmajā puslaikā latviešiem divas reizes izvirzoties vadībā pēc Kristapa Kazlovska un Reiņa Dukšīša vārtu guvumiem. Tomēr šveicieši abas reizes prata rezultātu izlīdzināt, bet otrā puslaika otrajā pusē ar diviem vārtu guvumiem arī iekrājot sev divu vārtu pārsvaru. Rezultatīvais Kazlovskis vienus vārtus ātri atspēlēja, bet pēdējās trijās minūtēs latvieši pie izlīdzinājuma netika, piedzīvojot zaudējumu un izstājoties no turnīra pēc četrām aizvadītajām spēlēm.

"FBK SĀC" nedaudz pietrūkst līdz ceturtdaļfinālam
Pēc tam, kad no turnīra bija izstājusies arī Slampes komanda (otrajā turnīra dienā savas spēles noslēdza Cēsu "Lekrings" un "Talsu NSS/Krauzers"), latviešu vienīgie pārstāvji sacensībās palika "FBK SĀC", kas grupu turnīrā ierindojās trešajā vietā, izslēgšanas cīņas uzsākot jau ar pirmo kārtu. Tajā izdevās pieveikt komandu no Čehijas, kam sekoja uzvara arī pār Slovākijas klubu. Trešajā kārtā bija jāsacenšas ar slaveno "KAIS Mora" klubu, kas gan slavens ir pateicoties dāmu komandas sekmīgajām sezonām. Arī zviedru barjera neizrādījās šķērslis ādažniekiem, kas sešu minūšu laikā panāca 3:0 vadību, vēlāk ielaižot vienus vārtus brīdī, kad Armands Asniņš izcieta piecu minūšu sodu. Asniņš gan pārliecinoši reabilitējās pēc pārtraukuma, kad tika pie vārtu guvuma, nodrošinot 4:1 uzvaru.

Lai ielauztos labāko astotniekā, "FBK SĀC" vajadzēja tikt galā ar "Ibk Kerubl" komandu no Somijas. Atšķirībā no iepriekšējās spēles, šoreiz tieši sākums latviešiem izvērtās ļoti neveiksmīgs, jo deviņu minūšu laikā nācās nonākt iedzinējos ar 0:3. Līdz pārtraukumam Asniņš un Krists Saldatenoks divus vārtus atspēlēja, taču ar to pašu atbildēja arī somi. Pēc pārtraukuma Kristiāns Rinkēvičs un Alvis Dāle ātri rezultātu sadeldēja līdz 4:5, taču pēdējās septiņās minūtēs gūt tik ļoti vajadzīgos vēl vienus vārtus neizdevās, liekot piedzīvot zaudējumu, atvadoties no turnīra.