Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Yonex Latvia International" turnīrā Jelgavā triumfē sportisti no Nīderlandes un Velsas

Ints Megnis
Ints Megnis

"Yonex Latvia International" turnīrā Jelgavā triumfē sportisti no Nīderlandes un Velsas
"Yonex Latvia International" turnīrs. Foto: yli.lv

Par "Yonex Latvia International" starptautiskā badmintona turnīra uzvarētājiem svētdien Zemgales Olimpiskajā centrā kļuva Nīderlandes sportists Arams Mahmuds un Džordana Hārta no Velsas.

Vīru vienspēlēs Mahmuds bija izlikts ar septīto numuru. Ja pusfinālā un ceturtdaļfinālā viņam, lai uzvarētu, vajadzēja spēlēt trīs setus, finālā samērā droši ar 21:9, 21:19 tika pieveikts dānis Magnuss Johanesens, kurš turnīru sāka vēl ceturtdien no kvalifikācijas. Šobrīd Mahmuds pasaules rangā ieņem 249. vietu.

Tikmēr dāmu vienspēļu turnīrā Hārta bija galvenā favorīte un izlikta ar pirmo numuru. Viņa finālā ar 22:20, 21:18 apspēlēja Vācijas pārstāvi Tucu Phongu Ngujenu, kura arī sacensības sāka vēl no kvalifikācijas, bet pamatturnīra pirmajā kārtā apspēlēja šī gada Latvijas čempioni Jekaterinu Romanovu. Hārta pašlaik pasaules rangā ir augstajā, 95. vietā.

Vēl vīru dubultspēlēs uzvarēja ar pirmo numuru izliktie Dānijas sportisti Emils Lauritsens un Madss Mūrholms, arī dāmu dubultspēlēs labākās bija sacensību pirmais pāris Kati Krēta Marana un Helina Rūtela no Igaunijas, kamēr jauktajās dubultspēlēs pie titula tika poļi Pavels Smilovskis un Viktorija Adameka.

Kā zināms, Latvijas sportisti turnīru aizvadīja ļoti pieticīgi. Vispirms vienspēļu kvalifikācijā 23 vietējie badmintonisti kopā uzvarēja tikai trijos mačos, līdz ar to pamatturnīrā piedalījās vienīgi šī gada divas spēcīgākās Latvijas dāmu spēlētājas Jekaterina Romanova un Monika Radovska, bet viņas abas cieta neveiksmi pirmās kārtas dueļos. Vienīgo uzvaru pamatturnīros Latvija izcīnīja dāmu dubultspēlēs, pirmo kārtu pārvarot Romanovai un Liānai Lencevičai, bet pēc tam otrajā mačā viņas zaudēja.

"Future Series" pasaules reitinga turnīram bija pieteikušies 262 dalībnieki no 42 valstīm. Turpinājumā lielākā daļa šo spēlētāju dosies uz Lietuvu, lai Paņevežas pilsētā piedalītos tādas pat kategorijas sacensībās.