Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Izstrādāts "Daugavas" stadiona tribīņu un sporta laukuma makets

Andrejs Siliņš

Izstrādāts "Daugavas" stadiona tribīņu un sporta laukuma makets
"Daugavas" stadiona makets

Stadiona “Daugava” un Grīziņkalna revitalizācijas stratēģijas ietvaros ir izstrādāts stadiona jauno tribīņu, vieglatlētikas stadiona un sporta laukuma makets. Makets ir pirmais no pilnībā atjaunojamā stadiona “Daugava” vizuālajiem risinājumiem, ko tuvākajā laikā, pēc metu konkursa, papildinās citi jaunā stadiona izbūvējamie vai atjaunojamie objekti.

Šim risinājumam sekos vieglatlētikas manēžas, vieglatlētikas treniņu laukuma, multi-funkcionālas halles, bobsleja treniņu starta estakādes ēkas, jaunās ledus halles, auto stāvvietas, stadiona teritorijas labiekārtošanas un citu elementu vizualizācijas. Kopējās teritorijas labākais telpiskais risinājums no arhitektoniskā un plānošanas viedokļa tiks izvēlēts metu konkursā.

"Jaunais makets ir pirmais no daudzo jaunā stadiona objektu risinājumiem – tā galvenie elementi ir jaunās, papildinātās tribīnes, kas ļaus uzņemt 10425 skatītājus, vieglatlētikas stadions un sporta laukums, kas pilnībā atbildīs vieglatlētikas starptautisku sacensību organizēšanas prasībām, kā arī jauns apgaismojuma risinājums, kas būs būtiski modernāks par esošo," stāsta Elmārs Martinsons, VSIA „Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions”” valdes loceklis.

Atjaunojamā stadiona tribīņu ģeometrija ir projektēta tā, lai nodrošinātu visa stadiona (sākot no skrejceļa perimetra) redzamību no visām tribīņu 24 rindām. Tribīnes arhitektoniskā risinājuma pamatā ir atraktīvs nesošās konstrukcijas risinājums – telpisks tērauda elementu režģis, kas reizē veic tribīnes pārsegumu nesošo funkciju, gan veido efektīgu tribīnes ārējo fasādi. Konstrukcija un to apšuvums paredzēti balti. Zem tribīnēm tiks izbūvētas arī skatītāju tualetes un ģērbtuves.

“Apskatot stadiona maketu, jāatceras, ka to papildinās atsevišķs vieglatlētikas treniņu laukums, vieglatlētikas manēža un citi objekti, kuru vizualizācijas vēl sekos. Tāpat arī visu šo gadu turpināsim sarunas ar sporta federācijām un citām ieinteresētajām pusēm, lai stadionu pilnveidotu katras sporta sabiedrības grupas un kultūras kopienas vajadzībām,” uzsver Elmārs Martinsons.

Makets jau prezentēts Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomei, kur saņēma atzinīgu vērtējumu. Maketu ir izstrādājis SIA NAMS.





Sarunā ar Sportacentrs.com LFF Stadionu un Infrastruktūras komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks informēja, ka saskaņā ar "Daugavas" stadiona apstiprināto projektu nav paredzēts izpildīt kritērijus, kas ļautu stadionā starptautiskas spēles aizvadīt Latvijas nacionālajai izlasei. Žuks piebilda, ka pēc stadiona labiekārtošanas tur noteikti varēs spēlēt Virslīgas komandas, varbūt arī kāda Latvijas jauniešu izlase, taču noteikti ne nacionālā izlase.

1 2 3 4 132 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2016-03-07 11:47, pirms 8 gadiem
Kāpēc nav iezīmēts skaistais preču vilciens?

  +5 [+] [-]

, 2016-03-07 11:49, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kāpēc nav iezīmēts skaistais preču vilciens?
Tur īstenībā vajadzētu skaņas izolāciju

 +13 [+] [-]

, 2016-03-07 11:55, pirms 8 gadiem
Un kas tieši tad neatbildīs kritērijiem,lai nacionālā futbola izlase tajā varētu aizvadī spēles?

