Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pieci Latvijas un viens Krievijas pārstāvis uzvar LČ sprintā rollerslēpošanā Madonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pieci Latvijas un viens Krievijas pārstāvis uzvar LČ sprintā rollerslēpošanā Madonā
Finālbraucieni jauniešiem. Foto:Infoski.lv

Pirms galvenā dienas notikuma – pasaules kausa posma – dienas vidū Madonas centrā Raiņa ielā Latvijas atklātā čempionāta otrajā posmā rollerslēpošanā 200metru sprintā brīvajā stilā uzkalnā sacentās jauniešu grupas pārstāvji, vispirms startējot pa vienam kvalifikācijā, bet pēc tam labākajiem astoņiem tiekot pusfinālā, kur sākās izslēgšanas braucieni pa četriem katrā. No sešām jauniešu grupām piecas pirmās vietas ieguva Latvijas sporta skolu slēpotāji, tajā skaitā trīs Madonas BJSS, bet pa vienai Cēsu pilsētas sporta skolas (CPSS) un SS „Arkādija”, bet vecākajā puišu grupā nepārspēts palika Krievijas slēpotājs no „Himki”. Sākumā šķita, ka viena uzvara tiks arī Lietuvai, tomēr S16 grupā (2000./2001.g.) meitenēm pirmā finiša līniju šķērsojusī dienvidu kaimiņiene tika diskvalificēta par iebraukšanu blakus celiņā.

Tieši S16 grupā bija gaidāma vislīdzīgākā cīņa par uzvaru finālā, jo līdere Evelīna Rama kvalifikāciju veica par 0,05 sekundēm ātrāk nekā Fausta Repečkaite, taču lietuviete finālā pārkāpa noteikumus un patraucēja cēsniecei, un, neskatoties uz to, ka finiša līniju viņa šķērsoja pārliecinoši pirmā, Repečkaite tika diskvalificēta, un uzvara pienācās Ramai. S16 grupa bija arī tā, kur notika lielākie pārsteigumi, salīdzinot ar kvalifikāciju. Viens no iemesliem bija tas, ka šajā grupā sacentās vismazāk dalībnieču – 7 slēpotājas, kas nozīmēja, ka visas automātiski tiek pusfinālā, un dažas taupīgi veica kvalifikācijas braucienu, ierindojoties beigu galā, bet otrs iemesls bija veiksmīga sagadīšanās. Un veiksme uzsmaidīja divām Madonas BJSS pārstāvēm. Agnija Nagle, kas kvalifikācijā bija tikai sestā, pusfinālā pārspēja trešo laiku uzrādījušo un par sevi 3,2 sekundes ātrāk nobraukušo Inesi Golubevu no Daugavpils, un izcīnīja otro vietu. Tikmēr kvalifikācijā piekto laiku uzrādījusī Karīna Narkovska finālā iekļuva dēļ tā, ka kvalifikācijā vairāk nekā divas sekundes 200m ātrāk veikušajai Rebekai Raiskai nokrita viena rollerslēpe. Un finālā abas madonietes pakāpās par vienu pozīciju augstāk, jo krietni ātrāko lietuvieti diskvalificēja, un tas Karīnai deva trešo vietu.

Puišiem V16 grupā no 17 dalībniekiem tāpat kā pirms trim nedēļām Priekuļos brīvā stila distancē mūsu puiši, lai arī ļoti centās, nespēja apsteigt ļoti spēcīgo jaunākās grupas pārstāvi no Krievijas Jegoru Godarevu, kurš kvalifikācijā bija tikai dalītā ceturtā vietā ar Ilvaru Bisenieku, kurš pusfinālā tehnisku iemeslu dēļ vairs nevarēja līdzvērtīgi pacīnīties ar krievu. Finālā divu latviešu starpā kvalifikācijas uzvarētājs Reinis Upens (CPSS) spraigā cīņā pārspēja Niku Saulīti (Madonas BJSS), abiem nedaudz zaudējot Godarevam un ieņemot attiecīgi otro un trešo vietu, bet turpat finišēja arī ceturtās vietas ieguvējs Pauļius Januskēvičus no Lietuvas, kuram kvalifikācijā bija otrais.

S14 grupā (2002./2003.g.) dalībnieču vidū 14 galvenās favorītes bija jaunākās šīs grupas pārstāves – Samanta Krampe (SS „Arkādija”) un Marija Kopilova („Himki, Krievija), kuru duelis tika gaidīts finālā tāpat kā pērn. Ja pagājušajā gadā Samanta uzvarēja kvalifikācijā un finālā ne tik veiksmīgi nobrauca, piekāpjoties krievietei, tad šoreiz rīdziniece šādu kļūdu nepieļāva un revanšējās lielākajai un masīvākajai Kopilovai, izcīnot uzvaru. Finālā par trešo vietu abu Madonas BJSS pārstāvju starpā Kima Krūmiņa bija ātrāka par jaunāko un arī mazāko Līvu Šahno. Puišiem finālā Bruno Krampe no SS „Arkādija” ļoti līdzīgi duelējās ar sprintā pielikušo Gustavu Lukstiņu, tāpat kā pērn pārspējot komandas biedru, taču atkārtot māsas panākumu nevarēja, jo krietni ātrāks par pārējiem bija garākais un spēcīgākais šīs grupas puisis Uvis Akmentiņš no Madonas BJSS, atstājot „arkādiešus” otrajā un trešajā vietā. Tikmēr cēsniekiem godalgu varēja nopelnīt trešo laiku kvalifikācijā uzrādījušais Roberts Rutkovskis, bet finālā viņš finišēja ceturtais.

Jaunākajā V12 grupā (2004.g. un jaunāki), kur sacentās vislielākais dalībnieku skaits – 19 slēpotāji, kvalifikācijā un finālā dominēja madonietis Silvestrs Švauksts, bet dubultuzvaru Madonas BJSS nesanāca izcīnīt, jo otro laiku kvalifikācijā uzrādījušo Raineru Upenieku finālā pārspēja Krievijas slēpotājs Ruslans Menšikovs, jo Rainers daudz spēkus atdeva duelējoties ar krievu pusfinālā, kaut gan abi bija krietni priekšā citiem un varēja arī pataupīties, bet pieredze nāks ar laiku. No trijiem Latvijas pārstāvjiem finālā visi bija madonieši, jo ceturto vietu ieguva Gustavs Sināts. Meitenēm bija otrs līdzīgākais rezultāts no visām grupām kvalifikācijā starp pirmajām divām vietām – 0,07 sekundes. Kvalifikācijas uzvarētājai Sofijai Žarkihai pie uzvaras pirmajā dienā kā pirms trim nedēļām Priekuļos neļāva tikt mājiniece Lība Igaune, kura sīvā cīņā beigu daļā pārspēja Krievijas pārstāvi no „Himki”. Bija gaidīts, ka šajā duelī iesaistīsies arī Marta Upmale no CPSS, kura kvalifikācijā bija tikai septītā, jo nokrita 5m pirms finiša, taču cēsniece pēc ļoti labi veiktā pusfināla izšķirošajā kārtā finišēja trešā, atstājot ceturtajā vietā madonieti Madaru Veckalniņu.

Sestdien jauniešu grupas pārstāvji, kuriem pievienosies ar Master grupa, sacentīsies brīvā stila distancē Smecersila trasē.