Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"SC Classic" jau pusfinālā noliek čempionu pilnvaras

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"SC Classic" jau pusfinālā noliek čempionu pilnvaras
Jonas Pulsī (centrā) pret savu bijušo komandu iemeta trīs vārtus
Foto: IFF Floorball

Čehijas pilsētā Ostravā sācies Čempionu kauss florbolā, kurā šogad piedalās vien četras labākās dāmu un četras labākās vīru komandas. Pirmā turnīra diena neveiksmīga izrādījās Somijas komandām.

Vispirms savas pusfināla spēles aizvadīja dāmu komnadas un pirmajā mačā savā starpā sacentās Somijas labākā komanda "SB-Prom" ar "Kloten Dietlikon Jets" no Šveices. Jau mača 11.minūtē "Jets" neizmantoja iespēju atklāt rezultātu, nerealizējot piešķirto soda metienu. Tomēr turpinājumā "Jets" arvien labāk izmantoja savas iespējas, otrā perioda izskaņā panākot jau pārliecinošo 5:0 pārsvaru. "SB-Pro" īsi pirms došanās atpūtā vienus vārtus atspēlēja, taču reāli cīņā par uzvaru iesaistīties nespēja, ļaujot "Kloten Dietlikon Jets" svinēt panākumu ar rezultātu 9:3 (2:0, 3:1, 4:2). Fantastisku maču aizvadīja 22 gadus jaunā Zviedrijas florbola leģionāre "Jets" komandas sastāvā Alise Grandsteda, kurai pieci vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle.

Krietni spraigāka izvērtās otra dāmu pusfināla spēle, kurā laukuma saimnieces "1.SC Vitkovice" sacentās ar "Taby FC IBK" no Zviedrijas. Mača ievads daudz labāks bija mājiniecēm, kurām 11.minūtē ar lielisku metienu vārtu augšējā stūrī izcēlās Vladka Maderova, bet četras minūtes vēlāk pretuzbrukumā Dominika Bučeka dubultoja Ostravas kluba pārsvaru. Līdz spēles 29.minūtei "Taby" tomēr spēja rezultātu izlīdzināt. Izšķirošs izrādījās Jennas Taivalojas vārtu guvums mača 50.minūtē. Izskrējusi vienatnē pret Čehijas kluba vārtsardzi, Taivaloja izdarīja metienu, kuru ar kājām atvairīja Nikola Prileska. Vārtsardze bija pārliecināta, ka bumbiņa atrodas zem viņas, taču tā bija kļūda un zviedrietes ar atkārtotu metienu panāca vadību. Pēc mirkļa tika gūti arī ceturtie vārti un turpinājumā "Taby" novadīja spēli līdz 6:3 uzvarai.

Champions Cup sievietēm

Pusfināli
"SB Pro" (Somija) – "Kloten Dietlikon Jets" (Šveice) 3:9 (0:2, 1:3, 2:4)
"Taby FC IBK" (Zviedrija) – "1.SC Vitkovice" (Čehija) 6:3 (1:2, 1:0, 4:1)

Noslēdzoties pusfināla spēlēm dāmām, laukumā varēja iziet kungu komandas. Pirmajā pusfināla spēlē zviedru "Storvreta IBK" sacentās ar vietējo Ostravas komandu "1.SC Vitkovice". Diemžēl šoreiz spēle neizvērtās pietiekami spraiga, jo jau pirmajā trešdaļā zviedri guva trīs vārtus, savu aktivitāti nesamazinot arī turpinājumā, pēc diviem periodiem esot vadībā jau ar graujošo 8:0. Pēdējā trešdaļā pārsvars tika palielināts līdz 11:0 taču nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām goda vārtus izdevās iemest arī mājiniekiem, izceļoties Josefam Riparam. Uzvarētāju rindās pa trim vārtiem guva Aleksandrs Ruds un Tobias Gustafsons, kuriem attiecīgi arī divas un viena rezultatīva piespēle. Jāpiezīmē, ka spēli klātienē vēroja 2661 skatītājs, kas ir šā turnīra vienas spēles apmeklējuma rekords.

Ļoti aizraujoša un vārtu guvumiem pārbagāta izvērtās otra pusfināla spēle vīru komandām, kurā sacentās pērnās sezonas čempioni "SC Classic" no Somijas un "SV Wiler-Ersigen" no Šveices. Pirmajā trešdaļā gūti tikai vieni vārti, izceļoties Marko Renšam "Wiler" vienības rindās. Līdz mača vidum šveicieši panāca arī 3:0 vadību, bet pārtraukumā vienības devās pie 2:4, raugoties no titula aizstāvētāju pozīcijām. Lielākā jautrība gan norisinājās trešajā periodā, kurā kopumā tika gūti 11 vārti. Ilgāku laiku "SV Wiler-Ersigen" šķietami droši konktrolēja notikumus laukumā, taču 55.minūtē rezultāts kļuva neizšķits kad pēc Āro Helina metiena no savas laukuma puses ne sevišķi veiksmīgi darbojās "Wiler" vārtsargs, atsitot bumbiņu sev priekšā un Ētu Sikinens panāca 7:7. Minūti vēlāk Marko Luis gan atkal vadībā izvirzīja šveiciešus, kuri pēdējā minūtē vēl divreiz raidīja bumbiņu pretinieku tukšajos vārtos, tādējādi tiekot pie 10:7 uzvaras un vietas sacensību galvenajā finālā.Uzvarētāju rindās lielisku spēli aizvadīja Jonas Pulsī – somu florbolists, kurš pērn bija izteikts "SC Classic" līderis, aizvedot vienību līdz čempionu kausam. Tagad viņš savas bijušās komandas vārtos raidīja trīs bumbiņas, atzīmējoties arī ar vienu rezultatīvu piespēli.

Champions Cup vīriešiem

Pusfināli
"Storvreta IBK" (Zviedrija) – "1.SC Vitkovice" (Čehija) 11:1 (3:0, 5:0, 3:1)
"SC Classic" (Somija) – "SV Wiler-Ersigen" (Šveice) 7:10 (0:1, 2:3, 5:6)