 +13 [+] [-]

, 2016-03-07 11:57, pirms 8 gadiem
Citāts:

Sarunā ar Sportacentrs.com LFF Stadionu un Infrastruktūras komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks informēja, ka saskaņā ar "Daugavas" stadiona apstiprināto projektu nav paredzēts izpildīt kritērijus, kas ļautu stadionā starptautiskas spēles aizvadīt Latvijas nacionālajai izlasei. Žuks piebilda, ka pēc stadiona labiekārtošanas tur noteikti varēs spēlēt Virslīgas komandas, varbūt arī kāda Latvijas jauniešu izlase, taču noteikti ne nacionālā izlase.

Šausmas! Kā var 50 miljonus iegrūst projektā, ja tas nebūs stadions bet amfiteātris? Tā ir šausmīgi liela nauda tualetes podā nolaista, ja IZM nevar apskatīt šo rakstu: https://lv.wikipedia.org/wiki/UEFA_...

  +9 [+] [-]

, 2016-03-07 11:57, pirms 8 gadiem
LFF d*rš kā dievgosniņas , lai tikai bīdītu savu zaglīgo projektu ar 5000 skatītāju vietām

  +6 [+] [-]

, 2016-03-07 12:03, pirms 8 gadiem
Sarunā ar Sportacentrs.com LFF Stadionu un Infrastruktūras komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks informēja, ka saskaņā ar "Daugavas" stadiona apstiprināto projektu nav paredzēts izpildīt kritērijus, kas ļautu stadionā starptautiskas spēles aizvadīt Latvijas nacionālajai izlasei.
-----------------------
Ja tā ir taisnība - duraku bars ibio
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2016-03-07 12:06, pirms 8 gadiem
Gribētos konkrētību, kas tieši neatbilst un kāpēc netiek meklēti risinājumi lai to sakārtotu. Vai tiešām valsts speciāli veido projektu, kurā nedrīkstēs spēlēt nacionālā futbola valstsvienība?

  +1 [+] [-]

, 2016-03-07 12:08, pirms 8 gadiem
Tiešām, kas tieši neatbilst?
Ja runā par amfiteātri, tad pārpildītā futbola spēlē varbūt var uzcelt pagaidu tribīnes uz vieglatlētikas skrejceliņa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-03-07 12:11, pirms 8 gadiem
Indriksona stadions, ar visu savu mākslīgo segumu un 5,5k vietām, nu pilnīgi noteikti ir daudz atbilstošāks nacionālo izlašu līmeņa mačiem kā ieplānotais Daugavas stadions... Žuks ir reāls žuks. Kas ir jāsmoļī, lai tik klaji blefotu?

  +1 [+] [-]

, 2016-03-07 12:11, pirms 8 gadiem
Sakat, ko gribat, bet pēc nopietna nacionālās izlases laukuma neizskatās. Tribīnes vienā pusē un galos? Tad jau varēja izmantot kādu no esošiem stadioniem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2016-03-07 12:14, pirms 8 gadiem
puslaiks rakstīja: Un kas tieši tad neatbildīs kritērijiem,lai nacionālā futbola izlase tajā varētu aizvadī spēles?
Nu, kā - nebūs ievērots pats galvenais kritērijs, būvniecību nevadīs un nekontrolēs LFF vienatnē un attiecīgi visas naudas plūsmas aizies gar degunu. Neies taču vienkārši tāpat kaut ko darīt, bez krējuma nosmelšanas.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-07 12:14, pirms 8 gadiem
Patiesībā es nebrīnītos, ja kaut kāda hohma ar tā stadiona infrastruktūru arī būtu. Reizēm vispār nav saprotams, ar kuru galu dažs labs sporta būvju projektētājs domā. Te viens pāris gadus vecs raksts par Latvijas futbola laukumiem, kam nez kāpēc lielākajai daļai daži metri par īsu un par šauru, lai atbilstu reglamentam: Laukumi ir, bet, kur spēlēt, nav

  +2 [+] [-]

, 2016-03-07 12:17, pirms 8 gadiem
Vienīgais, ko varu iedomāties, ka neatbilstu iekšā esošo ģērbtuvju izmēri, bet nu ja jau rekonstruē visu, tad var arī par šīs problēmas risinājumu padomāt, sliktākajā gadījumā uzbūvēt atsevišķu ēku vecās LFF mājas vietā un tur uztaisīt pāris atbilstošas ģērbtuves, preses telpu, utt.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-07 12:19, pirms 8 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Patiesībā es nebrīnītos, ja kaut kāda hohma ar tā stadiona infrastruktūru arī būtu. Reizēm vispār nav saprotams, ar kuru galu dažs labs sporta būvju projektētājs domā. Te viens pāris gadus vecs raksts par Latvijas futbola laukumiem, kam nez kāpēc lielākajai daļai daži metri par īsu un par šauru, lai atbilstu reglamentam: http://futbolazapte.1w.lv/295-laukumi-ir-bet-kur-spelet-nav/
Tas no Padomju laikiem iegājies, kad skolas sporta zāles un laukumus vienmēr būvēja nedaudz par mazu, lai no augšas neuzbāztos ar oficiālu sacensību rīkošanu

