Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

A.Brants un A.Muižniece ātrākie Rīgas sprintā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

A.Brants un A.Muižniece ātrākie Rīgas sprintā
A.Brants varētu mēģināt patrenēties uz sprintu ziemā un sasniegt labu rezultātu, kad Madonā janvāra vidū būs FIS sacensības. Foto no A.Branta personīgā arhīva.

Uzvaras parkā Rīgā notikušajās rollerslēpošanas sprinta sacensībās brīvajā stilā 500m distancē vīriešu konkurencē pārliecinoši uzvarēja Artūrs Brants, bet dāmām faktiski „bezkonurences” apstākļos pirmā bija Anda Muižniece.

Pagājušajās brīvdienās Rīgā, Uzvaras parkā, nedaudz apmākušos laika apstākļos ar nelielu lietus uzsmidzināšanu klusi un mierīgi tika aizvadītas sporta kluba „ASI” un sporta skolas „Arkādija” rīkotās rollerslēpošanas un skrituļslidošanas sacensības. Dalībnieki visās grupās veica vienu distanci – 500 metrus. Par laiku ņemšanu rūpējās nesen Pasaules kausa Novgorodā tehniskā delegāta pienākumus pildījušais Mārtiņš Niklass ar savu ģimeni, nodrošinot arī ļoti operatīvu rezultātu apkopošanu un izlikšanu.

Visinteresantākās solījās būt vīru sacensības, kur nupat Pasaules kausa posmā rollerslēpošanas sprintā Krievijā astoto vietu izcīnījušajam Artūram Brantam izaicinājumu meta Latvijas izlases dalībnieki un sporta skolas „Arkādija” pārstāvji Arvis Liepiņš un Pāvels Ribakovs. Kvalifikācijā, uzrādot laiku 47,94 sekundes, pārliecinoši pirmais bija Artūrs Brants, Arvi Liepiņu apsteidzot par trīs ar pusi sekundēm, bet vēl par pusotru sekundi atpalika Pāvels Ribakovs. Ar interesi tika gaidīts fināls, lai pārliecinātos, vai kvalifikācijā „arkādieši” bija pietaupījušies finālam vai arī Branta pārsvars tiešām ir tik acīmredzams. Fināls parādīja, ka pareizais ir otrais variants, proti, skatītāji un rollerslēpošanas cienītāji varēja pārliecināties, ka Artūrs rollreslēpošanas sprintā ir augstākā līmenī par pārējiem. Pēc starta pirmajiem 30 metriem Artūrs ieslēdza „turbo” ātrumu un no pārējiem atrāvās krietnā gabalā, tad pirms pirmā līkuma nedaudz atlaida, bet pēc pirmā pagrieziena atkal „ieslēdzās” un, kontrolējot situāciju un atskatoties uz konkurentiem aizmugurē, cēsnieks mierīgi ieripoja finišā pirmais. Kaut arī Liepiņš finālā uzrādīja par pussekundi sekundi labāku laiku nekā kvalifikācijā un centās tuvoties Artūram, tomēr ar to bija par maz un vairāk nācās domāt par otrās vietas nosargāšanu, jo turpat bija arī Pāvels Ribakovs, kurš no Arvja atpalika trešdaļu sekundes. Pieklājīgi nobrauca vēl viens arkādietis Andis Konovalovs, pirms finiša, redzot, ka netiks trijniekā, vairs nebraucot uz maksimumu un beigās trešajai vietai zaudējot divas sekundes.

Artūrs daudz ir strādājis pie ātruma un spēka attīstīšanas, tāpēc arī tāds pārsvars pār konkurentiem, lai gan pats nebija domājis, ka tik daudz būs priekšā pārējiem. „Tā kā bija nolijis, tad pirms asā līkuma samazināju ātrumu, lai neizslīdētu ārā. Pēc tam varēju atkal pielikt. Beigās redzēju, ka esmu droši priekšā pārējiem un nebija nozīmes braukt uz maksimu pēdējos metrus,” stāsta Artūrs. Savu pārākumu viņš skaidro ar lielāku spēku un līdz ar to daudz spēcīgāku atspērienu. Dēļ lielākas masas pašā startā neizdodas tik ātri uzsākt, un, piemēram, Pasaules kausa posmos tā dēļ nākas zaudēt vadošajiem rollersprinteriem, jo pēc tam ātruma ziņā Artūrs neatpaliek no vadošajiem. Septembra pirmajā pusē A.Brants plāno startēt pasaules čempionātā, kur cer iekļūt labāko desmitniekā. Ja viss organizatoriskā ziņā labvēlīgi sakārtosies, tad viņš cer startēt Cēsu ielu sprintā 8.septembrī (sprints pasaules čempionātā būs 5.septembrī – aut.piez.).

Dāmām elites grupā startēja tikai divas dalībnieces, kuru līmenis bija ļoti atšķirīgs. Latvijas izlases dalībniece Anda Muižniece finālā, nešauboties par uzvaru, tik un tā centās nobraukt pēc iespējas ātrāk un viņai tas izdevās, gan uzlabojot kvalifikācijas laiku, gan arī izbraucot zem vienas minūtes – 59,73 sekundes. Par 17 sekundēm atpalika otrās vietas ieguvēja Laura Indrāne. Pārējās meiteņu grupās triumfēja SS „Arkādija” pārstāves – S1 (2002.g. un jaunākas) Samanta Krampe, S2 (2000.-2001.g.) Laura Elizabete Kvāle, S3 (1997.-1999.g.) Katrīan Pāvula . Savukārt puišiem jaunākajās grupās uzvarētāji bija no dažādiem klubiem – V1 Uvis Akmentiņš no Madonas BJSS, V2 Niks Saulītis no SS „Arkādija”, V3 Daniels Briedītis no Valmieras. Vīriem vecākajā grupā (1976.g. un vecāki) duelī ar Ivaru Vingri nepārspēts palika Andress Serano.

Pēc dažām dienām SS „Arkādija” pārstāvji un Latvijas izlases dalībnieki – Arvis Liepiņš, Pāvels Ribakovs un Roberts Slotiņš – dosies uz SS „Arkādija” rīkoto 18 dienu treniņnometni Austrijas kalnos Ramzavā, kur 1999.gadā notika pasaules čempionāts slēpošanā.

Kā A.Brants nostartēs pasaules čempionātā?

  • 4

  • 1

  • 4

  • 1