Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas loka šāvēji netiek starp 160 labākajiem pasaules čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas loka šāvēji netiek starp 160 labākajiem pasaules čempionātā
Jānis Bružis (no kreisās), olimpiskais medaļnieks Breidis Elisons, Dāvis Blāze un Inārs Dubkevičs pasaules čempionātā. Foto no Bruža Facebook profila

Latvijas loka šāvēji Dāvis Blāze, Jānis Bružis, Inārs Dubkevičs pirmdien palika ārpus 160 labākajiem Nīderlandē notiekošā pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās.

Rekursīvā loka klasē pēc 72 kvalifikācijas šāvieniem Bružis ar 621 punktu ieņēma 162. vietu, Dubkevičam 612 punkti deva 174. pozīciju, bet Blāze sakrāja vien 599 punktus, paliekot 182. vietā starp tieši 200 atlētiem. Izslēgšanas turnīram kvalificējās 104 labākie šāvēji, lai tur iekļūtu, vajadzēja vismaz 645 punktus.

Tikmēr komandu ieskaitē Latvijas trio ar 1832 punktiem palika 52. vietā, apsteidzot vienīgi Saūda Arābiju, Kosovu un ASV Virdžīnas, bet par dažiem punktiem atpaliekot no Lietuvas. Šeit izslēgšanas sacensībām kvalificējās pirmās 24 valstis.

Pērn Eiropas čempionātā Dubkevičs salīdzinoši negaidīti aizkļuva līdz 1/16 finālam, izcīnot Latvijai vienu ceļazīmi uz Eiropas spēlēm, kas jau šomēnes risināsies Minskā, bet to izmantos Bružis, kurš aprīlī Rumānijā kvalifikācijas sacensībās bija labākais no mūsu valsts. Savukārt Blāze pērn bija sestais Eiropas junioru čempionātā .

Piecdesmitajā pasaules čempionātā no Latvijas vēl starts atlicis Jūlijai Oļeksejenko, kura šaus kompaktloka klasē.