  +5 [+] [-]

, 2016-03-07 12:28, pirms 8 gadiem
drīzumā noteikti Mežecka kungs sniegs komentāru saistībā ar šo stadionu - esot izdarīts ļoti liels darbs futbola federācijā, lai šeit virslīgas klubi varētu aizvadīt vietējā čempionāta spēles.

bet ja nopietnāk, tad par 50milj parasti ceļ jaunus stadionus, nevis atjauno vecos.
šo varēs lepni nosaukt par Dienvidu stadionu.

     [+] [-]

, 2016-03-07 12:31, pirms 8 gadiem
Jopcik, nu tak jāsarunā, lai Daugavas stadions atbilstu tiem kritērijiem. Lai ir rezerves variants gadījumā, ja Barona ielā projekts nerealizēsies / būs aizņemts utt.

 +10 [+] [-]

, 2016-03-07 12:38, pirms 8 gadiem
Skatoties maketu jūtos stipri vīlies. Cik saprotu "Daugavai" vajadzētu būt valsts galvenajam stadionam, kur varētu ne tikai vieglatlētikas mači notikt, bet arī spēlēt nacionālā izlase, vēlams arī kāds virslīgas klubs. Plus dziesmu un deju svētki, protams. 10k ietilpība ir ļoti par maz. Arēnā Rīga ir tik pat. Normālam stadionam tāda lieluma pilsētai kā Rīga būtu vismaz 30k. Labi būtu, ja arī jumts tribīnēs virs galvas būtu, nav tik labs laiks kā Spānijā tomēr

  +1 [+] [-]

, 2016-03-07 12:43, pirms 8 gadiem
Polšs rakstīja: Skatoties maketu jūtos stipri vīlies. Cik saprotu "Daugavai" vajadzētu būt valsts galvenajam stadionam, kur varētu ne tikai vieglatlētikas mači notikt, bet arī spēlēt nacionālā izlase, vēlams arī kāds virslīgas klubs. Plus dziesmu un deju svētki, protams. 10k ietilpība ir ļoti par maz. Arēnā Rīga ir tik pat. Normālam stadionam tāda lieluma pilsētai kā Rīga būtu vismaz 30k. Labi būtu, ja arī jumts tribīnēs virs galvas būtu, nav tik labs laiks kā Spānijā tomēr
Cik saprotu, dzelzceļa pusē ir tik maz vietas, ka praktiski neko nevar taisīt (ja vien nepiesakies apmaksāt dzelzceļa nolaišanu pazemē tajā posmā). Varbūt jāceļ ārā no lādes Ulmaņpapa plāni par nacionālo stadionu Uzvaras parkā? Arturs Vaiders: Nacionālais stadions Uzvaras...

  +4 [+] [-]

, 2016-03-07 12:44, pirms 8 gadiem
šie laikam nav pamanījuši, ka 21.gadsimtā tribīnēm var arī jumtus izbūvēt ?
vismaz sānu tribīnei uzlikuši , tfu

  +3 [+] [-]

, 2016-03-07 12:44, pirms 8 gadiem
30k?! Kāda jēga no stadiona, kuru [labākajā gadījumā] var aizpildīt vienu reizi 5 gados? Tad jau labāk lai šad un tad pietrūkst vietas, nevis vienmēr ir pustukšs.

