Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Igauniete Kūba triumfē gan vienspēļu, gan dubultspēļu sacensībās Jelgavā

Andrejs Siliņš

Igauniete Kūba triumfē gan vienspēļu, gan dubultspēļu sacensībās Jelgavā
Foto: mytoba.ca

LETA. Jelgavā notikušajā starptautiskajā pasaules reitinga turnīrā "Yonex Latvia International" vienspēlēs triumfējuši igauniete Kristīne Kūba, kura guva uzvaru arī dubultspēļu sacensībās, un Francijas badmintonists Tomā Popovs.

Dāmu sacensībās Kūba, kura bija izlikta ar pirmo numuru, finālā ar 2-0 (21:10, 21:16) pārspēja ar otro numuru izlikto baltkrievieti Alesiju Zaicavu.

Kūba guva panākumu arī sieviešu dubultspēļu sacensībās, kur viņa kopā ar Helinu Rītelu ar rezultātu 2-0 (22:20, 21:12) uzvarēja kvalifikāciju pārvarējušo Francijas duetu Enou Desmonu un Žiljetu Muanāru. Kūba un Rītela dubultspēļu sacīkstēs bija izliktas ar pirmo numuru.

Savukārt vīriešu vienspēļu finālā Popovs, kurš turnīrā bija izlikts ar piekto numuru, ar rezultātu 2-0 (21:10, 21:15) pārspēja savu tautieti Leo Rosi, kurš savukārt nebija starp izsētajiem badmintonistiem,

Vīriešu dubultspēlēs par uzvarētājiem kļuva neizsētie Francijas sportisti Fabjēns Delruē un Viljams Vilegērs, kuri finālā ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:17) uzveica Dānijas duetu Emīlu Lauritsenu un Madsu Mūrholmu, kuri pārvarēja kvalifikāciju.

Savukārt jauktajās dubultspēlēs triumfēja ar pirmo numuru izliktie poļi Pāvels Smilovskis un Magdalēna Svierčinska, kuri ar 2-0 (21:17, 25:23) uzveica kvalifikāciju pārvarējušo Dānijas duetu Emīlu Lauritsenu un Ībenu Bergsteinu

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka no Latvijas badmintonistēm vienspēlēs Ieva Pope apstājās pamatsacensību pirmajā kārtā, kamēr Monika Radovska un Una Berga cieta zaudējumus kvalifikācijas izšķirošajā, trešajā, kārtā. Savukārt Liāna Lencēviča zaudēja kvalifikācijas otrajā kārtā, bet Jekaterina Romanova nepārvarēja pirmo kārtu.

Lencēvičas/Romanovas duets dubultspēlēs cieta zaudējumu pamatsacensību pirmajā kārtā, bet Pope un Radovska zaudējumu piedzīvoja otrajā kārtā.

Vīriem kvalifikācijā vadošais Latvijas badmintonists Niks Podosinoviks apstājās trešajā kārtā, kamēr Andis Bērziņš nepārvarēja otro kārtu.

Jauktajās dubultspēlēs kvalifikācijas pirmajā kārtā zaudēja Kraukļa/Diānas Stognijas un Gurecka/Kristīnes Šeferes dueti. Zīmīgi, ka Šefere pērn janvāri paziņoja par karjeras beigām, bet tagad atgriezusies kortā.

Pērn vislabāko rezultātu no Latvijas badmintonistiem sasniedza Radovska un Pope, kuras vienspēlēs tika otrajā kārtā, bet dāmu dubultspēlēs apstājās ceturtdaļfinālā.

Izmantotie resursi:
LETA