Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:810, Did:0, useCase: 3

Treneris H.Rodke: "Miljons dolāru zirgs"

Helmuts Rodke
Helmuts Rodke

Serēna Viljamsa reiz smagi saindējās. Nē, ne jau Ziemassvētkos, ne gaidībās, un ne jau nu Krasta ielas Lido, bet gan viena turnīra laikā ASV. Pasaules vadošā miljonus vērtā un nopelnījusī tenisiste bija nolēmusi pagaršot sava mīluļa suņu barību. Lasi ar rīsiem 15 eiro vērtībā. Bums un gatavs! Rezultāts? Uz pāris dienām tā kuņģa ceļi viņai bija neizdibināmi. Morāle – neēdiet to, kas nav paredzēts jums. Paskaidrošu: dzīvnieku ēdiens tiek bez žēlastības uzlabots ar tikai viņu nāsīm uztveramiem ķīmiskiem kārdinātājiem.

Vecumā 7 – 16 gadi visiem jaunajiem sportistiem (vispār visiem) ir īstais laiks izveidot “čempiona ēšanas” paradumus. Un tas nebūt nav vienkārši, jo šīs lietas ir jāmācās gadiem. Uztura speciālisti varētu būt sportistam kā piektā vara (jo ceturtā tomēr ir treneris). Viņiem vajadzētu vismaz kādā vasaras treniņnometnē ņemt visus “pie dziesmas” un neļaut norīt ne kumosa draņķu. Un kā minimumu iemācīt, ko ēst pēc treniņa. Tāpēc, ka no dzimšanas zināt pareiza un sabalansēta uztura principus neviens nevar. Turklāt sabalansēti nenozīmē turēt katrā rokā pa vienāda izmēra hotdogam.

Kāpēc vispār mēs ēdam, piedodiet, mēslus? Tāpēc, ka varam vai arī citādāk neprotam. Taču iedomāsimies, ka mums pieder miljonu vērts sacīkšu zirgs. Vai mēs viņu triektu pa naktsklubiem un mocītu ar skaņas piesārņojumu laikā, kad ir jāguļ? Dzirdītu ar kokteiļiem un barotu ar visādiem Kukurstānas kebabiem, kuru gaļu, lai tā sasaldēta labāk uzglabātos, piesūcina ar visādiem atkal jau draņķiem? Šaubos. Nu tad lūk, sportists pats sev ir tieši tāds Miljonu Vērts Sacīkšu Zirgs, kuram kaut nedaudz ir jāievēro režīms. Lai arī Roberto vienā raidījumā reiz izteicās, ka jaunībā varot “grauzt ķieģeli un uzdzert benzīnu”, tas ir tikai mīts. Bet daudziem diemžēl paradums, kas lēni un maigi nogalina aknu, nieres un veselo saprātu.

Kurš gan atlēts pēc klusām dzīrēm, kad pa virsu piededzinātam šašlikam ir uzmesta trekna šokolādes torte, nav kādreiz aizdomājamies par sevis cienīšanu, pēkšņo zarnu revolūciju un sportisko diētu? Iespējams, kāds elitāras kūkas pārēdies bagātnieks uzskata, ka vajag tik baudīt dzīvi, un patērēt visu, ko var iebāzt un ieliet mutē, bet man ir aizdomas, ka viņa seja ir neatgriezeniski uzburbusi, un aizkuņģa dziedzerī kaut kas sāk augt. Bet pavisam ļaunā patiesība ir tāda, ka iekšķīgās kaites un gremošanas traucējumi pēc 35 sākas tieši ar it kā nevainīgiem jaunības paradumiem. Runā, ka vēdera slimības pēc sajūtām ir vissliktākās. Neticat? Pajautājiet kādam pāragrai nāvei nolemtajam no kaimiņzemes – aknu cirozes čempiones.

Kas notiek ar sportistiem Visu-Ko-Sagribas ēdājiem? Ja godīgi, daudzi tāpēc arī neuztrenējas, jo ir traucēta muskuļu, fermentu un hormonu atjaunošanās ķieģeļu un benzīna dēļ. Tāpēc reizēm tiek meklēti dažādi stimulatori, balansējot uz saprāta un briesmīgu analīžu robežas. Ballīšu kokteiļi a la Satrakojies Bifelis Čili Mērcē, kas varētu atdzīvināt pat nosprāgušu atomzemūdeni, tad vēl ir tīrais nieks… Skābo produktu uzbrukums nogalina nemanāmi, pa ceļam nokaujot imunitāti, un pilnīgam kaifam piemetot vēl visas iespējamās slimības. Nekontrolētās ēšanas ķīmijas buķete visā krāšņumā iziet caur mūsu šūnām. Un tad nesakiet, ka vainīgs liktenis vai tā Kunga ceļi ir neizdibināmi.

