Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

RTU studenti uzvar Latvijas Universiādē badmintonā

RTU studenti uzvar Latvijas Universiādē badmintonā
RTU komanda
Publicitātes foto

Sestdien, 19. martā Jelgavā LLU Sporta centrā notika Latvijas augstskolu sporta savienības organizētās Latvijas XXVI Universiādes badmintona sacensības. Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē pirmās vietas pārliecinoši izcīnīja RTU komandas, turklāt RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes studente Anna Pumpure kļuva par Universiādes absolūto čempioni, uzvarot visās trijās iespējamajās disciplīnās, tai skaitā sieviešu vienspēlē, sieviešu dubultspēlē un jauktajā dubultspēlē.

Latvijas Universiādē badmintonā piedalījās studenti no sešām Latvijas augstskolām, tai skaitā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Latvijas Universitātes (LU), Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU), Daugavpils Universitātes (DU), Rīgas Stradiņa universitātes (RSU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA).

Latvijas Universiādē badmintonā piedalījās arī vairāki Latvijas vadošie badmintona spēlētāji, tai skaitā arī Latvijas reitingā otrais numurs - RTU students Reinis Krauklis, kurš 2015. gadā kā vienīgais Latvijas badmintona spēlētājs piedalījās Eiropas spēlēs Baku. Universiādē piedalījās arī reitinga 14. numurs, arī RTU students Kārlis Stafeckis un sieviešu reitinga 20. numurs, RTU studente Anna Pumpure.

Kopvērtējumā vīriešu konkurencē uzvarēja RTU komanda, 2. vietā LU, 3. vietā LLU. Sieviešu konkurencē 1. vietā RTU, 2. vietā LLU, 3. vietā LU.

Šogad pirmo reizi Universiādes kopvērtējumā tika ieskaitīti arī jaukto dubultspēļu rezultāti, tādējādi Universiādē iekļaujot visas piecas badmintona spēļu kategorijas. Puse no jaukto dubultspēļu kategorijā izcīnītajiem punktiem tika pieskaitīti vīriešu kopvērtējuma rezultātiem, bet otra puse sieviešu kopvērtējumam.

Latvijas augstskolu sporta savienības izpilddirektore Kristīne Karašniece atgādina, ka Latvijas Universiādē varēja piedalīties ikviens Latvijas augstskolas students, kurš studē šobrīd, un nav atskaitīts no augstskolas. Universiādē varēja piedalīties arī iepriekšējā gada absolventi, kuri arī tiek pieskaitīti esošo studentu saimei, pieļaujot, ka viņi vēl turpinās studijas jau nākamā līmenī. Universiādē varēja piedalīties arī studentu apmaiņas programmu dalībnieki.

Latvijas Universiādi badmintonā atbalstīja arī Latvijas badmintona federācija. Šīs sacensības tika iekļautas arī Latvijas badmintona federācijas reitingā.

“Studentu sports ir viena no Latvijas badmintona prioritātēm,” stāsta Latvijas badmintona federācijas prezidents Mareks Gruškevics. “Mums ir ļoti svarīgi, lai tie badmintona spēlētāji, kas šobrīd ir vēl vidusskolas skolnieku vecumā, sajūt, ka augstskolas ir ieinteresētas redzēt labākos spēlētājus starp saviem studentiem, gluži tāpat, kā ASV augstskolas pievilina labākos basketbolistus, beisbolistus un golfa spēlētājus, bet britu augstskolas labākos airētājus,” stāsta Gruškevics.

“Daudziem radies maldīgs priekšstats, ka badmintons ir tāds viegls pludmales atpūtas paveids, taču, kad to spēlē sportisti, tad tas ir fiziski ļoti grūts. Te svarīga ne tikai reakcija un tehnika, bet vēl vairāk arī ātrums un izturība. Tas prasa milzīgus ieguldījumus treniņos. Augstskolu ieinteresētība tad varētu būt papildus motivācija, lai Latvijas pusaudži varētu vēl vairāk ieguldīties treniņu procesā,” ieinteresētību Latvijas Universiādē skaidro Gruškevics.