Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

''Yonex Latvia International'' gaidīšanas listē 3 vīrieši un 8 pāri

Krišs Upenieks

''Yonex Latvia International'' gaidīšanas listē 3 vīrieši un 8 pāri
Foto: badminton.lv

Pasaules Badmintona federācijas interneta lapā ir nopublicēts Latvijas starptautiskā badmintona turnīra “Yonex Latvia International” dalībnieku saraksts. Diemžēl, lielās dalībnieku intereses dēļ, daudzi spēlētāji, tai skaitā arī no Latvijas, ir iekļauti “gaidīšanas listē”. Atgādinām, ka “Yonex Latvia International” turnīram pieteicās rekordliels dalībnieku skaits - 186 dalībnieki no 18 valstīm.

Saskaņā ar Pasaules Badmintona federācijas publicēto informāciju, “gaidīšanas listē” ir iekļauti 3 no 91 vīriešu vienspēļu turnīra pretendentiem, tai skaitā viens Latvijas spēlētājs, kā arī 8 no 44 vīriešu dubultspēļu pāriem, tai skaitā 2 pāri no Latvijas. “Gaidīšanas listē” ir “diskriminēti” tikai vīriešu vienspēļu un dubultspēļu spēlētāji, jo visi pieteiktie dalībnieki uz sieviešu vienspēlēm, sieviešu dubultspēlēm un jauktajām dubultspēlēm ir apstiprināti dalībai turnīrā.

“Tas, ka 3 vīrieši vienspēles un 8 pāri dubultspēles tiek novirzīti uz “gaidīšanas listi”, ir nepatīkami gan sacensību rīkotājiem, gan arī pašiem gaidošajiem sportistiem, kuriem tagad jādzīvo neziņā par to, vai atbrīvosies vieta uz kvalifikācijas turnīru pēc tam, kad kāds no jau apstiprinātajiem dalībniekiem izstāsies, būs saslimis vai satraumējies. Taču “gaidīšanas liste” ir arī kā apstiprinājums tam, ka spēlētāji no citām valstīm vēlas spēlēt Latvijas turnīrā. “Gaidīšanas liste” ir ikviena turnīra kvalitātes zīme,” norāda “Yonex Latvia International” direktors Kristians Rozenvalds.

Pieteikšanās uz "Yonex Latvia International 2016” noslēdzās 4.maijā. Badmintona federācijām no visas pasaules bija iespēja pieteikt savus spēlētājus Pasaules Badmintona federācijas tiešsaistes sistēmā. Turnīra rīkotājiem ir pienākums nodrošināt sacensību apstākļus Latvijā, taču viņiem nav iespējas ietekmēt dalībnieku sastāvu, spēlētāju izsēšanu vai izspēles kārtību.

Atgādinām, ka starptautiskais badmintona turnīrs "Yonex Latvia International 2016” notiks Jelgavas Sporta hallē četru dienu garumā. Ceturtdien, 2.jūnijā, paredzētas kvalifikācijas sacensības, 3.jūnijā notiks 1/16 fināli un 1/8 fināli, 4.jūnijā no rīta plānoti 1/4 fināli, bet vakarā – 1/2 fināli, savukārt 5.jūnijā notiks visas piecas finālspēles. Jelgavas badmintona turnīrā, tāpat kā olimpiskajās spēlēs, tiks izcīnīti pieci medaļu komplekti – vīriešu un sieviešu vienspēlēs, kā arī vīriešu, sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Skarbi, bet spēlētājam, kurš zaudējis spēli, turnīrs līdz ar to beidzās, un netiek izspēlēta arī spēle par 3.vietu, tāpēc bronzas medaļas tiek pasniegtas abiem pusfinālu zaudētājiem.

Jelgavā jūnija sākumā ieradīsies lielas badmintonistu delegācijas no Islandes, Somijas, Norvēģijas, Francijas, Itālijas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, kā arī Lietuvas un Igaunijas. Dažus sportistus uz Latvijas turnīru ir deleģējusi arī Beļģija, Čehija, Anglija, Spānija, Šveice un pat Pakistāna. No Latvijas turnīram pieteikti 28 badmintona spēlētāji.

Pasaules reitinga badmintona turnīrs Latvijā šogad notiks jau trešo gadu pēc kārtas. Iepriekš turnīrs tika aizvadīts Rīgā. “Mēs esam ieinteresēti, lai Latvijas starptautiskais turnīrs Jelgavā ir uz palikšanu. Pārlieku bieža vietas mainīšana turnīram nenāktu par labu, jo zūd iestrādes par izguldīšanu, zāles aprīkošanu, spēlētāju transportēšanu, sadarbību ar vietējām organizācijām,” uzskata Mareks Gruškevics.

“Jelgava ir ļoti piemērota vieta, kur sarīkot šādu pasaules reitinga badmintona turnīru. Te ir gan ļoti laba Sporta halle, gan pilsētas pieredze rīkot lielus pasākumus, gan pietiekams naktsmītņu skaits par pieejamām cenām. Turklāt Jelgava ir tuvu un ērti sasniedzama no lidostas, Rīgas ostas, dzelzceļa stacijas un autoostas,” izvēli par labu Jelgavai skaidro Latvijas Badmintona federācijas prezidents Mareks Gruškevics.

“Man ir liels prieks, ka šādas starptautiskas sacensības notiks Jelgavā – tās neapšaubāmi paspilgtinās mūsu ikdienu. Ņemot vērā, ka pēdējos gados cilvēki arvien vairāk laika velta sportiskām aktivitātēm, domāju, ka šī demokrātiskā sporta veida popularitāte mūsu pilsētā tikai augs,” norāda Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Badmintona federācija