Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgā notiks atklātais čempionāts ielu vingrošanā “FreeZone Riga Open 2019”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

16.novembrī Latvijas Ielu Vingrošanas Federācija rīko ielu vingrošanas sezonas noslēguma sacensības - Rīgas atklāto čempionātu ielu vingrošanā “FreeZone Riga Open 2019”, kuras norisināsies Rīgā, Klijānu ielā 14, sporta centrā "FreeZone".

Sacensībām savu dalību ir pieteikuši sportisti no 28 Latvijas pilsētām. Zīmīgi, ka Federācija ir saņēmusi precīzi 100 dalībnieku reģistrācijas pieteikumus trijās sacensību pamata disciplīnās.

Paredzams, ka vēl būs daudz bērnu un jauniešu, kas startēs brīvprātīgajās disciplīnās. Sacensībās paredzētas vairākas disciplīnas gan pieredzējušiem atlētiem, gan bērniem, kā arī skatītājiem. Papildus sacensībām ir paredzētas arī citas izklaidējošas aktivitātes, kā arī pilnīgi jauna Hip-Hop projekta uzstāšanās visa pasākuma garumā.

"Pēc gandrīz 2 gadu ilga darba šī gada 29.aprīlī kopā ar bijušo Federācijas prezidentu panācām, ka ielu vingrošanu Latvijā atzīst par oficiālu sporta veidu. Līdz ar federācijas un sporta veida atzīšanu kopā ar esošo Federācijas vice-prezidentu Aleksandru Ivaško esam uzsākuši nopietnu darbu pie sporta veida attīstības no pašiem pamatiem Latvijas līmenī, jo starptautiskajā līmenī sporta veids jau ir ļoti populārs, tajā ir vairāki simti tūkstoši atlēti no visas pasaules, regulāri notiek Pasaules kausi, čempionāti un citi starptautiski turnīri," komentēja Latvijas Ielu Vingrošanas Federācijas prezidents Rolands Kikors.

"Ar 16.novembra pasākumu vēlamies uztaisīt sporta svētkus gan lieliem, gan maziem, gan profesionāļiem, gan amatieriem, visbeidzot - bērniem un jauniešiem, un ģimenēm. Tādējādi mēs sapratīsim, kāds ir šī brīža stāvoklis Latvijā ap ielu vingrošanu. Savukārt šobrīd neredzam labāku vietu, kur to darīt, kā vien "FreeZone" sporta kompleksā Rīgā, kur jau šobrīd simtiem bērnu un jauniešu ir iespēja nodarboties ar visdažādākajiem sporta veidiem (cīņa, bokss, svarcelšana, crossfit, parkour), jo īpaši ielu vingrošanu."

Pasākuma programma:

10:00 – 10:30 Dalībnieku reģistrācija.
11:00 Sacensību atklāšana, uzrunas un Hip-Hop projekta V7 uzstāšanās.
11:15 – 12:30 "Divcīņa" jauniešiem un pieaugušajiem sadarbībā ar VPLabNutrition.
11:15 – 14:30 "Bērnu spēka diena – vecumā līdz 13 gadiem (ieskaitot) bez dzimuma ierobežojuma.
12:45 – 13:45 Spēka un izturības sacensības jauniešiem un pieaugušajiem “Sešcīņa” sadarbībā ar VPLabNutrition.
14:00 – 14:30 "Push-up king 2.0." (WSWCF SHOP konkurss) bez vecuma un dzimuma ierobežojuma.
14:30-14:45 Hip-Hop projekta V7 uzstāšanās.
14:45 – 16:30 Freesytle jeb Brīvā stila sacensības jauniešiem un pieaugušajiem sadarbībā ar VPLabNutrition.
16:30 – 17:00 "Multiple 360° Tornado" (WSWCF SHOP konkurss) bez vecuma un dzimuma ierobežojuma.