Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Paukotājs Kuļešovs pasaules čempionātā neizkļūst no grupas

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Paukotājs Kuļešovs pasaules čempionātā neizkļūst no grupas
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Vācijas pilsētā Leipcigā aizvadīta pirmā sacensību diena pasaules čempionātā paukošanā. Vīru sacensībās ar špagu sešas cīņas aizvadīja Latvijas paukotājs Vadims Kuļešovs.

Vīriešu turnīrā ar špagu kopā piedalījās 215 paukotāji no 83 pasaules valstīm, taču tikai 149 cīkstoņi sasniedza pamatturnīru, proti, izslēgšanas mačus. Paukotāji tika sadalīti 29 grupās - katrā pa septiņiem sportistiem, no kuriem pieci kvalificējas pamatsacensībām. Kuļešovs tika iedalīts 18. grupā kopā ar paukotājiem no Austrālijas, Hongkongas, Lietuvas, Kazahstānas, Kolumbijas un Austrijas.

Tā kā savstarpējo cīņu ir ļoti daudz, un tām visām jānotiek vienā dienā, cīņu noteikumi mazliet atšķīrās no jau ierastajiem. Uzvaru izcīnīja tas, kurš pirmais guva piecus, nevis 15 punktus, bet cīņas atļautais laiks bija tikai trīs minūtes.

Pirmais duelis Kuļešovam bija pret Kolumbijas paukotāju Andresu Kamposu Zarati, kurš pasaules rangā ir atrodams 70. pozīcijā. Latvietis turnīru sāka ar zaudējumu, jo Kamposam Zaratem viņš piekāpās ar 2:5. Arī turpinājums neizdevās veiksmīgs, jo Kuļešovs ar 3:5 zaudēja Ho Tinam Ngam no Hongkongas, kurš pasaules rangā ir 177. vietā. Trešā cīņa 25 gadus vecajam Kuļešovam bija jāaizvada pret Lietuvas paukotāju Tomasu Krasikovu, kurš izrādījās pārāks ar 5:2. Nākamā cīņa bija jāaizvada pret Austrālijas sportistu Skotu Rolinsu, kurš, pēc ranga skatoties, bija visvājākais Kuļešova pretinieks. Tomēr arī viņam Latvijas paukotājs piekāpās ar 4:5.

Pirmajās četrās cīņās piedzīvotas četras neveiksmes. Tas nozīmēja, ka, lai iekļūtu pamatsacensībās, Kuļešovam bija jāuzvar abās atlikušajās cīņās. Tas bija ļoti sarežģīts uzdevums, jo nākamajā cīņā pretiniekos stājās objektīvi spēcīgākais grupas paukotājs - Dmitrijs Aleksaņins no Kazahstānas. Kuļešova cerības par iekļūšanu pamatturnīrā tika izdzēstas, jo Aleksaņins svinēja uzvaru ar 5:3. Kuļešovam vēl bija jāaizvada simboliska pēdējā cīņa pret austrieti Džozefu Māringeru, kuram mūsējais piekāpās ar 3:5. Līdz ar to pasaules čempionāta kopvērtējumā Vadims Kuļešovs palika 176. vietā.

Šajā pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs arī Jeļena Maļuka, kura piedalīsies sieviešu sacensībās ar špagu, kā arī Lūkass Teteris, kurš Latviju pārstāvēs vīriešu sacensībās ar floreti. Interesanti, ka šajā pasaules čempionātā piedalās arī no ļoti eksotiskām valstīm priekš paukošanas, piemēram, Ruandas, Gvinejas, Namībijas, Samoa un Brunejas

     [+] [-]

, 2017-07-19 18:56, pirms 7 gadiem
Šausmas