Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pāris trijniekā Eiropas kausā standartdejās Salaspilī

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pāris trijniekā Eiropas kausā standartdejās Salaspilī
V.Šurins/A.Meškova. Foto no dejotāju arhīva.

Nedēļas nogalē Salaspilī notikušajā Eiropas kausā (EK) Standartdejās (ST) Latvijai godalgotu vietu sarūpējuši pasaules rangā visaugstāk no mūsējiem esošie Vadims Šurins un Anastasija Meškova, kuri 22 pāru konkurencē izcīnīja trešo vietu. Eiropas kausu ieguva favorīti no Itālijas Frančesko Galupo un Debora Pančīnī.

Svētdien starptautisko sacensību “Salaspils Open” ietvaros norisinājās EK ST dejās, pulcējot deju pārus no 22 valstīm. Latviju pārstāvēja valsts čempionātā otro vietu ieguvušie Vadims Šurins un Anastasija Meškova (SDK “Mario”). Februārī sastāva ziņā daudz spēcīgākajā Eiropas čempionātā (EČ) viņi sasniedza līdz šim labāko rezultātu mūsu valstij, izcīnot 9.vietu. Ņemot vērā EK dalībnieku sastāvu, Pasaules rangā 11.vietā esošajiem Vadimam ar Anastasiju bija labas izredzes ne tikai iekļūt fināla sešiniekā, bet arī iegūt godalgotu vietu.

Pēc ranga Latvijas pāris bija trešie, jo labākus rezultātus par viņiem līdz šim bija sasnieguši itāļi un igauņi. EČ bronzas medaļas ieguvēji Galupo un Pačīni apliecināja savu pārākumu un pārliecinoši uzvarēja, iegūstot vienbalsīgu pirmo vietu gandrīz visās piecās dejās. Tikmēr Šurins ar Meškovu nedaudz “pakutināja nervus” pasaules rangā 7.vietā esošajiem Madisam Abelam un Aleksandrai Galkinai, apdejojot igauņus Vīnes valsī, bet tuvu esot ziemeļu kaimiņiem dejā Tango. Līdz ar to Vadims un Anastasija ieguva trešo vietu, nopelnot pilnu medaļu komplektu Eiropas kausos, jo 2012. un 2013.gadā bija izcīnījuši otro un pirmo vietu.

“Salaspils Open” Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīros jauniešiem (16-18 g.) uzvaras izcīnīja Latvijas labākie pāri. ST dejās to paveica Ričards Šteinfelds/Atile Žukaite, bet Latīņamerikas (LA) dejās Leonards Petkevičs/Poļina Cepilova. Tikmēr pēc uzvaras WDSF Open ST dejās pieaugušo grupā skatītājus ar speciāli sagatavotu Vīnes Valša paraugdemonstrējumu priecēja valsts čempioni Edgars Līnis un Elīza Ancāne, savukārt ar interesantu LA deju šovu uzstājās mūsu vadošais profesionāļu pāris Marts Smolko un Tīna Bazikina.