Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Daniels Vēzis un Anita Valdmane uzvar Latvijas čempionātā boulingā

Ints Megnis
Ints Megnis

Daniels Vēzis un Anita Valdmane uzvar Latvijas čempionātā boulingā
Latvijas boulinga čempionāta medaļnieki. Foto: Latvijas Boulinga federācija

Par Latvijas čempioniem boulingā kļuvuši Daniels Vēzis un Anita Valdmane. Vēzis uzvarēja otro gadu pēc kārtas, bet Valdmane pie titula tikusi pirmoreiz.

Vīriešu konkurencē savu titulu aizstāvēja Vēzis, kamēr otro vietu ieguva nesenā Eiropas jauniešu čempionāta bronzas medaļas īpašnieks Artēmijs Hudjakovs. Tikmēr pie bronzas tika Artūrs Ļevikins un Pēteris Cimdiņš. Ļevikins starp Latvijas meistarsacīkšu medaļniekiem bija jau vienpadsmito gadu pēc kārtas.

Latvijas Boulinga federācija uzsver, ka visi Latvijas komandas līderi ir labā formā pirms Eiropas vīriešu čempionāta, kas notiks jau pēc mēneša Minhenē. Tajā Latvijas nacionālajā komandā startēs visi četri medaļnieki, kā arī Andis Dārziņš (9. vieta) un Jānis Zemītis (10. vieta).

Sieviešu konkurencē neiztika bez pārsteigumiem - līdzšinējā čempione Veronika Hudjakova nolika savas pilnvaras finālā piekāpjoties Valdmanei, kurai šī ir pirmā medaļa Latvijas meistarsacīkstēs. Bronzu ieguva Marija Ļevikina un Tatjana Kožemjakina, kura uz celiņiem atgriezusies pēc ilgāka pārtraukuma atgriezās.

Oktobrī Vēzis un Valdmane pārstāvēs Latviju Eiropas čempionu kausā, kas notiks Ankarā.

Tikmēr senioru ieskaitē jau ceturto reizi par uzvarētāju kļuva Edmunds Jansons, sudrabu ieguva Andis Dārziņš, bet bronzu - Aivars Belickis. Neoficiālajā ieskaitē starp junioriem par uzvarētāju kļuva Rihards Kovaļenko, kamēr sudrabu ieguva Arvīds Ermans, bet bronzu - Kirils Kaverzņevs.