Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas rollerslēpotāji pasaules čempionātā lielvalstis nepārspēj (+video)

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas rollerslēpotāji pasaules čempionātā lielvalstis nepārspēj (+video)
Finišs vīriešiem pieaugušo grupā. Norvēģis Ragnars Andresens svin uzvaru dažus metrus pirms finiša. Foto: no organizatoru arhīva.

Sestdien Itālijas ciematā Valdifiemmi notiekošajā pasaules čempionātā rollerslēpošanā komandu sprintā junioru konkurencē Latvijas duets ar Induli Bikši un Raimo Vīgantu finišēja noslēdzošajā 7.vietā, spēcīgajā konkurencē tikai pusotru sekundi piekāpjoties sesto vietu ieņēmušajiem vāciešiem. Par čempioniem junioriem kļuva mājinieki itāļi.

Trešajā čempionāta dienā norisinājās sacensības komandu sprintā, kur katrā komandā bija pa diviem dalībniekiem, katram 2,4km apli veicot trīs reizes, tātad 7,2km, kopējam distances garumam sasniedzot 14,4km. Tādējādi ar sprintu tam patiesībā ir maz sakara. Tā ir vidēja distance, faktiski divreiz garāka nekā ziemas komandu sprintā. Šāds formāts prasa ne tikai labas ātruma īpašības, bet arī izturību, tāpēc bieži vien varam redzēt ziemā, ka vadošās valstis komandās liek vienu distančnieku. Mūsējie, it īpaši Indulis, ir labi distancēs, tā kā cerības “iekost” kādai lielvalstij bija.

Mūsējie secību sadalīja šādi: pirmo posmu veica Indulis, bet otro Raimo, paļaujoties uz jaunākā madonieša ātrumu finišā. Jau pirmajā aplī starp līderu kvartetu, kurā atradās Itālija, Norvēģija, Krievija un Zviedrija, un pārējām trim komandām, kur starp Rumānijas un Vācijas pārstāvjiem bija arī mūsu Indulis, izveidojās atstarpe, kuru radīja vācietis, kurš nobrauciena sākumā nedaudz sabijās un sabremzējās. Šo atstarpi ne tikai nebija iespējams vairs likvidēt, bet tā ar katru apli pakāpeniski palielinājās, jo līderi turēja augstu tempu. Savu lomu spēlēja arī rollerslēpes, kas mūsējiem nebija tās ātrākās, salīdzinot ar citām komandām.

Tuvojoties beigām, no noslēdzošā trijnieka pamazām pārsvaru palielināja rumāņi, atstājot vāciešus un latviešus cīņā par priekšpēdējo vietu. Kaut arī pēdējā posma sākumā Raimo Vīgants sāka “iet” prom no konkurenta, tomēr garajā nobraucienā vācietis, pateicoties ātrākām rollerslēpēm, tika garām, un finiša Raimo vairs nebija iespējas apdzīt, zaudējot Vācijai tikai pusotru sekundi, bet no līderiem atpaliekot 1:20.

Video: FIS Rollerski World Champs | Team Sprint -...

Rezultāti: FIS Rollerski World Championships - Val di...