Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Svētdien tradicionālais Slēpotāju kross “Jaujās”

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Svētdien tradicionālais Slēpotāju kross “Jaujās”
Starts Slēpotāju krosam "Jaujās". Publicitātes foto.

Šo svētdien, 18.oktobrī, Aiviekstes pagasta sporta bāzē “Jaujās” notiks Pļaviņu novada atklātās sacensības slēpotāju krosā, kuras organizē Pļaviņu novada dome sadarbībā ar Pļaviņu novada sporta klubu “Jaujas” un arī Latvijas Slēpošanas savienību. Šīs tradicionālās skriešanas sacensības kā parasti pulcēs ne tikai distanču slēpotājus, bet arī citu sporta veida pārstāvjus.

Oktobra otrajā pusē, kad liela daļa no slēpotājiem ir noslēguši distanču slēpošanas vasaras paveida rollerslēpošanas sacensību sezonu, allaž Pļaviņu pusē tiek rīkotas skriešanas sacensības, kas savā ziņā ir kā pārbaude sportistu fiziskajam sagatavotības līmenim pirms slēpošanas sezonas sākuma. Šīs ikgadējās sacensības tiek sauktas par slēpotāju krosu, jo pulcē pamatā distanču slēpotājus. Savulaik tās bija ļoti populāras sacensības, kur varēja vērot ļoti principiālas un līdzīgas cīņas. Taču bez distanču slēpotājiem šajā krosā “Jaujās” piedalās arī citu sporta veidu pārstāvji, it īpaši tādu, kur skriešana ir pamatā vai arī neatņemama sastāvdaļa, piemēram, vieglatlēti un orientieristi.

Pagājušajā gadā visās grupās kopā piedalījās pāri par simtpiecdesmit dalībniekiem – ap 160 skrējēju, kas pārstāvēja gan tuvākus, gan tālākus novadus – Jēkabpili, Koknesi, Preiļus, Vecpiebalgu, Madonu, Krāslavu, Cēsis, Viļaku, Siguldu un Rīgu. Arī šogad solās būt daudz dalībnieku, kas varētu tuvoties diviem simtiem. Skrējēji sacentīsies reljefainā trasē vidējās distancēs, jaunāko grupu pārstāvjiem no U12 veicot 1km, bet pieaugušo grupu vīriešiem 5km, bet sievietēm 3km. Pagājušajā gadā vīriešiem 5km distancē ātrāko laiku uzrādīja Arvis Liepiņš (Madona), bet sievietēm 3km Jolanta Konstantinoviča (Krāslava), par trim sekundēm apsteidzot iepriekšējo trīs gadu uzvarētāju un savu novadnieci Natāliju Kovaļovu. Savukārt, vīriešu konkurencē pēdējo trīs gadu ātrākais skrējējs no slēpotājiem Indulis Bikše (divus gadus viņš uzvarēja absolūtajā vērtējumā, bet 2012.gadā viņu par 1 sekundi apsteidza Jēkabpils vieglatlēts Anatolijs Macuks – aut.piez.) nepiedalījās, jo iepriekšējā dienā bija teicami nostartējis Latvijas čempionātā krosā. Šogad arī Latvijas čempionāts krosā Carnikavā ir dienu pirms slēpotāju krosa.

Slēpotāju kross ir saglabājis veco labo distanču slēpošanas starta kārtību, proti, intervāla startu, dalībniekiem distancē dodoties ar 30 sekunžu intervālu (jāraksta ir “vecā starta kārtība”, jo diemžēl šobrīd vairs tikai viena no sešām pasaules čempionāta un Olimpisko spēļu slēpošanas distancēm ir intervālu startu – aut.piez.). Pirmo triju vietu ieguvējus katrā vecuma grupā apbalvos ar diplomiem, medaļām un pārsteiguma balvām. Vīriešiem, kas skrien 5km distanci un sievietēm, kas skrien 3 km distanci, absolūtajā vērtējumā tiks pasniegta šogad aizsaulē aizgājušā leģendārā latviešu slēpotāja un trenera Imanta Vītola piemiņas balva. Sacensību sākums plkst. 12.00, bet reģistrēties var līdz 17.oktobra plkst.12.00 elektroniskā veidā Latvijas Slēpošanas savienības mājas lapā www. infoski.lv, „Jauju” mājas lapā JAUJAS vai Pļaviņas - Raksta pilsēta

Kas uzvarēs vīriešiem?

  • 4

  • 1

  • 0

  • 0


     [+] [-]

, 2015-10-16 12:17, pirms 9 gadiem
nevar zināt, vai labākie distanču slēpotāji, kas ātri skrien, piedalīsies vai nē.