Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas badmintonisti turnīru Jelgavā noslēdz ar zaudējumiem dāmu dubultspēļu 1/8 finālā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas badmintonisti turnīru Jelgavā noslēdz ar zaudējumiem dāmu dubultspēļu 1/8 finālā
Liāna Lenceviča (no kreisās) un Jekaterina Romanova. Foto: Oleg Harchenko

Latvijas badmintona spēlētāji sestdien Jelgavā noslēdza līdzdalību starptautiskajā "Yonex Latvia International" turnīrā, pēdējām sportistēm izstājoties pēc zaudējumu piedzīvošanas dāmu dubultspēļu astotdaļfinālā.

Turnīrs sākās ceturtdien, kad vienspēļu kvalifikācijā 23 Latvijas sportisti kopā uzvarēja tikai trijos mačos. Pamatturnīrā piedalījās vienīgi šī gada divas spēcīgākās Latvijas dāmu spēlētājas Jekaterina Romanova un Monika Radovska, bet viņas abas cieta neveiksmi pirmās kārtas mačos.

Sekmīgāk Romanova pārī ar Liānu Lenceviču piektdien uzsāka dāmu dubultspēļu sacensības, pirmās kārtas mačā ar 21:14, 18:21, 21:14 pieveicot norvēģietes Mariju Kristensenu un Aimī Hongu. Sestdienas rītā otrajā cīņā jaunās Latvijas sportistes tomēr ar 20:22, 9:21 piekāpās vācietēm Lizai Kaminski un Hannai Polai, kuras ir izliktas ar otro numuru. Tāpat sestdien otrās kārtas mačos zaudēja sportistes, kuras pirmo kārtu dāmu dubultspēlēs bija pārvarējušas bez cīņas - Kristīnes Šeferes un Diānas Stognijas duets, kā arī Radovska pārī ar krievieti Jeļenu Komendrovsku.

Kā vēstīts, vīru dubultspēlēs visi trīs Latvijas pāri, kas startēja pamatturnīrā, zaudēja jau pirmajos mačos, identiski esot arī jauktajās dubultspēlēs, kur visi trīs pamatturnīru sasniegušie mājinieku dueti apstājās pēc pirmajām cīņām.

"Future Series" pasaules reitinga turnīrs Zemgales Olimpiskajā centrā, kuram pieteikušies 262 dalībnieki no 42 valstīm, ilgs līdz svētdienai. Sacensību tiešraidē iespējams vērot portālā Sportacentrs.com.