Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Divu pastarīšu un divu līderu cīņa

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Divu pastarīšu un divu līderu cīņa
"Ķekavas Bulldogs/NND" grūta uzdevuma priekšā
Foto: PPB Media

Elvi sieviešu florbola virslīgā šovakar tiks izspēlētas divas cīņas un abas varētu būt pietiekami spraigas un neprognozējamas, jo vienā mačā tiksies tabulas lejasgala vienības, kamēr otrā – divas no līderu kvarteta.

NND/RJTC – FK “Ķekava” pulksten 17:15 Ziemeļvalstu VĢ Rīgā

Aizvadītajā nedēļas nogalē NND/RJTC aizvadīja savu trešo un ceturto spēli, izbraukumā ar identisku 4:9 rezultātu piekāpjoties vispirms Cēsu “Lekrings”, bet pēc tam “Līgatnei”. Tā rezultātā vienība zaudējusi visas četras spēles, atrodoties astotajā vietā turnīra tabulā. Komandai ļoti svarīgas būs divas nākamās spēles, kurās būs iespēja pacīnīties par pirmajiem diviem punktiem. Individuāli komandas rezultatīvākā spēlētāja ir Alise Lakija Širve, kura piedalījusies trijās spēlēs, iekrājot 4 (1+3) punktus. Annija Gobiņa tikmēr spēlējusi visās cīņās, atzīmējoties ar trim precīziem metieniem.

Diezgan nepierasti pastarīšu pulkam pieskaitīt FK “Ķekava”, kas pēdējos gados ir bijusi viena no titulētākajām komandām, bet pašlaik atrodas vien sestajā vietā. Tiesa, pašreizējā vieta un statuss nav īsti objektīvs, jo komanda, kas starpsezonu periodā šķīrusies no vairākām līderēm, pašlaik aizvadījusi tikai vienu spēli, ar 3:11 izbraukumā piekāpjoties “Rubenei”. Visus vārtus guva vienības līdere Ieva Bušmane. Par komandas patieso spēku pirmos secinājumus varēs izdarīt šī mēneša beigās jo oktobrī kopumā FK “Ķekava” florbolistēm ieplānotas četras spēles.

“Ķekavas Bulldogs/NND” – “Līgatne” pulksten 18:00 Ķekavā

Ķekavas vienība izcīnījusi uzvaras trijās no aizvadītajām četrām spēlēm, pašlaik turnīra tabulā tādējādi ar deviņiem punktiem atrodoties otrajā vietā, atpaliekot vienīgi no “Rubenes”. Tiesa, pēdējā spēlē tieši pret Kocēnu vienību “Ķekavas Bulldogs/NND” nespēja izrādīt nekādu pretestību, piedzīvojot smagu zaudējumu ar rezultātu 1:10. Tajā spēlē ar vienīgo vārtu guvumu izcēlās gados joprojām ļoti jaunā, taču jau pieredzējusī Anna Ankudinova, kura ar 10 (7+3) punktiem arī ir vienības rezultatīvākā spēlētāja. Līga Vancāne guvusi tikai vienus vārtus, taču viņas rēķinā astoņas piespēles, kas ar deviņiem punktiem ļauj būt komandas otrajai rezultatīvākajai florbolistei.

Līgatnes vienība ar sešiem izcīnītajiem punktiem pašlaik tabulā atrodas ceturtajā pozīcijā, taču viņas joprojām nav zaudējušas ne punkta, pietiekami pārliecinoši uzvarot abās notikušajās spēlēs. Objektīvi gan abas pirmās pretinieces bija objektīvi vājākas par viņām pašām un par jaunizveidotās komandas patieso varēšanu lielā mērā varēs spriest pēc šīvakar mača Ķekavā. Pašlaik komandas rezultatīvākā spēlētāja ir pieredzējusī Liene Adamane, kura divās spēlēs iekrājusi 7 (5+2) punktus. Turpat netālu ir viena no komandas izveidošanas autorēm Agnese Broliša, kura iekrājusi 6 (3+3) punktus.