Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ intriģējošais “Skibox balvas” sezonas noslēgums un arī Latvijas čempionāts

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šonedēļ intriģējošais “Skibox balvas” sezonas noslēgums un arī Latvijas čempionāts
Elites grupas duelis starp abiem līderiem. Foto: Mareks Gaļinovskis.

Rītdien, 13.septembrī, plkst. 18.00, Uzvaras parkā Rīgā norisināsies lielākā un prestižākās daudzposmu skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva”, ko rīko SK “ASI” noslēdzošais piektais posms, kurā visās grupās kopā vairāk nekā 130 dalībnieki sacentīsies divos startos – sprintā un vidējā distancē. Tikmēr svētdien, 18.septembrī, kā parasti tiks organizēts “Skibox balvas” sezonas noslēgums, kas vienlaicīgi būs arī Latvijas čempionāts 10km distancē jauniešiem un pieaugušajiem.

Kaut ārā vēl saulains un ļoti silts, tomēr vasara ir paskrējusi ātri un septembris jau tuvojas vidum, kas nozīmē, ka pienācis noslēgums kārtējai “”Skibox balvas” sezonai skrituļslidošanā. Vispirms otrdienas vakarā skrituļslidotāji “Skibox balvas” piektajā posmā sacentīsies ierastajās divās distancēs – sprintā un vidējā distancē, dažās grupās noskaidrojot arī sezonas kopvērtējuma uzvarētājus, tajā skaitā pieaugušo grupā vīriešiem, līdz ar to otrdien vakarā gaidāma jo īpaši liela intriga. Savukārt svētdien skrituļslidotāji sacentīsies divas reizes garākā distancē nekā ierasts ”Skibox balvā”, kas nozīmē, ka U6 grupai būs jāmēro kilometrs, U8 un U10 2km, bet pārējiem būs jāveic 10km distance. Un tieši 10km distancē būs Latvijas čempionāts. Līdz ar to par Latvijas čempionāta medaļu komplektiem cīnīsies abas jauniešu grupas U12 un U14, kā arī juniori, pieaugušie un Master grupas pārstāvji. Šoreiz Fitnesa grupa nebūs atsevišķi atdalīta, tā kā Fitnesa grupas dalībniekiem būs iespējas samērot spēkus ar sporta grupas dalībniekiem. Starp citu, daži labākie no Fitnesa sezonas gaitā ir pārgājuši uz sporta grupu, kur diez gan veiksmīgi sevi ir parādījuši.

Savukārt otrdien “Skibox balvas” noslēdzošajā piektajā posmā, kas sāksies stundu agrā nekā iepriekšējie posmi – lkst.18.00, visvairāk tiek gaidītas divu grupu cīņas – vīriešiem gan pieaugušajiem, gan U14 jo tās ir vienīgās, kur vēl nav skaidri kopvērtējuma uzvarētāji, tāpēc viss izšķirsies tieši pēdējā posmā. Pagaidām ar 10 punktu pārsvaru vadībā ir Rīgas atklātā čempionāta uzvarētājs Roberts Pundurs, taču, ja abi vēlreiz uzrāda sezonas laikā ierasto rezultātu – viens uzvar sprintā, otrs distancē, tad priekšroka ir pēdējo divu gadu kopvērtējuma uzvarētājam un šā gada Latvijas čempionam maratona distancē Reinim Znotiņam. Arī cīņā par trešo vietu, neskatoties uz to, ka Sandris Šnore par 19 punktiem ir priekšā Laurim Biteniekam, tomēr izredzes abiem ir līdzvērtīgas.

Sievietēm, kaut vēl ne simtprocentīgi, bet tomēr samērā droši par savu uzvaru var justies šosezon progresējusī Denisa Druka-Jaunzeme. Vienīgā, kas viņu var nostumt no uzvarētājas troņa, ir pagājušā gada uzvarētāja Karīna Ceriņa, bet tas var notikt tikai tādā gadījumā, ja Karīna rīt abos startos uzvar, bet Denisa vai nu nepiedalās, vai arī abas reizes paliek ceturtā, kas pie līdz šim sezonā redzētā ir ļoti maz ticams.

U14 grupā ar abām uzvarām pagājušajā startā intrigu cīņā ar Viktoru Kokinu atjaunoja Sandis Reinsons, abiem tagad esot vienādam punktu skaitam. Abu starpā izšķirošais faktors būs tas, kurš no viņiem ņems virsroku pēdējā startā 4,8km distancē. Junioros Haralds Dernovs nevar atļauties pilnībā nozust uz sezonas beigām kā pērn, jo pagājušais posms jau ir izlaists, un līderpozīciju nosargāšanai otrdien obligāti ir jāstartē, pietiekot pat ar otrajām vietām, lai neļautu Jānim Jurdžam vai Kristeram Kuģeniekam pārņemt vadību.