Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lietus dēļ kriketa Pasaules kausā atceļ otro spēli pēc kārtas

Juris Miņins
Juris Miņins

Lietus dēļ kriketa Pasaules kausā atceļ otro spēli pēc kārtas
Foto: PA Images/Scanpix

Nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ šodien 2019. gada Pasaules kausā kriketā ir atcelta Bangladešas un Šrilankas komandu cīņa, kas ir jau trešā lietus dēļ atceltā turnīra spēle.

Lai arī Pasaules kauss kriketā ir prestižākais šī sporta veida turnīrs, arī tas nav pasargāts no, lai arī ne gluži ārkārtas, taču diezgan nestandarta situācijām, proti, no lietus, kura dēļ ir jāpārtrauc spēle. Krikets, atgādināsim, ir viens no tiem sporta veidiem, kas netiek spēlēts lietainā laikā, jo šādos apgrūtinātos laika apstākļos ne tikai pieaug savainošanās risks, bet arī tas var sniegt kādai no komandām nepamatotas priekšrocības.

2019. gada Pasaules kauss kriketā norisinās Anglijā un Apvienotā Karaliste ir zināms kā diezgan lietains reģions, tāpēc nav nekāds brīnums, ka šī gada turnīrs jau ir iegājis vēsturē kā Pasaules kauss ar visvairāk atceltajām spēlēm (par atceltu maču sauc tādu pirms kura nav izpildīta pat monētas mešana, lai noskaidrotu atsišanas un mešanas kārtību). Tādi mači jau ir bijuši divi – 7. jūnijā Pakistānas un Šrilankas mačs tā arī nesākās, bet šodien Šrilankieši tika pie vēl viena punkta, jo arī spēle pret Bangladešu nevarēja sākties. Tādējādi Šrilankai, kurai nu ir triju nezaudētu maču sērija Pasaules kausā un piektā vieta turnīra tabulā, jau ilgāku laiku ir palikusi bez spēļu prakses.

Jāpiebilst, ka kriketa noteikumi paredz, ka, ja mačs nevar tikt uzsākts laika apstākļu dēļ, tad tas netiek pārcelts, bet atcelts, katrai komandai par to saņemot vienu punktu.

Atgādināsim, ka vakardienas mačs starp Dienvidāfrikas Republikas un Karību izlases komandām arī lietus dēļ nevarēja noslēgties, precīzāk, tajā tika izpildīti vien 45 metieni (7.3 overi) pirms spēli pārtrauca, bet vēlāk to pasludināja par maču bez rezultāta un arī katra komanda saņēma pa punktam. Tādējādi DĀR izlase nav spējusi uzvarēt jau četros PK mačos.

Rītdien, ja vien atkal nenotiks neparedzēti pavērsieni, Pasaules kauss turpināsies ar Austrālijas un Pakistānas spēli.

2019. gada Pasaules kauss kriketā

#KomandaSUZNNRP
1.Jaunzēlande330006
2.Anglija321004
3.Indija220004
4.Austrālija321004
5.Šrilanka411024
6.Karību izl.311013
7.Bangladeša412013
8.Pakistāna311013
9.DĀR403011
10.Afganistāna303000

Izmantotie resursi:
https://www.cricketworldcup.com/

     [+] [-]

, 2019-06-11 20:27, pirms 5 gadiem
Tad jau principā futbolu ar nevar spēlēt lietainos laika apstākļos,

  +1 [+] [-]

, 2019-06-11 20:53, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: Tad jau principā futbolu ar nevar spēlēt lietainos laika apstākļos,
Principā, ja futbols tiktu spēlēts kedās, nevis bučos, kas uzlabo saķeri, kā arī bumba būtu vairākas reizes mazāka (pēc apkārtmēra - trīs reizes), kā arī laukums būtu nevis taisnstūris, bet aplis, kā arī spēle notiktu nevis "no vārtiem - uz vārtiem", bet jebkurā virzienā, tad jā, futbolu nevarētu spēlēt lietū.