Publiskā ēdināšana. Tur visi uzņēmumi pirmkārt domā par biznesu, tad par kotlešu nekaitīgumu, un tikai pēc tam (ja vispār) par veselīgumu. Izņemot varbūt dažas dārgas iestādes un smalkus restorānus. Dabūt augstvērtīgu, svaigu, pārstrādē nesabojātu, ne-zīdaiņiem paredzētu olbaltumu, vien jau ir problēma. Bet tas vēl nekas. Ir aizdomas, ka konservi ar derīguma termiņu pirms Otrā Pasaules kara būtu pat veselīgāki par dažu Rīgas centra ieskrietuvju kulinārajiem brīnumiem. Izvairieties no jebkā, kas sen ir zaudējis savu dabīgo garšu un aromātu un peld sazin kādā 18 reizes karsētā Sičuaņas Marihuānas uzlējumā. Tad jau smukās zilās tabletītes, ko vasarnīcās atstāj grauzēju indēšanai, ir ar augstāku uzturvērtību. Šaubu nav, ka pilsētā var atrast arī tīrus un labus ēdienus, bet vai visi to prot?

Kā jaunietim ēst, kad viņš sāk nopietni sportot? Vidēji normālas kompleksijas audzēkņiem ar kalorijām ir vieglāk. Tiem, kuri priekš konkrētā sporta veida tomēr ir nedaudz par pufīgu, burvīgie konču, fantas un putukrējuma sapņi būs jāaizmirst gan. Jo sports ir dzīves lielākā izdevība dabūt labu figūru! Ja kāds savukārt ir tik tievs, ka līdzjūtībā pat Ziemeļkoreja viņam steigšus sūtītu pārtiku, arī viņš nedrīkst ēst visu, kas pagadās. Jo zem ādas nevajag uzaudzēt ļumīgu tauku un nelietderīguma kokteili, bet gan dabūt stiprus muskuļus.

Bez uztura izglītības nav obligāti mēneša laikā jākļūst par kareivīgu un visus “neticīgos” nosodošu veģetārieti vai vegānu. Lai cik tas moderni un pareizi šķistu. Pietiks, ja vismaz iesākumam, nevienam nesakot ēdīsiet tikai dzīvniekus – veģetāriešus. Saubos arī vai bez uztura izglītības un tikai ar knapiem treneru kursiem ir iespējams pāris gadu laikā kļūt par Lieliskas (un veselīgas) Figūras Superguru.

Ko tad ēst?

Tiem, kas ir atklājuši kādu Superfood, jāzina, ka nav tāda viena produkta, kas sportistu padarīs leģendāru. Šādas Brīnumpupas cilvēce vēl nav redzējusi. Super ir tikai strukturēts un daudzveidīgs ikdienas uzturs. Visā graudaugu, riekstu, zaļumu, Austrumu garšvielu, tīra ūdens un krāsainu dārzeņu bagātībā. Pārējo piesviediet klāt pēc savas filozofijas un iespējām. Mācieties no gudrākajiem, un uzklausiet tikai autoritatīvus viedokļus. Bet, ja kāds jums apgalvo: “lai nesaliptu pēcpuse, saldumi ir jāēd špagatā”, tad viņš ir melis.

Nav piecas reizes dienā vajadzīga Star Wars Džedaju cienīga maltīte. Auzu putra un tvaicēti rīsi ir pat ļoti cienījami. Labākie NBA Džedaji nepārēdas uz nakti. Sekojiet viņu piemēram un draudzējieties ar gribasspēku, jo mobilā aplikācija “štoperis” vēl nav izgudrota. Ja redzat ledusskapī gaļu, kurai ir skaisti mežģīņota baktēriju muguriņa, metiet to ārā! Neveiciet apgraizīšanu. Jo aminoskābju neredzamā sabrukšana notiek daudz dziļākos slāņos.

