Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules reitinga badmintona turnīrs turpmāk notiks Jelgavā

Krišs Upenieks

Pasaules reitinga badmintona turnīrs turpmāk notiks Jelgavā
Foto: badminton.lv

Pasaules reitinga badmintona turnīrs “Yonex Latvia International” turpmāk notiks nevis Rīgā, bet Jelgavā. Latvijas turnīram pasaules badmintona kalendārā atvēlētais laiks ir 22. nedēļas nogale, un šogad turnīrs norisināsies no 2. līdz 5. jūnijam Jelgavas Sporta hallē. Par to 25. februārī panākta vienošanās starp Jelgavas domi, Latvijas Badmintona federāciju un “Yonex” pārstāvniecību Latvijā un Lietuvā.

Man ir liels prieks, ka šādas starptautiskas sacensības notiks Jelgavā – tās neapšaubāmi paspilgtinās mūsu ikdienu. Ņemot vērā, ka pēdējos gados cilvēki arvien vairāk laika velta sportiskām aktivitātēm, domāju, ka šī demokrātiskā sporta veida popularitāte mūsu pilsētā tikai augs,” norāda Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Badmintona turnīrs Jelgavā notiks četru dienu garumā. Ceturtdien, 2.jūnijā, paredzētas kvalifikācijas sacensības, 3.jūnijā notiks 1/16 fināli un 1/8 fināli, 4.jūnijā no rīta plānoti 1/4 fināli, bet vakarā – 1/2 fināli, savukārt 5.jūnijā notiks visas piecas finālspēles. Jelgavas badmintona turnīrā, tāpat kā olimpiskajās spēlēs, tiks izcīnīti pieci medaļu komplekti – vīriešu un sieviešu vienspēlēs, kā arī vīriešu, sieviešu un jauktajās dubultspēlēs.

“Jelgava ir ļoti piemērota vieta, kur sarīkot šādu pasaules reitinga badmintona turnīru. Te ir gan ļoti laba Sporta halle, gan pilsētas pieredze rīkot lielus pasākumus, gan pietiekams naktsmītņu skaits par pieejamām cenām. Turklāt Jelgava ir tuvu un ērti sasniedzama no lidostas, Rīgas ostas, dzelzceļa stacijas un autoostas,” izvēli par labu Jelgavai skaidro Latvijas Badmintona federācijas prezidents Mareks Gruškevics.

Pasaules reitinga badmintona turnīrs Latvijā šogad notiks jau trešo gadu pēc kārtas. Iepriekš turnīrs tika aizvadīts Rīgā. “Mēs esam ieinteresēti, lai Latvijas starptautiskais turnīrs Jelgavā ir uz palikšanu. Pārlieku bieža vietas mainīšana turnīram nenāktu par labu, jo zūd iestrādes par izguldīšanu, zāles aprīkošanu, spēlētāju transportēšanu, sadarbību ar vietējām organizācijām,” uzskata Mareks Gruškevics.

2015.gadā par Latvijā notiekošo starptautisko badmintona turnīru bija papildus interese, jo sportistiem bija vajadzīgi reitinga punkti lai kvalificētos uz 2016.gada Olimpiskajām spēlēm. Rīgā ieradās badmintona spēlētāji no 26 valstīm, tai skaitā ne tikai Eiropas valstīm, bet arī ASV, Indijas un pat Jaunzēlandes. Savukārt vēl senāk, 2005. un 2006.gadā Pasaules reitinga turnīri notika Inčukalnā, pulcējot 130 dalībniekus no 30 valstīm.

Latvijas starptautisko badmintona turnīru jau trešo gadu pēc kārtas atbalstīs pasaulē pazīstamais sporta preču inventāra ražotājs “Yonex", piešķirot turnīra vajadzībām 1200 zosu spalvu badmintona bumbiņas. “Mēs esam ļoti pazīstams zīmols badmintona spēlētājiem un līdzjutējiem. Vairāk nekā 60% Pasaules reitinga turnīru notiek ar “Yonex” badmintona bumbiņām. Turklāt, spēlētājiem “Yonex” līdzdalība turnīra rīkošanā ir kā kvalitātes zīme,” stāsta “Yonex” pārstāvis Latvijā un Lietuvā Ilgvars Strazdiņš.

“Yonex Latvia International” rīcības komiteju vadīs jelgavnieks un Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds. “Man ir radusies iespējā ne tikai sarīkot nozīmīgu badmintona turnīru, bet arī palīdzēt savai pilsētai, jo tagad tās vārds figurēs pasaules badmintona kalendārā, Jelgava tiks papildus pieminēta pasaules medijos, un ieguvēji no ārvalstu viesu apkalpošanas noteikt būs arī Jelgavas uzņēmēji, tai skaitā viesnīcas, ēdinātāji un citi pakalpojumu sniedzēji,” stāsta Kristians Rozenvalds.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Badmintona federācija