Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

A.Liepiņš apsteidz I.Brici un uzvar Latvijas čempionātā rollerslēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

A.Liepiņš apsteidz I.Brici un uzvar Latvijas čempionātā rollerslēpošanā
Foto:Jānis Vīksna.

Pagājušās nedēļas nogalē Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā notikušajā Latvijas čempionātā rollerslēpošanā vīriešiem elites grupā 31,2km distancē brīvajā stilā ar intervāla interesantā cīņā uzvarēja olimpietis Arvis Liepiņš (Madona), aiz sevis nepilnu pusotru minūti atstājot titulēto biatlonistu Ilmāru Brici. Dāmu konkurencē labākā bija 14 gadus jaunā Patrīcija Eiduka (Aizkraukles sporta skola).

Sestdien saulainos un siltos laika apstākļos pazīstamajā Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) un Cēsu Olimpiskā centra rīkotajā Latvijas čempionāta otrajā posmā rollerslēpošanā sacentās distanču slēpotāji un daži biatlonisti. Sacensību programmā bija garās distances brīvajā stilā ar intervāla startu. Vislielāko uzmanību, protams, piesaistīja vīriešu elites grupas duelis I.Bricis pret A.Liepiņu. Jau ar pirmajiem apļiem (aplis 2,6km) Arvis Liepiņš sāka iekrāt pārsvaru pār Ilmāru Brici. Vidusdaļā, kad Arvis bija iekrājis ap 40 sekunžu pārsvaru, abu tempi izlīdzinājās, un šķita, ka Ilmārs sāks tuvoties, taču tā nenotika, un pēdējos apļos Liepiņš savu pārsvaru palielināja. Arvis 31,2km veica 1:04:18,4 un par 1:24 apsteidza Ilmāru, izcīnot uzvaru un titulēto biatlonistu atstājot otrajā vietā. Šāds iznākums nav nekāds pārsteigums, jo Arvis Liepiņš šobrīd ir labākais distanču slēpotājs, bet Ilmārs Bricis jau trīs sezonas ir pametis aktīvās sportista gaitas, piedaloties vien atsevišķās MTB riteņbraukšanas sacensībās. Turklāt, Arvis ir divas reizes jaunāks par Ilmāru, kuram šovasar palika 44 gadi. Pateicoties Ilmāra startam, bija intriga un interesanta sacensība. Trešo laiku, startējot ārpus konkurences, uzrādīja daudzu sacensību tehniskais delegāts Mārtiņš Niklass.

Sieviešu konkurencē 20,8km distancē (8x2,6km) pašā sākumā labākos laikus uzrādīja abas S18 grupu pārstāvošās Patrīcija Eiduka un Krista Razgale (Cēsu pilsētas sporta skola CPSS). Kaut arī pēc pirmajiem 2,6km par 4 sekundēm priekšā bija Krista, tomēr ar katru nākamo apli līderpozīcijas nostiprināja Patrīcija. Pēc pusdistances P.Eidukas pārsvars sasniedza jau minūti, un turpinājumā 14 gadus jaunā Aizkraukles sporta skolas pārstāve nerādīja ne mazāko pazīmi par noguruma iestāšanos, kā tas bija pirms diviem mēnešiem Madonā, un finišā Kristu apsteidza jau gandrīz par divām ar pusi minūtēm, izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru (51:51,9). Savukārt, lielāko distances daļu stabilā otrajā vietā atrodošā Krista pēdējos divos apļos tik droši vairs nevarēja justies, jo pašai priekš 16 gadus jaunās sportistes pagarajā distancē beigās iestājās “lūzums” un arī trešajā vietā esošā vienīgā elites grupas pārstāve Kitija Auziņa (Madonas BJSS) sāka pielikt ātrumā, un beigās no Kristas atpalika vien 16 sekundes, kaut arī 2,6km līdz finišam Krista bija priekšā 50 sekundes. Līdz ar to Kitijai tikai trešā vieta, kas parāda, ka jāsāk cītīgāk trenēties, lai jaunākās meitenes nebūtu priekšā. Ceturtā kopējā ieskaitē, bet trešā S18 grupā bija Madara Zaķe, kuras temps salīdzinājumā ar pirmajām divām bija krietni lēnāks, jo no Patrīcijas Eidukas viņa atpalika 12 minūtes.

Puišiem V18 grupā tāpat kā elitei bija jāveic 31,2km, un tur savu pārākumu nodemonstrēja Patrīcijas brālis Ralfs Eiduks (Aizkraukles sporta skola), distanci veicot 1:11:11,8. Vienīgais, kas Ralfam zaudēja daudz maz pieklājīgi, bija Alvis Šķēps (CPSS), kurš pirmajos pāris apļos tikai dažas sekundes katrā aplī bija lēnāks nekā uzvarētājs, taču beigās piekāpās par pusotru minūti. Trešā vieta Niklāvam Eglītim (CPSS), jo visu laiku stabilā trešajā vietā esošais tukumnieks Kārlis Fogelis kļūdījās ar skaitu un aizbrauca papildu 13.aplī.

Citās grupās par uzvarētājiem valsts čempionātā kļuva –Ivo Caune V40 grupā, Raimo Vīgants un Ieva Pūce (abi Madonas BJSS) VS 16 grupās, Niks Saulītis un Elizabete Paura (abi Madonas BJSS) VS14 grupās, Gustavs Lukstiņš un Samanta Krampe (abi SS “Arkādija”) jaunākajās VS12 grupās.