Vai ievērot veselīga un sabalansēta uztura principus šķiet elles mocības? Nekā tamlīdzīga! Gribat zināt, kas ir elles mocības? Lidot no Helsinkiem uz Ņujorku, kad jums blakus sēž viens 9-gadīgs franču Bārts Simsons, kas visu ceļojuma laiku ar nevainīgu sejas izteiksmi laiž trakotas gāzes. Jo iespējams ir pārēdies želejas lācīšus. Tās, lūk, ir īstas mocības!

Trenera rezumē: Sportist, izturies pret sevi kā pret miljons dolāru vērtu sacīkšu zirgu! Baro sevi vienkārši un augstvērtīgi. Ar tīriem un nesabojātiem produktiem. Pietrūkst gribasspēka to visu ievērot? Neesi viduvējība, trenē! Tas ir vienīgais ceļš uz, iespējams, miljonus vērtu līgumu un māju okeāna krastā. Nu vismaz uz miljona vērtu veselību.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-06 11:01, pirms 8 gadiem
taisnība jau vien būs, bet vai kāds par velti var sastādīt manu ēdienkarti?
un jautājums -kur iepirkties, jo veikalā pat desa, kas domāta bērniem, ir pilna ar ķīmiju?

     [+] [-]

, 2016-09-06 11:36, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: taisnība jau vien būs, bet vai kāds par velti var sastādīt manu ēdienkarti?
un jautājums -kur iepirkties, jo veikalā pat desa, kas domāta bērniem, ir pilna ar ķīmiju?
varu tev sastadiit.. bet ne pa baltu velti.. ikdienaa stradaau par fitnesa treneri un uztura principi un to ieverosana ir mana manu uzcitigako klientu ikdiena

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 11:38, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: taisnība jau vien būs, bet vai kāds par velti var sastādīt manu ēdienkarti?
un jautājums -kur iepirkties, jo veikalā pat desa, kas domāta bērniem, ir pilna ar ķīmiju?
Ar sastādītu ēdienkarti vidējs cilvēks nekur netiks, pašam ir jāsaprot principi un jācenšas tos ievērot. Tas ir vienīgais ceļš kā ilgtermiņā kaut ko mēģināt un vēlāk arī sasniegt.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 11:41, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: taisnība jau vien būs, bet vai kāds par velti var sastādīt manu ēdienkarti?
un jautājums -kur iepirkties, jo veikalā pat desa, kas domāta bērniem, ir pilna ar ķīmiju?
Kāpēc cilvēki iedomājas, ka viss viņiem pienākas par velti? Tāds lietas parasti netiek cienītas un novērtētas. Vajag tomēr vismaz nedaudz piepūlēties. Jo nevienam nav pienākums glābt sliņķus.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 11:58, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: vai kāds par velti var sastādīt manu ēdienkarti?
Sastādīt var kartupeļus vagā. Ēdienkarti izveido.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-06 12:03, pirms 8 gadiem
Es varu sastādīt gan kartupeļus, gan ēdienkarti

     [+] [-]

, 2016-09-06 12:17, pirms 8 gadiem
Nordic rakstīja: Kāpēc cilvēki iedomājas, ka viss viņiem pienākas par velti? Tāds lietas parasti netiek cienītas un novērtētas. Vajag tomēr vismaz nedaudz piepūlēties. Jo nevienam nav pienākums glābt sliņķus.
šis (mans) jautājums ir kā atbilde uz Helmuta rakstā izvirzīto problēmu

     [+] [-]

, 2016-09-06 12:20, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: taisnība jau vien būs, bet vai kāds par velti var sastādīt manu ēdienkarti?
un jautājums -kur iepirkties, jo veikalā pat desa, kas domāta bērniem, ir pilna ar ķīmiju?
Kādas desas,par pusfabrikātiem vispār ir jāaizmirst.

     [+] [-]

, 2016-09-06 12:25, pirms 8 gadiem
Kāda ēdienkarte,internetā var visu pats atrast kad un ko ēst.Nopēriet gramatu par Novāku Džokoviču ''Servēju uzvairai" un jums viss būs skaidrs par ēdienu un gatava arī ēdienkarte

     [+] [-]

