Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lencevičas un Romanovas duets kā vienīgais no mājiniekiem pārvar turnīra Jelgavā kvalifikāciju

Ints Megnis
Ints Megnis

Lencevičas un Romanovas duets kā vienīgais no mājiniekiem pārvar turnīra Jelgavā kvalifikāciju
Jekaterina Romanova (no kreisās) un Liāna Linceviča
Foto: Romanovas Instagram profils

Latvijas talantīgās badmintonistes Liāna Lencēviča un Jekaterina Romanova piektdiena kā vienīgās no mājiniecēm pārvarēja Jelgavā notiekošā "Future Series" pasaules reitinga turnīra "Yonex Latvia International" kvalifikāciju. Līdz ar to viņas pamatturnīrā pievienosies Ievai Popei, kura startēs vienspēlēs, kā arī Popes un Monikas Radovskas duetam pāru sacensībās.

Turnīrs iesākās ceturtdien un lielākā daļa mājinieku izstājās jau pirmajā sacensību dienā. Līdz izšķirošajai kvalifikācijas kārtai, kas notika piektdien, vienspēlēs tika vienīgi Radovska un Una Berga.

Pirmā kortā izgāja Radovska, kura trijos setos ar 17:21, 21:16, 15:21 piekāpās vācietei Terēzai Izenbergai, bet drīz pēc tam Berga ar 15:21, 21:19, 15:21 zaudēja citai Vācijas sportistei Mirandai Vilsonei.

Savukārt dāmu kvalifikācijā bija jāaizvada tikai viena kārta, līdz ar to Romanovas un Lincevičas duets sacensības iesāka otrajā dienā un arī viņām bija jātiekas ar vācietēm Vilsoni un Bridu Šteperi. Latvijas jauno sportistu pāris ļoti līdzīgā mačā bija labāks ar 21:23, 22:20, 21:15.

Pirmajā setā mājinieces bija iedzinējos ar 17:20, bet panāca pretinieces, tomēr izskaņā piekāpās. Otrajā setā jau situācija bija pretēja - Latvijas sportistes izlaida 18:13 pārsvaru un vācietes panāca izlīdzinājumu, tomēr galotnē mājinieces bija pārākas. Trešajā setā viņas jau vadībā bija gandrīz visu laiku, bet vien pašās beigās iegiva drošāku pārsvaru.

Ceturtdien dāmu kvalifikāciju nepārvarēja Romanova un Lenceviča, kuras abas piekāpās krievietei Aļonai Jakovļevai. Vīriem vienu uzvaru guva Niks Podosinoviks, tomēr otrajā mačā viņš zaudēja, kamēr neveiksmi pirmajā duelī cieta Andis Bērziņš.

Vīriešu dubultspēlēs zaudējumus pirmajā mačā cieta Pauls Gureckis/Reinis Krauklis un Artūrs Ķelpe/Mairis Loiko, bet jauktajās dubultspēlēs - Reinis Krauklis/Diāna Stognija un Pauls Gureckis/Kristīne Šefere.

Pamatturnīrā no mājiniekiem vienspēlēs vietu garantējusi vienīgi Ieva Pope, bet dubultspēlēs Popes un Radovskas pāris. Popes pirmā spēle vienspēlēs ieplānota jau plkst. 14:00. Sacensības tiešraidē iespējams vērot portālā Sportacentrs.com.

“Yonex Latvia International” turnīram šogad bija pieteikušies 340 spēlētāji no 40 valstīm, tomēr visi pie starta netika. Pasaules reitinga badmintona turnīrs Latvijā norisinās piekto gadu pēc kārtas un trešo reizi tas tiek aizvadīts Jelgavā, jo pirmās divas reizes sacensības risinājās Rīgā. Pasaules reitinga badmintona turnīrs Latvijā notika arī 2005. un 2006. gadā Inčukalnā.