Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas junioru pāris iekļūst desmitniekā pasaules čempionātā 10 dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas junioru pāris iekļūst desmitniekā pasaules čempionātā 10 dejās
E.Dimants/M.Paščenko.

Rumānijā notikušajā pasaules čempionātā junioriem (14-15 g.) 10 deju programmā (5 Standartdejas+ 5 Latīņamerikas dejas) rīdzinieki Ernests Dimants un Marija Paščenko 34 pāru konkurencē iekļuva pusfināla divpadsmitniekā un ieguva desmito vietu.

Pasaules čempionātā junioriem 10 dejās sacentās 34 pāri no tikpat valstīm. Pirmo gadu junioru II grupā startējušie Ernests Dimants ar Mariju Paščenko (Daces deju skola) bija apliecinājuši sevi kā vienu no vadošajiem Baltijas pāriem, līdz ar to pamatoti varēja cerēt uz iekļūšanu pusfinālā, ko iepriekšējos divus gadus paveica Artūrs Biele/Marija Kravčuka (10.vieta 2018.gadā) un Ņikita Toms/Laura Stūraine (8.vieta 2017.gadā).

Savā debijā pasaules čempionātā Ernests ar Mariju pārvarēja pirmās divas kārtas un sasniedza savu mērķi, iekļūstot divpadsmitniekā. Lai arī līdz šim labākus rezultātus viņi bija uzrādījuši Standartdejās (ST), tomēr čempionātā Latvijas vadošais pāris abās programmās saņēma vienādu vērtējumu. Pusfinālā viņi apsteidza vāciešus un igauņus un ar iegūto 21 punktu no 90 ieņēma 10.vietu, esot labākajiem no Baltijas valstīm. Lietuvieši palika tieši aiz pusfināla 13.vietā.

Cīņa par uzvaru izvērtās starp Krievijas un Rumānijas pāriem. Lai arī Latīņamerikas (LA) dejās rumāņi uzvarēja Sambā un Ča-ča-ča, tomēr pārējās trīs LA dejās un pārliecinoši visās piecās ST dejās pirmo vietu ieguva krievi Kirils Kurbatovs un Aleksandra Revela-Muroza, kļūstot par pasaules čempioniem. Bronzas medaļas nopelnīja Kazahstānas dejotāji.