, 2016-09-06 12:33, pirms 8 gadiem
Kārtējais gudrais raksts ne par ko, tiešām ,ne par ko, laikam čalis tās gāzes pārostījies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 14:15, pirms 8 gadiem
zippo22 rakstīja: Kārtējais gudrais raksts ne par ko, tiešām ,ne par ko, laikam čalis tās gāzes pārostījies
Ne par ko? Ja vēlies tādu fizo kā LeBrona un citiem stāriem, tad būs vien jāievēro pareiza ēdienkarte.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 14:50, pirms 8 gadiem
Pareizi ēst galīgi nav dārgi, problēmas parasti sagādā atrast veidu kā "apmierināt garšas kārpiņas", lai ne tikai puncis, bet arī galva paēdusi (izdalījies "laimes hormons").
Laika periodā, kad bija ierobežoti resursi, bet ar velosipēdu bija vēlme (un iespējas.. Rīgā dzīvojot 9 mēnešus gadā var atrast, kur braukt.. un bez īpaša apnikuma) kustēt daudz un dikti (un fiziskā forma bija vislabākā), dienas plānveidīgais uzturs aprobežojās ar 400-500 g auzu pārslu, 1,5-2 paciņām vājpiena biezpiena, 400-500 gramiem burkānu/kāpostu un vistas stilbiņam. Pat 2 EUR/dienā var iekļauties, ja ļoti vēlas un spēj atrast veidu kā apmānīt vēlmi pēc kaut kā garšīga. Treniņa laikā jau protams rādās vēlme pēc "ātrās enerģijas", bet tā kā sprinta treniņus (vienu līdzeno, otro pret nelieliem kāpumiem) veicu tikai 2 dienas nedēļā un pārējie bija lēnie/garie, tad vajadzība pēc "turbo uzlādes" nebija liela. Un tā bija ~10 tk. km sezona, kad mēneša liekā nauda pēc rēķiniem bija tikai ~140 EUR (arī visam pārējam, ieskaitot tehnikai, sadzīvei utt.), bet toties varēja katru dienu atrast krietnas stundas savam vaļaspriekam un fiziskās formas uzturētājam.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-06 16:44, pirms 8 gadiem
elmurcis rakstīja: Pareizi ēst galīgi nav dārgi,[...]
pareizi ēst ir dārgi un kā vēl. Jo to lielāka daļa nemaz nemāk un uzķeras uz mārketingu (es Tev sastādīšu ēdienkarti, protams, tas maksā naudu, nodarbojos ar to ikdienā... ņem šo produktu - tas ir veselīgi, bet, protams, divreiz dārgāk kā lētā, neveselīgā desa... utt utjp)

svarīgākais ir cits aspekts - vai Tu vēlies visu dzīvi pakļaut rīsu, ūdens, citronu, vistas gaļas utml diētai, atsakoties no alkohola (kas ir kaitīgs), no desām (arī kaitīgas) no saldinātajiem dzērieniem, cigaretēm, suņiem, burgeriem, konfektēm, šokolādes un kā tik vēl ne, lai hmm... lai ko? lai labi justos ap gadiem 60? (nav garantēts, ka to paveiks veselīgs uzturs vienā personā). Vēl varam uzpucēt savu miljons dolāru zirgu dzīvojot laukos, kur ir svaigāks gaiss, nesēžot pie datora brīvajā laikā (kaut ne tik daudz, lai uzrakstītu šeit komentāru), nestrādājot garas stundas, lai nopelnītu iztiku. utt utjp... varam iet šajās perfektajās galējībās, kuras nav reāli izpildīt... (kaut vai ēdot tos pašus rīsus nav nekur garantijas, ka tie ir veselīgi, jo, kā zināms, Latvijā rīsus neaudzē
man nesen aizgāja viens paziņa - atklāja šeit pieminēto aknu cirozi - ziniet kā viņš nodzīvoja pēdējos mēnešus? Ne jau dzerot ūdeni un ēdot rīsus ar apelsīniem.... Viņš kārtīgi dzēra, daudz ceļoja, ēda, ko gribēja, negulēja, tusēja - tā teikt - dzīvoja nost. Un es viņam par to nevarētu ne tik cik melns aiz naga pārmest...

