Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas spēcīgākās badmintonistes Romanova un Radovska paliek bez uzvarām Jelgavā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas spēcīgākās badmintonistes Romanova un Radovska paliek bez uzvarām Jelgavā
Latvijas labākā badmintoniste Monika Radovska. Foto: Latvijas Badmintona federācija

Šī gada divas Latvijas spēcīgākās badmintonistes Jekaterina Romanova un Monika Radovska piektdien Jelgavā zaudēja starptautiskā "Yonex Latvia International" turnīra vienspēļu pamatturnīra pirmās kārtas mačos.

Latvijas čempione Romanova ar 9:21, 19:21 piekāpās Vācijas pārstāvei Tucai Phongai Ngujenai, bet vicečempione Radovska saspringtā duelī ar 21:19, 16:21, 16:21 zaudēja zviedrietei Editei Urelai.

Romanova un Radovska bija vienīgās Latvijas pārstāves vienspēļu pamatturnīrā. Pirms tam ceturtdien kvalifikācijā 23 Latvijas sportisti kopā uzvarēja tikai trijos mačos.

Sekmīgāk Romanova pārī ar Liānu Lenceviču piektdien uzsāka dāmu dubultspēļu sacensības, pirmās kārtas mačā ar 21:14, 18:21, 21:14 pieveicot norvēģietes Mariju Kristensenu un Aimī Hongu. Tikmēr zaudējumus pirmajā kārtā piedzīvoja Arinas Babres un Artas Priednieces, kā arī Annas Kupčas un Annijas Rulles-Titavas pāri. Bez cīņas astotdaļfinālu sasniedzis Kristīnes Šeferes un Diānas Stognijas duets, kā arī Radovska pārī ar krievieti Jeļenu Komendrovsku.

Vīru dubultspēlēs visi trīs Latvijas pāri, kas startēja pamatturnīrā, zaudēja jau pirmajos mačos - Mārtiņš Krikums ar Robertu Renāru Miščenko, Patriks Kandis ar Kristapu Vārnu un Dāvis Strazdiņš duetā ar Alenu Zandovski. Tikmēr jauktajās dubultspēlēs kvalifikāciju ar vienu panākumu pārvarēja Pauls Gureckis ar Šeferi, bet izšķirošajās cīņās zaudēja Strazdiņš/Kupča, Zandovskis/Rulle-Titava un Pauls Eliass Rozenvalds/Priedniece. Piektdienas vakarā tika sākts arī pamatturnīrs un atkal Latvijas sportisti samierinājās ar pieticīgiem rezultātiem - pirmajā kārtā zaudēja gan Roberts Lauris ar Annu Lauvu, gan Gureckis ar Šeferi, gan arī Anda Bērziņa ar Babres duets. Līdz ar to pamatturnīra otrajā dienā Latvija būs pārstāvēta tikai sieviešu dubultspēlēs.

"Future Series" pasaules reitinga turnīrs Zemgales Olimpiskajā centrā, kuram pieteikušies 262 dalībnieki no 42 valstīm, ilgs līdz svētdienai. Sacensību tiešraidē iespējams vērot portālā Sportacentrs.com.