Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LČ rollerslēpošanā brīvā stila distancē jauniešiem trīs valstu cīņas par godalgām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LČ rollerslēpošanā brīvā stila distancē jauniešiem trīs valstu cīņas par godalgām
I.Bisenieks uz starta. Foto:Infoski.lv

Sestdien Madonas slēpošanas un aktīvās atpūtas trasē „Smeceres sils” Latvijas atklātā čempionāta otrajā posmā rollerslēpošanā jaunieši un arī Master grupas pārstāvji, paspējot nostartēt vēl pirms lietus uznākšanas, sacentās īsajā distancē brīvajā stilā ar intervāla startu, pulcējot astoņdesmit dalībniekus no trim valstīm – Latvijas, Lietuvas un Krievijas. Pie godalgotajām vietām tika visu valstu pārstāvji, bet uzvaras nopelnīja Latvija un Krievija, mūsējiem izcīnot četras, bet kaimiņvalstu slēpotājiem divas uzvaras.

V16 grupā (2000./2001.g.) 10km distancē savu favorīta statusu apliecināja piektdienas sprinta uzvarētājs Jegors Godorevs no Krievijas, kurš triumfēja arī pirms trīs nedēļām Latvijas atklātā čempionāta pirmajā posmā. Tāpat kā pērn labākais no Latvijas bija madonietis Ilvars Bisenieks, kurš uzvarētājam zaudēja vairāk nekā minūti un ieņēma otro vietu. Pagājušā gada rezultātu – trešo vietu – atkārtoja pirmais trasē devušais Kalvis Krīgers no Madonas BJSS. Šoreiz ne tik veiksmīgi nostartēja godalgoto vietu ieguvēji Priekuļos brīvā stila distancē Reinis Upens un Niks Saulītis, cēsniekam ieņemot ceturto vietu, bet madonietim palaižot vēl priekšā pirms trim nedēļām par pusminūti apsteigto lietuvieti un paliekot sestajam. Meitenēm S16 grupā, kur bija jāveic 6km, pēc palikšanas ārpus fināla piektdien sprintā ar jaunu sparu brīvā stila distancē metās daugavpiliete Inese Golubeva, kas bija vienīgā, kas spēja cīnīties ar Faustu Repečkaiti, pārspējot lietuvieti un izcīnot pirmo un vienīgo uzvaru šajā posmā Daugavpils BJSS. Sprinta uzvarētāja Evelīna Rama (CPSS), lai arī palika trešajā vietā, bija vienīgā abas dienas trijniekā tikusī šajā grupā, jo sprinta otrās vietas ieguvēja Agnija Nagle ieņēma ceturto vietu.

Pārējām četrām jauniešu grupām bija jāveic 2km. V14 grupā (2002./2003.g.) puišiem otro dienu pēc kārtas uzvarēja galvenais favorīts Uvis Akmentiņš (Madonas BJSS), sarūpējot identisku pārsvaru kā pirms trim nedēļām Priekuļos – 10 sekundes. Tikmēr abi SS „Arkādija” pārstāvji turpināja sīvo dueli šajā posmā Madonā un samainījās vietām, Gustavam Lukstiņam šoreiz izcīnot otro vietu, bet Bruno Krampem noslēdzot godalgoto trijnieku. Tuvu arkādiešiem bija ceturtās vietas ieguvējs Edvinas Šimonutis no Lietuvas. Meitenēm krietni priekšā pārējām bija un līdzīgi cīnījās Samanta Krampe un Marija Kopilova no Krievijas, rīdziniecei no SS „Arkādija” pārspējot krievieti par 4 sekundēm. Tikmēr vēl līdzīgāka un spraigāka bija cīņa par trešo vietu, ko bija pelnījušas visas trīs līdzvērtīgās tīkotājas, bet ieguva divas – Signe Miķelsone (CPSS) un Līva Šahno (Madonas BJSS), kuras uzrādīja identisku laiku, bet nieka 0,2 sekundes pietrūka un ar piekto vietu nācās samierināties madonietei Kimai Krūmiņai.

V12 grupā (2004.g. un jaunāki) vēlreiz pirmo vietu izcīnīja grupas līderis Silvestrs Švauksts, tāpat atkal trešais bija Rainers Upenieks, kuriem pa vidu otrajā vietā šoreiz iespraucās cēsnieks Pēteris Radziņš, kamēr sprinta otrās vietas ieguvējs Ruslans Menšikovs aizbrauca pa nepareizo apli un tika diskvalificēts. Meitenēm izpalika madonietes Lības Igaunes un cēsnieces Martas Upmales duelis, jo Lība šoreiz bija daudz ātrāka, taču abām mūsējām nācās ieņemt otro un trešo vietu, jo ātrāko laiku uzrādīja krieviete Sofija Žarkiha. Apsteidzot par divām sekundēm rīdzinieci Ulriku Garisoni, ceturtā kopējā ieskaitē, bet trešā no Latvijas bija daugavpiliete Solvita Maļina.

Master grupās uzvaras svinēja Ivo Caune un Ļubova Pavļukova, bet otrās vietas tika Mārtiņam Niklasam un Žanetei Leimanei.

Rezultāti: infoski.lv