Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions atsakās no iespējas uzvarēt, lai palīdzētu brālim finišēt

Rolands Eliņš

Olimpiskais čempions atsakās no iespējas uzvarēt, lai palīdzētu brālim finišēt
Alisters un Džonatans Braunlī
Foto: AFP/Scanpix

Triatlona Pasaule sērijas sezonas finālā Meksikā brits Alisters Braunlī neilgi pirms finiša atradās pozīcijās, lai cīnītos par pirmo vietu, taču, redzot, ka pārguruma dēļ izstāties gatavs viņa brālis Džonatans, Alisters piebremzēja, uz rokām atbalstīja brāli un finišēja ar viņu reizē otrajā un trešajā vietā.

Tveicīgajā Meksikas trasē līdz finišam Džonatanam Braunlī bija atlikuši vairs tikai apmēram 400 metri. Viņš tobrīd bija līderpozīcijās un gatavs uzvarēt, taču tomēr neizturēja līdz galam un, zaudējis spēkus, nogāja trases malā. Izskatījās, ka Džonatans gatavs turpat trases malā arī saļimt, taču tad no līkuma parādījās viņa tuvākie sekotāji – DĀR pārstāvis Henrijs Šomens un Džonatana brālis Alisters Braunlī.

Šomenam un Alisteram nu pavērās lieliska iespēja sadalīt uzvaru savā starpā, taču Alisters no šādas iespējas atsacījās. Tā vietā viņš pieskrēja pie brāļa, uzlika viņa roku uz pleca un atgrieza trasē. Skrienot divatā, temps, protams, bija krietni lēnāks nekā Šomenam, kurš varēja svinēt uzvaru, bet brāļi finišēja reizē otrajā un trešajā vietā.

Brāļi Braunlī pieder pie pēdējo gadu triatlona elites, un Džonatans ļoti reāli tēmēja uz Pasaules Sērijas sezonas kopvērtējuma uzvaru. Lai to iegūtu, viņam bija nepieciešama uzvara šodienas finālsacensībās, taču pēc 1,5km peldējuma, 40 km riteņbraukšanas trases un 10km skrējiena viņš ar ar iegūto otro vietu šodienas posmā palika otrais arī kopvērtējumā aiz spāņa Mario Molas, kurš šodien finišēja piektais.

Džonatans Braunlī, Rio spēļu sudraba medaļnieks un Londonas spēļu bronzas ieguvējs šajā disciplīnā, uzreiz pēc finiša līnijas saļima uz zemes un tika nogādāts slimnīcā. Vēlāk gan viņš pats sociālajos tīklos paziņoja, ka ar viņu viss kārtībā, turklāt atļāvās arī pajokot, ka tik ļogani soļi parasti ir pēc pārāk lielas dzeršanas, bet šoreiz gluži otrādi - sacensību gaitā ūdens dzerts par maz.

Rio olimpiskais čempions Alisters pēc finiša sarunā ar medijiem izteicās, ka nav paguvis ne mirkli padomāt par savu rīcību, bet gan rīkojies instinktīvi. „Domāju, ka es to būtu darījis jebkura sportista labā šādā pašā situācijā,” sacīja Alisters. „Protams, vēlos, lai tas pamuļķis būtu pareizāk aprēķinājis spēkus un pats mierīgi finišējis pirmais. Viņš beigās varēja mierīgi piebremzēt un tāpat uzvarēt.”

Pasaules Sērijas uzvarētājs Mola atzina, ka šis noteikti nav veids, kādā viņš vēlējies triumfēt kopvērtējumā, it sevišķi Džonatana radušos veselības problēmu dēļ. Taču Spānijas Triatlona federācija tik un tā iesniedza protestu par Džonatana finišu ar prasību anulēt viņa rezultātu, taču Starptautiskā triatlona federācija to noraidīja, norādot, ka tās reglaments neaizliedz sportistam saņemt palīdzību no cita sportista.

Video: triatlona sacensību izskaņa


Izmantotie resursi:
Jonny Brownlee: Alistair helps brother over...

  +5 [+] [-]

, 2016-09-19 15:53, pirms 8 gadiem
Respect

  +5 [+] [-]

, 2016-09-19 15:56, pirms 8 gadiem
Dižena sportista un lieliska brāļa cienīga rīcība!

  +5 [+] [-]

, 2016-09-19 16:01, pirms 8 gadiem
Tāpat kā zibens makvīns... respekt

  +3 [+] [-]

, 2016-09-19 16:10, pirms 8 gadiem
Rafaello rakstīja: Tāpat kā zibens makvīns... respekt
es arī par to iedomājos, aizvakar to filmu TV3 rādīja

  -1 [+] [-]

, 2016-09-19 16:20, pirms 8 gadiem
Tā jau nomirt, var kā Rīgas pusmaratonā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-20 11:43, pirms 8 gadiem
bēdīgi slavenais mērglis100 rakstīja: Es tik iedomājos kādi morāli ropļi ir Spānijas triatlona federācija...
Tiesa, tiesa !