  +4 [+] [-]

, 2016-03-07 12:50, pirms 8 gadiem
Polss saprotu tavu maksimalismu bet 30k tas nav pat apspriezams. Vilna buve stadionu uz 25k bet tur ari tauta labak iet uz futeni un es domaju ka ar labu infrastrukturu, skatitaju komfortu, labu planojumu, parkingu, pienemamam bilesu cenam un tt. leisi diezgan regulari savaks 20k. No citam pilsetam ari celo uz Vilnu uz izlasu spelem daudz labpratak un organizetak neka pie mums. Tapec mans verdikts ka Riga jabut stadionam uz 12-15k

     [+] [-]

, 2016-03-07 12:52, pirms 8 gadiem
britiw_h-side rakstīja: Polss saprotu tavu maksimalismu bet 30k tas nav pat apspriezams. Vilna buve stadionu uz 25k bet tur ari tauta labak iet uz futeni un es domaju ka ar labu infrastrukturu, skatitaju komfortu, labu planojumu, parkingu, pienemamam bilesu cenam un tt. leisi diezgan regulari savaks 20k. No citam pilsetam ari celo uz Vilnu uz izlasu spelem daudz labpratak un organizetak neka pie mums. Tapec mans verdikts ka Riga jabut stadionam uz 12-15k
tas stadions jau gadus kā grausts Viļņā stāv...

  +5 [+] [-]

, 2016-03-07 12:53, pirms 8 gadiem
Kas tas vispār ir??
Kāpēc nevar uztaisīt vienreiz kko normālu šajā valstī, lai var gan dziesmussvētki notikt jaunā līmenī, koncerti un citi kultūras pasākumi, tāpat apvienojoties federācijām vieglatlētikas un LFF, notikt starptautiskām sacensībām tā saucamais nacionālais Stadions!!

Pirmkārt kā var nebūt jumta, tas ir kkāds idiotisms, muļķīgi 50 milj. būs izmesti ...

     [+] [-]

, 2016-03-07 12:54, pirms 8 gadiem
Skaidrs, Lietuvā tak par 50% vairāk iedzīvotāju!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-07 12:55, pirms 8 gadiem
Te nu ari atbilde uz jautajumu, kāpēc nepieciešams stadions Kr. Barona ielā. Šajā stadionā apr 5 miljoniem tiks uzbūvētas gala tribīnes bez junta, un par kādu Latvijas futbola izlases spēļu apmeklējuma pieaugumu var runāt, ja spēles ir pavasarī un rudenī. Gribu redzēt tos varonīgos fanus, kuri dregna rudens dienā būs tik ļoti izsalkuši pēc futbola, lai nāktu sēdēt zem lietus. Te nu sporta žurnālistiem ieteiktu vēlreiz izstaigāt Daugavas stadionu, jo darba apstākļi nemainīsies galvenā tribīne kāda bija tāda paliks.

     [+] [-]

, 2016-03-07 12:59, pirms 8 gadiem

  +5 [+] [-]

, 2016-03-07 13:00, pirms 8 gadiem
Visi pārmet LFF, bet šis vispār vājprāts!!! Viss pakārtors dejotājiem... vēsturiski futbola svētnīca, šobrīd futbols pabērna lomā... tāpēc arī lff deg par Barona ielu...

     [+] [-]

, 2016-03-07 13:01, pirms 8 gadiem
Zelta sietins nevis gadus bet gadu desmitus, precizak no 1987 gada. Bet ir izdoti rikojumi lai buvnieciba tiktu pabeigta tuvakajos gados

     [+] [-]

, 2016-03-07 13:06, pirms 8 gadiem
Ka tev iet berzin Lietuva nav 4mil iedzivotaju. Latvija ir problema ka iedzivotaju izglitiba ap futbolu ir kaut cik normala limeni tikai lielpilsetas kas ir patalu no Rigas. Ari iedzivotaju saskeltiba Latvija lielaka - daudzi krievi nefanos par izlasi jo ta ir Latvijas izlase, dauzdi latviesi nefanos jo izlase ir daudz krievu.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-07 13:12, pirms 8 gadiem
britiw_h-side rakstīja: Ka tev iet berzin Lietuva nav 4mil iedzivotaju.
Latvijā ir 2M, Lietuvā - 3M. Vai tad nesanāk 50% vairāk?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-07 13:16, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Vairāk info:
http://www.lsm.lv/lv/raksts/citi/sports/tapis-atjaunojama-daugavas-stadiona-tribinu-un-sporta-laukuma-makets.a172425/
Un jāpievērš uzmanība šai rndkopai:

Visu šo gadu projekta īstenotāji turpinās sarunas ar sporta federācijām un citām ieinteresētajām pusēm, lai stadionu pilnveidotu katras sporta sabiedrības grupas un kultūras kopienas vajadzībām.

Tātad LFF var pieslēgties....
1 2 3 4 132 komentāri