Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

I.Bricis bez problēmām uzvar LČ un FIS rollerslēpošanā 10km brīvajā stilā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

I.Bricis bez problēmām uzvar LČ un FIS rollerslēpošanā 10km brīvajā stilā
I.Bricis. Foto: Infoski.lv

Svētdien Priekuļu Slēpošanas un biatlona trasē Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajā valsts čempionātā rollerslēpošanā otrajā sacensību dienā vīriešiem 10km brīvajā stilā ar intervāla startu ar vairāk kā pusminūtes pārsvaru pār pirmo gadu junioros startējošo madonieti Raimo Vīgantu uzvaru svinēja sešu Olimpisko spēļu dalībnieks Ilmārs Bricis. Sievietēm 5km Baibai Bendikai vienīgā, kas spēja izrādīt pretestību, bija jauniņā Aizkraukles SS pārstāve Patrīcija Eiduka, kas 9 gadus vecākajai uzvarētājai piekāpās tikai 19 sekundes.

Vīriešiem 10km (4x2,5km) titulētais biatlonists Ilmārs Bricis, kurš pirms divām nedēļām nosvinēja 46.dzimšanas dienu un kurš sestdienas klasiku izlaida, uzrādīja ātrākos laikus pirmajos trijos no četriem apļiem un, distanci veicot 22:39,4, izcīnīja vieglu uzvaru. Tiesa, arī konkurence no slēpotāju puses nebija liela un tik spēcīga, jo tuvākie konkurenti bija V18 grupas pārstāvji. Pēc pirmā apļa, kur abi uzrādīja vienādu laiku, bija skaidrs, ka atkal būs duelis starp Raimo Vīgantu un lietuvieti Ažuolu Bajoraviču, tikai šoreiz ne par uzvaru, bet gan par otro vietu. Kad otro un trešo apli ātrāk bija veicis Bajoravičus, atrodoties priekšā pēc 7,5km abu duelī pagājušā nedēļas nogalē tik raksturīgās 7 sekundes, šķita, ka atkal virsroku ņems dienvidu kaimiņzemes pārstāvis, taču otrreiz Daiņa Vuškāna audzēknis kapitulēt nebija ar mieru. Pēdējā aplī, atradis papildus spēkus un pēdējos 2,5km veicot par 17 sekundēm ātrāk nekā vienaudzis Bajoravičus, Raimo Vīgants spēja izcīnīt uzvaru V18 grupā un otro vietu kopējā ieskaitē, piekāpjoties Ilmāram 35 sekundes.

Ja pirmajā dienā nopelnītie vērtīgie 123 FIS punkti jaunajam madonietim būs noderīgi reitingam, tad otrajā dienā nopelnītie 195 FIS punkti nav pat starp viņa labākajiem desmit rezultātiem (svētdien nepiedalījās sestdien trešo vietu ieguvušais un arī viens no labākā FIS punktu reitinga īpašnieks dalībnieku vidū Hans Tēaru no Igaunijas, kas pasliktināja iegūstamos punktus brīvā stila distancē – aut.piez.).

Savā ierastākajā slēpošanas stilā vēl vairāk nekā sestdien abiem junioriem vēl vairāk zaudēja un atkal ārpus trijnieka palika madonietis Rolands Pužulis, kurš šoreiz nebija vis ceturtais, bet piektais (+2:58), jo uz tādu pozīciju viņu nobīdīja siguldietis un trešais labākais no latviešiem Ingmars Briedis. Sešinieku noslēdz Mārtiņš Indriksons, bet aiz viņa cīņā par otro labāko V18 grupā no latviešiem otro dienu pēc kārtas Reinis Cīrulis pārspēja Tomu Zvirgzdiņu (abi Madonas BJSS).

Sievietēm arī bija manāms Igaunijas iztrūkums, jo nepiedalījās sestdienas uzvarētāja klasiskajā stilā Trīne Ojaste. Tas garantēja uzvaru mūsu pārstāvei, jo no 11 startējušajām visas bija Latvijas rollerslēpotājas. Jau pirmajā aplī diezgan pārliecinoši vadībā izvirzījās Baiba Bendika, taču vieglu uzvaru viņai negribēja dāvāt otrajā aplī visātrāko laiku uzrādījusī un atstarpi samazinājusī labākā S18 grupas dalībniece Patrīcija Eiduka. Šoreiz par laimi nekas neatgadījās ar Ingu Dauškāni, kas sestdien izstājās, taču svētdien, lai arī ieguva trešo vietu, tomēr ļoti daudz (1 minūti) viņa piekāpās P.Eidukai. Desmit sekundes aiz trijnieka palika un ļoti līdzīgi par 4.vietu cīnījās Natālija Kovaļova un Inga Paškovska, kuru starpā par pussekundi ātrāka bija Ilonas Vanagas audzēkne Natālija, kamēr otro dienu pēc kārtas sešinieku noslēdza rīdziniece Paula Bergfelde, kamēr klasiskā stila bronzas medaļas ieguvējai Kitijai Auziņai sanāca neveiksmīgs starts un tikai 7.vieta (+2:05). Savukārt pirmo reizi šovasar uz rollerslēpēm uzkāpusī Vineta Pētersone uz labu vietu nevarēja pretendēt un ierindojās 8.vietā kopējā ieskaitē, bet bija trešā S18 grupā.

Rezultāti: infoski.lv

  +1 [+] [-]

, 2016-07-26 09:53, pirms 8 gadiem
Nu Bricis ir apbrīnojamā formā. Lai arī nestartēja daži naži (pavisam daži), kas varētu sastādīt sīvāku konkurenci. Jaunajiem vēl augt un augt...