Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

K.Zvejnieks atkal uzvar Pasaules kausa kopvērtējumā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

K.Zvejnieks atkal uzvar Pasaules kausa kopvērtējumā
K.Zvejnieks pa vidu uz augstākā pakāpiena. Pasaules kauss skrituļslalomā iegūts otro reizi, tagad kārta pirmajiem punktiem Pasaules kausā ziemā....

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks otro gadu pēc kārtas izcīnījis uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā skrituļslalomā, kaut arī nedēļas nogalē Čehijā notikušajā sezonas noslēdzošajā posmā, piedzīvojot kritienu otrajā braucienā, viņš ierindojās tikai 16.vietā. Savukārt, veiksmīgs starts Čehijā padevās Madarai Melderei, kura posmā izcīnīja sesto vietu, bet tā kā sezonas laikā viņa piedalījās tikai divos no sešiem posmiem, tad kopvērtējumā viņai 21.vieta.

Vairāki vadošie Latvijas skrituļslalomisti nupat ir atgriezušies no Čehijas, kur bija devušies, lai nedēļas nogalē piedalītos sezonas noslēdzošajā sestajā posmā Pasaules kausā skrituļslalomā, kas ir slaloma vasaras paveids, sportistiem cenšoties izbraukt vārtus ar skrituļslidām uz asfalta. Vissvarīgākais šis pēdējais posms bija Kristapam Zvejniekam, jo bija jānosargā kopvērtējuma līderpozīcijas, jo iepriekšējos piecos posmos viņš bija izcīnījis četras uzvaras (vienā posmā izstājās – aut.piez.) un atradās kausa kopvērtējuma vadībā. Tāpēc svarīgāk par uzvaru posmā šoreiz bija sasniegt finišu abos braucienos, lai nopelnītu vismaz dažus ieskaites punktus, kas nodrošinātu uzvaru kopvērtējumā. Mārupieša meistarība ļauj arī, nebraucot uz maksimu, uzrādīt pietiekami augstu vietu. Ierastajiem sāncenšiem no Vācijas, Itālijas, Čehijas un Slovākijas, šajā posmā klāt nāca arī spāņi un japāņi, kas dalībnieku skaitu pietuvināja pussimtam – 43 dalībnieki.

Sacensības Kristapam sākās labi, un pirmajā braucienā uzrādītais laiks 26,32 sekundes deva otro vietu, par 0,17 sekundēm piekāpjoties kopvērtējuma vicelīderim un sīvākajam sāncensim Marko Valcam no Vācijas. Atpaliekot ceturtdaļsekundi no Kristapa, vēl tuvu bija vācietis Manuels Cērlains, bet pārējie jau zaudēja vairāk par sekundi. Otrais brauciens lika kārtīgi panervozēt, jo mūsu sportists trases grūtākajā vietā neizbrauca pareizi vārtus, kalnu slēpotāju valodā runājot – paņēma mietu starp kājām, un tādējādi momentā tika pieņemts lēmums par apzinātu kritienu, kas ir ātrākais veids, lai nobremzētu un pēc tam pakāptos atpakaļ, un turpinātu braucienu. Visu to Kristaps izdarīja ļoti žigli un beigās veiksmīgi sasniedza finišu. Skaidrs, ka augstu vietu vairs nevarēja iegūt, bet, neskatoties uz kritienu, tik un tā 16.rezultāts divu braucienu summā (+11 sekundes) un 15 punkti klāt kopvērtējumā, ar ko bija pilnībā pietiekoši, lai nosargātu uzvaru kopvērtējumā un iegūtu Pasaules kausu skrituļslalomā otro gadu pēc kārtas. Valcs otrajā braucienā nebija tik ātrs kā pirmajā un palaida garām Cērlainu, kurš tika pie otrās uzvaras sezonā.

„Kad neizbraucu pareizi vārtus, uzreiz apzināti kritu, lai ātrāk sabremzētos. Izdevās ātri tikt uz kājām un turpināt braucienu. Par to, ka varētu izslīdēt no rokām kopvērtējuma uzvara, pat neiedomājos” par iespaidiem stāsta Kristaps, apliecinot, ka bijis ļoti koncentrējies un nav samulsis šādā situācijā. Viņš arī norāda, ka bijis pārliecināts par saviem spēkiem, un zaudējot vairākas sekundes braucienā, zinājis, ka tik un tā divu braucienu summā tiks trīsdesmitniekā (pirmajiem trīsdesmit tāpat kā pasaules kausa posmos ziemā dod ieskaites punktus – aut.piez.), un tiks pie kaut vai viena punkta, kas garantētu drošu uzvaru kopvērtējumā.

Savā debijā pasaules kausā divas vietas aiz Zvejnieka, 18.vietā ierindojās Kristaps Zeila, no sava vārda brāļa divu braucienu summā atpaliekot nepilnas trīs sekundes. Pēc pirmā brauciena uzreiz aiz desmitnieka bija Miks Zvejnieks, kurš, ļoti vēloties iekļūt desmitniekā, lai arī kopvērtējumā būtu starp labākajiem desmit, otrajā braucienā „gāja uz visu banku”, un diemžēl viņam šoreiz nepaveicās un risks neattaisnojās, jo tika saņemta diskvalifikācija par vārtu neizbraukšanu. Atšķirībā no vecākā brāļa Mikam nebija nozīmes speciāli krist un kāpties atpakaļ, lai turpinātu braucienu, jo viņa mērķis nebija par katru cenu finišēt, bet gan ierindoties augstā vietā.

Veiksmīgs starts sanāca mūsu labākajai skrituļslalomistei dāmu konkurencē Madarai Melderei, kura 31 dalībnieces vidū izcīnīja sesto vietu, kaut vēl pēc pirmā brauciena viņa bija devītajā vietā. Divu braucienu summā viņa uzvarētājai un arī pasaules kausa ieguvējai Klaudijai Vitmanei no Vācijas zaudēja nepilnas trīs sekundes. Tā kā Madarai šis bija tikai otrais starts šosezon pasaules kausa posmos, tad kopvērtējumā augstāk par 21.vietu tikt neizdevās. Atzīstami nostartēja arī Martā Garā, kura divu braucienu summā bija par 5,5 sekundēm lēnāka nekā Madara un ieguva 13.vietu, bet 13 gadus jaunajai Agnesei Sakovičai, kurai neizdevās parādīt savu labāko sniegumu, 26.rezultāts.

Oktobra sākumā Kristaps kopā ar brāļiem dosies uz treniņiem Austrijas kalnos, bet pirmais starts paredzēts oktobra beigās pirmajā šīs sezonas pasaules kausa posmā Zoldenā (Austrija). Pagājušajā gadā Kristaps bija jau ļoti tuvu trīsdesmitniekam pasaules kausa posmā, kad pietrūka dažas sekundes desmitdaļas, uzrādot pirmajā braucienā 35.rezultātu. Šosezon ir laiks un reālas iespējas iekļūt trīsdesmitniekā un tikt pie pirmajiem ieskaites punktiem.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-10 16:58, pirms 11 gadiem
Ir jātiek un būs 30niekā PK arī ziemā! Veiksmi, labs pamats ir ielikts!

  +2 [+] [-]

, 2013-09-10 19:20, pirms 11 gadiem
Prieks par Zvejnieku, bet kas tas par Latvijas karogu?! Sarkanais gaišāks un košāks nekā Vācijas karogā.