Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pope/Radovska zaudē dubultspēļu otrajā kārtā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pope/Radovska zaudē dubultspēļu otrajā kārtā
Ieva Pope
Foto: René Lagerwaard

LETA. Latvijas badmintona spēlētāju duets Ieva Pope/Monika Radovska sestdien cieta zaudējumu Jelgavā notiekošā starptautiskā pasaules reitinga turnīra "Yonex Latvia International" dubultspēļu pamatsacensību otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

Latvijas duets, kas turnīrā bija izlikts ar ceturto numuru, ar rezultātu 0-2 (15:21, 12:21) piekāpās francūzietēm Vimalai Erio un Maržo Lambertai. Līdz ar to Latvijas badmintonisti noslēguši dalību turnīrā, kas Jelgavā norisināsies līdz svētdienai. Popei/Radovksai pirmā kārta bija brīva.

Kā vēstīts, pamatsacensībās iekļuva arī Liānas Lencēvičas/Jekaterinas Romanovas duets, kas piektdien cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Tikmēr vienspēlēs Pope piektdien apstājās pamatsacensību pirmajā kārtā, kamēr Radovska un Una Berga cieta zaudējumus kvalifikācijas izšķirošajā, trešajā, kārtā. Savukārt Lencēviča zaudēja kvalifikācijas otrajā kārtā, bet Romanova nepārvarēja pirmo kārtu.

Vīriem kvalifikācijā vadošais Latvijas badmintonists Niks Podosinoviks apstājās trešajā kārtā, kamēr Andis Bērziņš nepārvarēja otro kārtu. Tāpat neveiksmīgi kvalifikāciju aizvadīja vīru dubultspēļu pāri, Artūram Ķelpem/Mairim Loiko un Paulam Gureckim/Reinim Krauklim piekāpjoties Dānijas duetiem.

Jauktajās dubultspēlēs kvalifikācijas pirmajā kārtā zaudēja Kraukļa/Diānas Stognijas un Gurecka/Kristīnes Šeferes dueti. Zīmīgi, ka Šefere pērn janvāri paziņoja par karjeras beigām, bet tagad atgriezusies kortā.

Šogad "Yonex Latvia International" turnīram pieteikušies 340 badmintonisti no 40 valstīm, kas ir jauns sacensību rekords. Sacensības tiešraidē translē Sportancetrs.com.

Jelgavas badmintona turnīrā tika izcīnīti pieci medaļu komplekti - vīriešu un sieviešu vienspēlēs, kā arī vīriešu, sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Spēlētājam, kurš zaudējis spēli, turnīrs līdz ar to beidzas, un netiek izspēlēta arī spēle par trešo vietu, tāpēc bronzas medaļas tika pasniegtas abiem pusfinālu zaudētājiem.

Pērn vislabāko rezultātu no Latvijas badmintonistiem sasniedza Radovska un Pope, kuras vienspēlēs tika otrajā kārtā, bet dāmu dubultspēlēs apstājās ceturtdaļfinālā.