Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Piektdien Madonā sākas pasaules kausa posms rollerslēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Piektdien Madonā sākas pasaules kausa posms rollerslēpošanā
Finišs sprintā Raiņa ielā Madonā 2014.gada FIS sacensības. Foto: Infoski.lv

No 24. līdz 26.jūlijam Madonā norisināsies viens no nozīmīgākajiem Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajiem pasākumiem šajā gadā – pasaules kausa posms rollerslēpošanā jeb slēpošanas vasaras paveidā. Tas būs otrais no sezonā kopumā paredzētajiem trijiem posmiem. Sacensību programmā no piektdienas līdz svētdienai paredzētas trīs disciplīnas – sprints, prologs un iedzīšana. Paralēli pieaugušajiem startēs arī juniori (1996.-2000.g.), kuriem būs atsevišķs vērtējums.

Madonā pēdējos piecus gadus ziemā ir noticis Skandināvijas kauss distanču slēpošanā, kas ir otras nozīmīgākās sacensības aiz pasaules kausa, bet šajā nedēļas nogalē tur būs pasaules kausa posms slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā, kurā sportisti sacenšas uz slēpēm ar ritenīšiem speciāli ierīkotās vai pielāgotās sacensību trasēs. Starp citu, pasaules kausa posms rollerslēpošanā Latvijā jau ir noticis divas reizes, bet tas bija pirms 10 gadiem, kas 2004. un 2005.gadā pasaules vadošie rollerslēpotāji sacentās Cēsīs un Priekuļu biatlona un slēpošanas trasē.

Bez Latvijas pārstāvjiem pasaules kausa posmā Madonā startēs vēl deviņu citu valstu sportisti, ieskaitot pārstāvjus arī no tādām slēpošanas lielvalstīm kā Norvēģija, Zviedrija, Krievija un Itālija. No titulētākajiem var minēt divkārtējo pasaules čempionu sprintā Alesio Berlandu, pasaules čempionu 15km Simoni Paredi (abi Itālija), pasaules čempionu Ragnaru Andresenu (Norvēģija), desmit pasaules kausa posmu uzvarētāju Mariku Sundinu (Zviedrija) un pasaules čempioni un pagājušā gada pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju Kseniju Konohovu no Krievijas. No Latvijas slēpotājiem pazīstamākie būs šī gada janvārī pasaules junioru čempionātā 17.vietu izcīnījušais Indulis Bikše un pieaugušo pasaules čempionātā 58.vietu ieguvušais Arvis Liepiņš.

Šobrīd ir pieteicies 101 dalībnieks, no kuriem 61 vīriešu, bet 40 sieviešu konkurencē.

Piektdien sacensību pirmajā dienā Madonas pilsētas centrā Raiņa ielā notiks sprints brīvajā stilā, kur dalībniekiem būs jāveic 200m kāpumā. Sestdien Smecersila sporta bāzē sportisti sacentīsies prologā (7,5km vīrieši, 5km sievietes) klasiskajā stilā, bet svētdien pasaules kausa posms noslēgsies ar vienu no aizraujošākām slēpošanas disciplīnām – iedzīšanu brīvajā stilā, kur rollerslēpotāji startēs pēc prologā uzrādītajiem rezultātiem.

Savukārt, ceturtdien, 23.jūlijā, plkst.14.00 Olimpiskā sporta centra konferenču zālē (otrajā stāvā) Rīgā, Grostonas ielā 6, notiks Latvijas Slēpošanas savienības rīkotā preses konference saistībā ar FIS Pasaules kausu rollerslēpošanā.

Piektdien un sestdien jauniešu un bērnu grupu pārstāvji sacentīsies Latvijas čempionāta pirmā posma ietvaros, kur paredzētas divas disciplīnas - sprints un intervāla starta distance brīvajā stilā.

Vairāk informācijas: FIS Pasaules Kauss Rollerslēpošanā : Jūlijs :...

Vai Latvijas pārstāvjiem izdosies iekļūt desmitniekā pieaugušo grupā?

  • 9

  • 2

  • 6