Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Tikmeru mulsina, bet neapbēdina, ka viņam nav konkurentu uz LOK prezidenta amatu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tikmeru mulsina, bet neapbēdina, ka viņam nav konkurentu uz LOK prezidenta amatu
Žoržs Tikmers. Foto: Ģirts Ozoliņš, F64

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) līdzšinējais ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers gatavojas kļūt par šī organizācijas prezidentu. Kandidēt izlēma pirms gada, kad sasniedza "kaut kādu pieklājīgu vecumu". Par to vēsta youtube.com kanāls "Sporta Studija".

Atgādinām, ka LOK Ģenerālās asamblejas pārskata–vēlēšanu sesija 10. jūlijā risināsies "Elektrum" Olimpiskajā centrā. Tiek lēsts, ka par jauno LOK prezidentu tiks ievēlēts līdzšinējais ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, kurš ir vienīgais pretendents uz šo amatu. Tikmers kopš 1992. gada bija LOK viceprezidents, bet kopš 2012. gada tur darbojās kā ģenerālsekretārs.

Kura brīdī saprati, ka vēlies kļūt par LOK prezidentu? "To sapratu apmēram pirms gada, kaut gan par šo jautājumu jau esmu domājis pēdējos astoņos gados," atklāj pieredzējušais funkcionārs.

Kas pirms gada tāds notika, ka izlēmi? "Es tomēr sasniedzu varbūt arī kaut kādu pieklājīgu vecumu," informē patlaban 63 gadus vecais LOK ģenerālsekretārs. "Laiku pa laikam cilvēks izvērtē, ko ir darījis, nav izdarījis un ko grib darīt." Kad pieņēma minēto lēmumu, viņš vēl nezināja, ka ilggadējais prezidents Aldons Vrubļevskis nekandidēs uz nākamo termiņu, tobrīd rēķinājās, ka abi būs konkurenti uz šo posteni. Tikmers vēlas ieviest pārmaiņas nacionālajā olimpiskajā komitejā.

Bet kas liedza 30 gadu laikā ieviest pārmaiņas, strādājot dažādos vadošos amatos sportā? "Domāju, ka tās pārmaiņas ir bijušas," norāda funkcionārs un turpinājumā uzskaita paveiktos darbus. Bet kas liek domāt, ka bez tevis un tavas komandas minētie darbi nebūtu paveikti? "Droši vien būtu, bet būtu savādāk."

Vai tevi nemulsina, ka esi vienīgais kandidāts uz LOK prezidenta amatu? "Principā mani mulsina, godīgi sakot. Mulsina, bet neapbēdina," atzīst Žoržs Tikmers. "Te drusciņ ir vēsture. Uz šo posteni mums nekad nav bijusi liela konkurence. Kopš 90to gadu sākuma tikai divās vēlēšanās bija divi kandidāti uz prezidenta amatu, 2012. un 2016. gadā. Kandidātus var izvirzīt tikai federācijas. Tas ir tāds mantojums."

Kā jau ziņots, Vrubļevska 32 gadus ilgo darbu Valsts prezidents Egils Levits novērtēja kā izcilu nopelnu Latvijas labā.

.

Izmantotie resursi:
LTV1 raidījuma "Sporta Studija" youtube.com kanāls

     [+] [-]

, 2020-07-09 18:19, pirms 4 gadiem
Ja ir viens ļoti labs kandidāts, nav liela bēda par citu iztrūkumu!

     [+] [-]

, 2020-07-09 18:20, pirms 4 gadiem
Noteikti bija skatījies Šnepa interviju, neļāvās 90% sarunai par neizdarītajām lietām.