Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Badmintona spēlētāji no Jelgavas devušies uz Panevēžu

Andrejs Siliņš

Badmintona spēlētāji no Jelgavas devušies uz Panevēžu
Foto: Latvijas Badmintona federācija

Lai gan Jelgavā notikušais Pasaules reitinga badmintona turnīrs Yonex Latvia International noslēdzās jau svētdien, 2. jūnijā, taču daudzi badmintonisti Jelgavā uzkavējās ilgāk, lai LLU Sporta centrā gatavotos nākamajam Pasaules reitinga turnīram RSL Lithuania Internatonal, kurš no 6. līdz 9.jūnijam notiek Panevēžā. Šobrīd visi Yonex Latvia International ārzemju dalībnieki no Latvijas ir jau izbraukuši.

LLU Sporta centrā badmintona spēlētājiem bija iespēja trenēties divas reizes dienā – no rītiem un vakaros. Šo iespēju izmantoja badmintonisti no Čīles, Austrālijas, Malaizijas, Indijas, Nīderlandes, Krievijas, Slovēnijas, Polijas, kā arī viņiem pievienojas Latvijas spēlētāji.

Badmintonisti, kuri Jelgavā palika ilgāk, uzturējās LLU 8.dienesta viesnīcā. Šeit turnīra laikā dzīvoja vairums no tiesnešiem, kā arī daudzi spēlētāji. “Vasarā, kad LLU studenti ir izbraukuši, bet kopmītnes it tukšākas, tās ir ļoti piemērotas sportistu izmitināšanai, tādējādi radot iespēju Jelgavā rīkot arī lielus starptautiskus sporta un kultūras notikumus,” stāsta Yonex Latvia International 2019 direktors un Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

Zemgales Olimspiskajā centrā Pasaules reitinga badmintona turnīrs Yonex Latvia International notiks no 30.maija līdz 2.jūnijam. Jelgavas turnīrā piedalījās 262 spēlētāji no 40 valstīm, tai skaitā tādām tālām valstīm kā Austrālija, Malaizija, Indija, Čīle, ASV un Latvijai radniecīgā Trinidada & Tobago.

Spēlētāji, treneri un tiesneši tika izmitināti viesnīcās “Zemgale” un “Jelgava” un LLU 8.dienesta viesnīcā, kā arī Ozolniekos – viesnīcā “Agate”, Latvijas Lauku konsultāciju centra dienesta viesnīcā un Ozolnieku Sporta skolas dienesta viesnīcā.

“Turnīra dalībniekus šogad mudinājām izmantot Jelgavas sabiedrisko transportu. “Tas ir gan “zaļi”, jo netika esošajiem autobusiem paralēli sūtīt vēl citi, gan arī tas sekmēja turnīra dalībnieku saiti ar pilsētu, jo citiem pasažieriem bija iesēja satikt badmintona spēlētājus, savukārt spēlētāji tika iesaistīti pilsētas ikdienas plūsmā,” norāda Kristians Rozenvalds.

“Runājot par jelgavnieku iesaistīšanu, īpaši gribētos akcentēt lielo līnijtiesnešu skaitu no Jelgavas 4.vidusskolas, kurus bija saorganizējusi Latvijā pazīstamā sporta skolotāja Natālija Gorškova. Iepriekšējos gadus kā līnijtiesneši pārsvarā bija jaunieši no citām pilsētām, tai skaitā Siguldas, Rīgas, Valmieras, Olaines, Talsiem un Liepājas, taču šogad ļoti liels bija jelgavnieku īpatsvars. Ceru, ka šiem jauniešiem iepatikās, ka viņi būs arī nākamgad, savukārt rudenī pievienosies arī badmintona treniņos,” stāsta Kristians Rozenvalds.

Kā neizdarītu darbu Kristians Rozenvalds atzīmē mazo līdzjutēju skaitu, kas sacensībās vēroja klātienē Zemgales Olimpiskajā centrā. “Daudz bija reklāma radio un internetā. Daudz publikācijas vietējās avīzēs. Bija arī reklāmas autobusu pieturās. Cerēju uz lielāku līdzjutēju skaitu. Mums vēl jāturpina pieradināt skatītājus pie tā, cik skatāmas ir badmintona spēlēs,” rezumē Kristians Rozenvads.

Izmantotie resursi:
https://yli.lv/2019/06/06/badminton...