Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Daugavpilietis Kornijenko kļūst par Latvijas čempionu krostriatlonā

Ints Megnis
Ints Megnis

Daugavpilietis Kornijenko kļūst par Latvijas čempionu krostriatlonā
Sandis Kornijenko šķērso finiša līniju. Foto: Renārs Gudulis

Jaunais Daugavpils sportists Sandis Kornijenko sestdien uzvarēja Pļaviņu krostriatlonā, vienlaicīgi arī kļūstot par Latvijas čempionu. Dāmām labākā bija Kristiāna Maskava.

Mežezera apkārtnē krostriatloni bija notikuši jau iepriekš, toreiz atlētiem saskaroties ar ļoti grūtu trasi. Organizatori kopā ar Pļaviņu novadu un Latvijas Triatlona federāciju bija ņēmuši vērā šīs mācības un šoreiz trases izveidoja citādas, vairumam dalībnieku tās nosaucot par labām un atbilstošām krostriatlona garam. Trasēs bija vairāki apļi, kas visi vijās caur sacensību centru, līdz ar to skatītāji viegli varēja sekot līdzi distancē notiekošajam. Tā, piemēram, garākajā distancē skriešanā bija jāveic seši apļi pa vienam kilometram. Sacensībās bija divas tranzīta zonas, kas daudziem sportistiem bija jauna pieredze, bet arī augusta vidū gaidāmajā Rīgas triatlonā būs divas tranzīta zonas.

Prestižākajā distancē, startējot gandrīz 40 dalībniekiem, sportisti vispirms 500 metrus peldēja, kam sekoja 20 kilometru velobrauciens pa mežu ceļiem, un noslēgumā atlika noskriet sešus kilometrus. No ūdens tilpnes pirmais izskrēja Sandis Kornijenko (DTC “Jaunība”), kuram sekoja cits daugavpilietis un kluba biedrs Viktors Žigarkovs, un uzreiz pēc tam jau bija labākā no dāmām Kristiāna Maskava. Riteņbraukšanā Kornijenko bija ātrs, bet, neskatoties uz to, viņam tuvojās Jēkabs Jaunslavietis (ZZK). Kaut arī skriešanā Jaunslavietis neļāva līderim atslābināties, Kornijenko noturēja uzvaru, vēlreiz pierādot, ka krostriatlona distancē viņš šobrīd ir labākais valstī. Arī pērn par Latvijas čempionu krostriatlonā kļuva tieši Kornijenko, turklāt toreiz dalībnieku sastāvs bija vēl spēcīgāks.

Bronzas pozīciju uz goda pjedestāla aizņēma Andris Ponomarenko (“Trigo) , bet ar ceturto vietu triatlona sacensībās atgriezās Ivo Irbe (“Velo Express Aerify”). Dāmām drošu uzvaru svinēja Kristiāna Maskava, viņai sekojot jaunajai daugavpilietei Darjai Beļevičai (DTC “Jaunība”) un pieredzējušajai Ievai Pūcei (“Trigo”), kura pēc finiša ar sirsnību izteica prieku, ka ir apdzīta, jo tas parāda, ka aug konkurentu līmenis.

Visās grupās kopā startēja gandrīz 100 dalībnieki, vairākiem piedzīvojot triatlona debiju. Starp šādiem aktīvistiem bija arī Latvijas Paralimpiskās komitejas sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Skujiņa (“Yes Family Latvia”), kura dalību sacensībās saņēma kā dzimšanas dienas dāvanu, un ne tikai pieveica pašu garāko distanci, bet pat kļuva par valsts čempioni savā grupā. Latvijas Triatlona federācija, veicinot jaunu interesentu piesaistīšanu, tieši pirms nedēļas Madonas novada Kusā iesāka akciju “Katram viens triatlons”. Tās ietvaros aicinām, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs savā mūžā vismaz vienreiz veic triatlona distanci, pārbaudot savus spēkus.

Īsākajā distancē (100m+4km+1km) Pļaviņu krostriatlonā triumfēja Valts Skujiņš ("Belo Cycling Project"/"Ironman.lv") un Elza Eihmane ("Aquatics"), bet vidējā distancē (250m+12km+3km) nepārspēti palika Rainers Zviedris (Valmiera VBSS/"Valmieras Velovienība") un Diāna Spiridovska (ZZK). Vislielākie piedzīvojumi vidējā distancē izvērtās Mikam Meijeram, kurš kļūdījās otrās bojas appeldēšanā, tāpēc, lai pilnībā izpildītu trases prasības, otro apli bija spiests veikt daudz lielāku. Neskatoties uz to, Miks, parādot lielisku cīņassparu, tāpat triumfēja savā vecuma grupā.

Latvijas triatlona sezona rit pilnā sparā. Pavisam nesen Smiltenē notika ne tikai Latvijas čempionāts sprintā, bet arī vien otro reizi vēsturē mūsu valstī tika organizētas triatlona vidējās distances sacensības, kas pasaulē pazīstamas ar zīmolu “Ironman 70.3” (kopējais garums jūdzēs) un ir puse no pilnā triatlona. Lieliski noorganizētās sacensības liek domāt, ka jau nākamgad valsts čempionāts tiks rīkots arī šajā distancē. Tāpat sportisti pauda prieku par skaistajiem skatiem pie Mežezera Pļaviņu novadā, izsakot gatavību šeit startēt arī nākamgad.

Nākamajā nedēļas nogalē 8. augustā Ludzas pilsētas svētku ietvaros notiks akcija "Katram viens triatlons", bet dienu vēlāk Ventspilī aizvadīsim Latvijas čempionātu olimpiskajā distancē. Savukārt jau 16. augustā Mežaparkā risināsies Rīgas triatlons, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas junioru kausa posms, turklāt pirmās starptautiskās sacensības šogad visā kontinentā.

Vairāki Latvijas sportisti sestdien piedalījās Kupišķos notikušajā Lietuvas čempionātā sprinta distancē, savās grupās uzvaras svinot Artūram Liepam, Raimondam Garenčikam, bet Elīzai Zvīgulei izcīnot vicečempiones titulu.

Paldies Alisei Siliņai un Annija Briškai, kura pēc Pļaviņu krostriatlona sacensībām visiem apmeklētājiem sniedza koncertu. Paldies Pļaviņu novada domei un Rasai Siliņai, paldies Artim Kalveitam, kurš palīdzēja iekārtot riteņbraukšanas trasi, un skriešanas apļus izveidojušajai Griķu ģimenei no Daugavpils. Tāpat sakām paldies sacensību atbalstītājiem BTA, “Kronis”, Milzu”, Aloja”, “Charlot”, “Aibi”, Skrīveru pārtikas kombinātam, “Astarte” un TZMO, kas garantēja balvas labākajiem komandām stafetē.