     [+] [-]

, 2016-09-06 21:30, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: pareizi ēst ir dārgi un kā vēl. Jo to lielāka daļa nemaz nemāk un uzķeras uz mārketingu (es Tev sastādīšu ēdienkarti, protams, tas maksā naudu, nodarbojos ar to ikdienā... ņem šo produktu - tas ir veselīgi, bet, protams, divreiz dārgāk kā lētā, neveselīgā desa... utt utjp)

svarīgākais ir cits aspekts - vai Tu vēlies visu dzīvi pakļaut rīsu, ūdens, citronu, vistas gaļas utml diētai, atsakoties no alkohola (kas ir kaitīgs), no desām (arī kaitīgas) no saldinātajiem dzērieniem, cigaretēm, suņiem, burgeriem, konfektēm, šokolādes un kā tik vēl ne, lai hmm... lai ko? lai labi justos ap gadiem 60? (nav garantēts, ka to paveiks veselīgs uzturs vienā personā). Vēl varam uzpucēt savu miljons dolāru zirgu dzīvojot laukos, kur ir svaigāks gaiss, nesēžot pie datora brīvajā laikā (kaut ne tik daudz, lai uzrakstītu šeit komentāru), nestrādājot garas stundas, lai nopelnītu iztiku. utt utjp... varam iet šajās perfektajās galējībās, kuras nav reāli izpildīt... (kaut vai ēdot tos pašus rīsus nav nekur garantijas, ka tie ir veselīgi, jo, kā zināms, Latvijā rīsus neaudzē
man nesen aizgāja viens paziņa - atklāja šeit pieminēto aknu cirozi - ziniet kā viņš nodzīvoja pēdējos mēnešus? Ne jau dzerot ūdeni un ēdot rīsus ar apelsīniem.... Viņš kārtīgi dzēra, daudz ceļoja, ēda, ko gribēja, negulēja, tusēja - tā teikt - dzīvoja nost. Un es viņam par to nevarētu ne tik cik melns aiz naga pārmest...
ta nu gan gluzi nav ka junk food vispar ne kripatu nevaretu est ... esu fitnesa treneris + kulturists un pat es ik pa laikam uzedu tospasus burgerus, sokoladi, saldejumu utt... kamer tas vis ieklaujas tava velamaja ikdienas makrosu bilancee - nav nekas traks.. ari ka reiz intrevija teica plasi pazistams Lv kulturists viens - est var vius , tiaki jazin cik daudz un kad butu velamak to est

     [+] [-]

, 2016-09-07 00:31, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: taisnība jau vien būs, bet vai kāds par velti var sastādīt manu ēdienkarti?
un jautājums -kur iepirkties, jo veikalā pat desa, kas domāta bērniem, ir pilna ar ķīmiju?
https://www.youtube.com/watch?v=wpR...
rekur var panemt piemeru:

  -1 [+] [-]

, 2016-09-07 00:36, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: taisnība jau vien būs, bet vai kāds par velti var sastādīt manu ēdienkarti?
un jautājums -kur iepirkties, jo veikalā pat desa, kas domāta bērniem, ir pilna ar ķīmiju?
Viss kas ir dabigi uzaudzets ir edams. Veikals un veseliga partika ir divas nesavienojamas lietas, turklat pat ja dabu ko loti labu var gadities ka nepareiz gatavosanas tehnologiskais process var sabojat produkta potencialas uztuvielas. Piemeram grikus un auzas varit nedrikst, var iemercet lai uzbriest un apliet ar verdosu udeni. Lai nepazaudetu visas svarigas vielas un vitaminus. Sarkano un cukgalu vispar est nevajadzetu. Vismazak kaitigaka veselibai ir vistas gala.

     [+] [-]

, 2016-09-07 00:40, pirms 8 gadiem
Piemeram galas produktus es aizvietoju ar dietiskajiem proteina kokteliem, jo man vajag lai muskulis atjaunojas nevis aug, jo maratonskrejajam muskulmasa nav vajadziga. Garie stiegrainie muskuli ir izturibas sporta veidiem. Lielie specigie muskuli ir speka sporta veidiem. Ka piemeram Teniss, Basketbols, Futbols, Sprints, Smagatletika, utt utt
Maratonistiem, Triatlonistiem muskulmasu nevajadzetu audzet. Ta vieta uzmanigi jaattista dzila muskulatura un viss kermenis pec butibas.

     [+] [-]

, 2016-09-07 00:43, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: ta nu gan gluzi nav ka junk food vispar ne kripatu nevaretu est ... esu fitnesa treneris + kulturists un pat es ik pa laikam uzedu tospasus burgerus, sokoladi, saldejumu utt... kamer tas vis ieklaujas tava velamaja ikdienas makrosu bilancee - nav nekas traks.. ari ka reiz intrevija teica plasi pazistams Lv kulturists viens - est var vius , tiaki jazin cik daudz un kad butu velamak to est
Ja nav sacakarets sarmu un skabju lidzsvars tad ja, tacu ja organisms ir skabs, tad gan nevajadzetu est. Man patik Tyson G piemers, vins 6dienas ed veseligi un 7diena jeb svetdiena ed visu ko vien kaprize kaaro.

