Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Haralds Silovs uzvar “Skibox balvas” skrituļslidošanas sacensību 1.posmā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Haralds Silovs uzvar “Skibox balvas” skrituļslidošanas sacensību 1.posmā
H.Silovs uzvar sprintā. Foto: Skibox.

Šīs nedēļas pirmajā pusē Uzvaras parku Pārdaugavā pārņēma pozitīva un sportiska gaisotne, jo bija pienākusi kārta pirmajam no pieciem posmiem ikgadējām skrituļslidošanas sacensībām “Skibox balva”, kuras ir dalībnieku skaita ziņā kuplākās un spēcīgākās vairāku posmu skrituļslidošanas sacensības Latvijā un kuras rīko kalnu slēpošanas klubi “ASI Skibox” un SK “Apex”. Patīkamu pārsteigumu ar savu klātbūtni sarūpēja Olimpisko spēļu dalībnieks šorttrekā un ātrslidošanā Haralds Silovs, kurš ir jāuzslavē ne tikai par saviem panākumiem starptautiskajā arēnā, bet arī ar savu vienkāršo un atsaucīgo attieksmi.

Dalībnieki kā ierasts sacentās divās disciplīnās – sprintā un distancē, kurās abās bija masu starts. Šoreiz “Skibox balvā” bija jauninājums, proti, paralēli sporta grupām bija izveidotas arī trīs vecuma grupas priekš tautas jeb fitnesa klases pārstāvjiem, kuri ikdienā netrenējas, bet paskrituļo reizēm sava prieka pēc. Kopējais dalībnieku skaits sniedzās krietni pāri simtam.

Kā jau to varēja gaidīt, Haralds Silovs izcīnīja uzvaru abos startos – 500m sprintā un 4,8km distancē. Ja sprintā viņam finiša taisnē nācās papūlēties, lai finišētu pirmajā pozīcijā, jo uz “papēžiem mina” trīs konkurenti, tad 4,8km distancē vairākkārtējais Eiropas čempions šortrekā bija krietni priekšā pārējiem konkurentiem. Haralds distancē izšķirošo atrāvienu veica trešā apļa (1,2km aplis) otrajā pusē un finišēja divdesmit sekundes priekšā tuvākajiem sekotājiem. Par otro vietu gan sprintā, gan distancē ļoti sīvi savā starpā cīnījās un abās disciplīnās trijniekā iekļuva Reinis Znotiņš (Powerslide/Laimīte) un Ansis Eljašāns (Filter), parūpējoties par intriģējošu finišu. 2013.gada kopvērtējuma uzvarētājs Ansis Eljašāns ieguva otro vietu sprintā, bet pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājs Reinis Znotiņš finišēja otrais 4,8km distancē tikai 0,03 sekundes priekšā Ansim. Hokejistam Ronaldam Cinkam (Filter/Skibox) divas ceturtās vietas, turklāt sprintā līdz trešajai vietai viņam pietrūka viena sekundes desmitdaļa. Apņēmības pilns iekļūt trijniekā nākošajā posmā ir abas reizes piektajā vietā finišējušais Lauris Bitenieks (Powersldie/Laimīte), bet sešinieku noslēdza “Filter” pārstāvis Āris Andersons.

Tā kā joprojām juniora vecumā esošais Reinis Znotiņš otro sezonu startē elites grupā, tad pārējiem šā vecuma puišiem ir iespējas tikt pie uzvarām. Tiesa, junioru grupa nebija tajā spēcīgākajā sastāvā, jo nepiedalījās pagājušā gada kopvērtējuma 1. un 3.vietas ieguvēji Kārlis Vancovičs un Sandris Šņore. Līdz ar to stabili pirmais junioru grupā abās disciplīnās bija Krišjānis Ceplis (Laimīte), bet pirmo gadu junioru grupā pārgājušais Jānis Jurdžs (Apex) cīņā par otro vietu pavisam nedaudz abos startos apsteidza Kristeru Kuģinieku (Filter). “Master” grupā pagājušā gada labākais sprintos Agris Šipkovs (Filter) uzvarēja gan 500m, gan arī 4,8km distancē. Otrajā vietā finišēja Guntis Pazuha (Laimīte), atstājot Ivaru Vingri (Skibox/Filter) trešajās vietās.

Sieviešu konkurencē tāpat kā pagājušajā gadā pirmajā posmā nestartēja vadošā skrituļslidotāja Laima Kaufiņa (Filter). Traumas dēļ nepiedalījās arī labākā pērnā gada juniore Arta Irbe (ASI/Skibox), līdz ar to ātrākos laikus uzrādīja pārstāves no U14 un U12 grupas, kurām līdzi turēja vienīgā “Master” grupas dāma Antra Zemīte (ASI/Skibox). Sprintu no sieviešu grupām visātrāk veica Santa Pētersone (Laimīte) no U14, bet turpat bija arī komandas un grupas biedrene Alīna Savrucka, kurai vienāds laiks ar Antru Zemīti no “master” grupas. Kopējā ieskaitē ceturto laiku uzrādīja junioru grupas pirmās vietas ieguvēja Katrīne Dreimane (ASI), kurai pavisam nedaudz zaudēja U12 grupas ātrākā skrituļslidotāja Patrīcija Sniķere (Laimīte) un otra ātrākā juniore Laine Kreitāle (ASI Skibox). 4,8km distancē jau no pirmā apļa izveidojās līderu kvartets, kas tā noskrituļoja kopā līdz pat finišam, satilpstot pusotrā sekundē, bet pirmajam trijniekam pat pussekundē. Pie pašas finiša līnijas nedaudz veiklāka ar izklupienu bija Patrīcija Sniķere, kura tad arī ieguva pirmo vietu, aiz sevis atstājot abas U14 grupas vadošās skrituļotājas Alīnu Savrucku un Santu Pētersoni, tikai šoreiz mainītā secībā. Antra Zemīte ierindojās ceturtajā vietā, bet pēc pusminūtes finišēja nākamās dalībnieces cīņā par 5.-7.vietu kopējā ieskaitē. Šoreiz labākā no juniorēm bija piekto rezultātu uzrādījusī Laine Kreitāle, kura par 0,3 sekundēm apsteidza otru labāko U12 grupas pārstāvi Agati Priedīti (Laimīte), bet aiz sešinieka septītā palika ar Laini un Agati beidzamos divus apļus kopā braukusī Katrīne Dreimane.

U10 grupā meitenēm pa uzvarai un otrajai vietai tika gan Ancei Grosbergai, gan arī Annai Krūmiņai (abas ASI Skibox), bet puišiem šajā grupā uzvarēja “Apex” pārstāvis Dāvis Mazais, kurš abos startos – 0,5km sprintā un 2,4km distancē – finiša taisnē ļoti sīvā cīņā apsteidza pārsvarā priekšā braucošo Ņikitu Ļaščenko (ASI Skibox), sprintā esot ātrākam tikai par 0,01 sekundi. U8 grupā meitenēm divas uzvaras Alīnai Novikovai (ASI Skibox), aiz kuras netālu bija komandas biedrene Amanda Eihmane, bet puišiem gan pamainījās uzvarētājs, jo sprintā pirmo vietu ieguvušo Krišu Mazo (Apex) 1km distancē par 0,04 sekundēm apsteidza Ralfs Konrads (Laimīte). Bet pašā jaunākajā grupā U6 (2009.gads un jaunāki) uzvaras abos startos izcīnīja Dāvis Ulmanis (Laimīte) un Sabīne Ceriņa (ASI Skibox).

Rezultāti: 2015.gada vasaras sezona : Rezultāti : Kalnu...