Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mūsējie Pasaules kausa sezonu rollerslēpošanā sāk ar divām 5.vietām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsējie Pasaules kausa sezonu rollerslēpošanā sāk ar divām 5.vietām
Foto: http://fisrollerski.blogspot.com

Šodien Horvātijas ciematā Bistrā pasaules kausa rollerslēpošanā (distanču slēpošanas vasaras paveids) pirmā posmā pirmajā sacensību dienā 6km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu pret kalnu Latvijas pārstāvji tika pie divām piektajām vietām, ko junioru konkurencē ieguva madonietis Raimo Vīgants, bet pieaugušo grupā sievietēm Inga Dauškāne. Nospiedošu pārsvaru nodemonstrēja Zviedrijas pārstāvji, izcīnot uzvaras visās četrās grupās.

Junioriem (1996.g. un jaunāki), kur piedalījās pārstāvji no deviņām valstīm, dominēja abi šā gada pasaules Junioru čempionātā ziemā labāko sešpadsmitniekā iekļuvušie 20 gadus vecie zviedri Markus Fredriksons un Alfrēds Buskvists, kuri bija krietni priekšā pārējiem. No abiem zviedriem pārāks izrādījās pagājušā gada pasaules kausa sezonas labākais juniors rollerslēpošanā Fredriksons, kurš 6km pret kalnu klasiskajā stilā veica 25:04,1 un savu tautieti apsteidza par 33 sekundēm. Visjaunākais dalībnieks – 17 gadus vecais Raimo Vīgants – noslēpoja par divām ar pusi minūtēm lēnāk nekā uzvarētājs un ieņēma piekto vietu, par 14 sekundēm apsteidzot sešinieku noslēdzošo norvēģi. No pirmā astotnieka, izņemot divus gadus vecāko trešās vietas ieguvēju itāli Beki, pārējie bija trīs gadus vecāki par mūsu slēpotāju.

Juniorēm šo pašu distanci visātrāk veica 17 gadus vecā zviedriete Emma Laršona (32:12,8), kura šā gada nacionālajā junioru čempionāta ziemā skiatlonā ieņēma 11.vietu. Madoniete Kitija Auziņa divus gadus jaunākajai zviedrietei zaudēja gandrīz sešas minūtes un ierindojās 7.vietā, 51 sekundi aiz sešinieku noslēdzošās igaunietes Marijas Pullesas.

Pieaugušo grupā sievietēm, kur šogad nebija tik stipra konkurence kā pērn, pārākumu nodemonstrēja pirmo gadu pieaugušo grupā startējusī 2015.gada Zviedrijas 15.labākā juniore Sandra Ulsone, kas 6km veica 29:42,5 un tuvāko konkurenti no Kseniju Konohovu no Krievijas apsteidza par trim minūtēm. Trešā ātrākā bija uzvarētājai četras minūtes zaudējusī itāliete Liza Bolcana. Latvijas pārstāvei Ingai Dauškānei līdz trijniekam pietrūka pusminūte, un viņa ieņēma 5.vietu.

Vissīvākā cīņa par uzvaru izvērtās vīriešiem, kur zviedrs Robins Norums itāli Simoni Paredi tajā pašā 6km distancē pārspēja tikai par 0,9 sekundēm, bet trešās vietas ieguvējs slovāks Peters Mlinars no uzvarētāja atpalika 12 sekundes. Ingmaram Briedim bija grūti cīnīties ar konkurentiem un, atpaliekot no Noruma sešas minūtes, viņš ierindojās starp diviem ukraiņiem divpadsmitajā vietā.

Rīt dalībnieki sacentīsies 10km brīvā stila distancē ar masu startu.