     [+] [-]

, 2016-09-07 09:25, pirms 8 gadiem
paldies komentētājiem!

     [+] [-]

, 2016-09-07 10:28, pirms 8 gadiem
Pašam ir tā, kad esmu tievs pēc dabas jeb caurbira.
Eju uz svaru zāli un nesen sekoju līdzi fitnesa diētai jeb tādai ko piekopj bodybuilderi, bet svars nāca ļoti lēnām klāt. Tagad ēdu visu ko varu, protams ierobežojot cukura daudzumu.
Jūtos labi, galvenais ir sportot un ,manuprāt, entuziasta līmenī tik traki nav jāseko līdzi.
Protams, elites sportistiem visu izšķir sīkumi, un tas jau ir cits stāsts

     [+] [-]

, 2016-09-07 12:21, pirms 8 gadiem
Kjenga2 rakstīja: Pašam ir tā, kad esmu tievs pēc dabas jeb caurbira.
Eju uz svaru zāli un nesen sekoju līdzi fitnesa diētai jeb tādai ko piekopj bodybuilderi, bet svars nāca ļoti lēnām klāt. Tagad ēdu visu ko varu, protams ierobežojot cukura daudzumu.
Jūtos labi, galvenais ir sportot un ,manuprāt, entuziasta līmenī tik traki nav jāseko līdzi.
Protams, elites sportistiem visu izšķir sīkumi, un tas jau ir cits stāsts
tas ir normaali ka nak leni klaat.. jo atri nak tiaki tauki un udens aizture organismaa.. muskuli neaug aatri..
Pats dsavlaik sveru nieka 73kg pie auguma 186... sobrid esu uzaudzejis 108-109kg pie tapasa auguma - protams bez alusvedera ... es ari savlaik skaitijos caurbira

     [+] [-]

, 2016-09-07 12:23, pirms 8 gadiem
vienigi kad pirmsakumos edu vius pec kartas ka tik vairak.. parsvara auga tauki... tiklidz sabalasneju savu uzturu ta 1-2 gadu laika svars pienaca klat nepilni 10kg bet taipasa laika vedera apkartmers samazinajaas pa 8 cm.. tatad auga muskuli ne tauki pamataa... kluva izteitaki pleci, krutis..

     [+] [-]

, 2016-09-07 12:24, pirms 8 gadiem
bodybuildinga vienalga kada limeni vispaar uzturs ir ~70% no rezultata... tiaki parejie ~30% ir pareizs trenins un pilnvertiga atputa

  -1 [+] [-]

, 2016-09-07 12:44, pirms 8 gadiem
Pareizi ir tas, ka ir visiem spēkiem jācenšas izveidot sabalansētas ēšanas paradumi. Jo norauties jau sanāk ikvienam. Bet ja tu zini, ko dari, tad vismaz vari sevi kontrolēt vai nedaudz ierobežot, un paredzēt, kas tevi sagaida.
Ja nedomāsi par miljonu, nenopelnīsi pat tūkstoti.
Veiksmīgajiem ēdienkartē procentuāli dominē pareizs uzturs, lūzeriem, savukārt, biezā slāni ir snikeri un čipši un kola.

     [+] [-]

, 2016-09-07 23:12, pirms 8 gadiem
Ar Ēdu ko gribu biju domājis - neierobežoju ogļhidrātus, bet protams pēc katra treniņa uzņemu vismaz 30g OBV, jo zinu, ja 1,5 laikā neuzņem obv un vispār nepaed sabalensēti - treniņš ir var teikt laists vējā

     [+] [-]

, 2016-09-08 18:50, pirms 8 gadiem
Paldies, interesants raksts! šoreiz tāds niks un spilgtiem epitetiem bagāts.

Labi aprakstīti uzturam nederīgie produkti, bet pietrūka labie ieteikumi ko un kā tad ēst..

     [+] [-]

, 2016-09-08 20:32, pirms 8 gadiem
Ļoti interesētu viedokļi par keto diētu (tauki) ?

https://oreman.wordpress.com/2015/0...

reāli / varbūt / pasakas?