Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Masvidals, Porjē un Geičī gatavi aizstāt Habibu cīņā pret Fērgusonu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Masvidals, Porjē un Geičī gatavi aizstāt Habibu cīņā pret Fērgusonu
Dastins Porjē Habiba Nurmagomedova tvērienā. Foto: REUTERS/Scanpix

Ilgi gaidītā, 18. aprīlī paredzētā MMA cīņa starp UFC vieglā svara čempionu Habibu Nurmagomedovu (28-0) un 12 uzvaru sēriju uzkrājušo Toniju Fērgusonu (25-3) nonākusi tuvu tam, lai piespiedu kārtā tiktu atcelta jau piekto (!) reizi. Tiesa, cīņu šovu ''UFC 249", kura galvenajā duelī Nurmagomedovam un Fērgusonam bija paredzēts spēkoties, UFC joprojām grasās organizēt, kā plānots, meklējot amerikānim citu pretinieku.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka dagestāņu cīkstonis Habibs Nurmagomedovs ceļošanas ierobežojumu dēļ kļuvis par situācijas ķīlnieku, netiekot ārā no Krievijas uz joprojām oficiāli nezināmo cīņas norises vietu. Kā atklāja pats cīkstonis, iepriekš pastāvēja liela ticamība, ka ''UFC 249" turnīrs tiks aizvadīts Apvienotajos Arābu Emirātos, taču tas nerealizējās: "UFC simtprocentīgi apgalvoja, ka cīņa nenotiks ASV, bet par 99%, ka notiks Emirātos. Tāpēc mēnesi pirms cīņas devāmies turp. Taču, kad nolaidāmies, robežas tika aizvērtas un mums nācās lidot atpakaļ uz Krieviju."

"Šobrīd esmu Dagestānā un katru dienu trenējos un gatavojos. Tikai nezinu kam,'' pauda Habibs. ''Neesmu Krievijā paša iegribas pēc. UFC solīja, ka cīņa nenotiks ASV un, pat ja tā nebūs Emirātos, tad noteikti būs šaipus Atlantijas okeānam. Ar UFC visu pārrunājām. Līdz tam piecas nedēļas biju pavadījis treniņos Amerikas Kikboksa Akadēmijā [Sanhosē]."

ESPN apskatnieks Ariels Helvani ziņo, ka UFC ir lietas kursā par Nurmagomedova situāciju un jau strādā pie alternatīvām. Turklāt, kā vēsta ESPN, UFC šobrīd jau esot pārliecināta, ka cīņu šovu varēs uzorganizēt ASV - tiesa, tad tajā varētu piedalīties tikai cīkstoņi, kuri pašlaik atrodas ASV. Tāpat jārēķinās būs ar jau noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem.

Sajutuši iespēju, savus pakalpojumus UFC sarežģītajā situācijā piedāvājuši vairāki vadošie vieglā svara divīzijas cīkstoņi un ne tikai. Meklējumos pie Habiba aizvietotāja cīņā pret kolorīto Fērgusonu UFC vērsušies pie 31 gadu vecā Džastina Geičī (21-2). Amerikāņu cīkstonis, kurš savas bezbailīgās un spilgtās cīņas manieres dēļ izpelnījies iesauku "The Highlight", uzkrājis trīs uzvaru sēriju, un bieži tiek piesaukts kā nākamais rindā uz cīņu par UFC vieglā svara titulu, neatkarīgi no iespējamās Fērgusona - Nurmagomedova cīņas iznākuma.

Gatavību stāties dagestāņa vietā paudis bijušais UFC vieglā svara pagaidu čempiona titula īpašnieks Dastins Porjē (25-6). Amerikānis savu iepriekšējo cīņu aizvadīja tieši pret Nurmagomedovu, cenšoties izcīnīt pilnvērtīgo titulu, tomēr trešajā raundā Porjē kakls nonāca čempiona ciešajā tvērienā, liekot Dastinam padoties. 31 gadu vecajam Porjē gan šobrīd jau sarunāta nākamā cīņa - 16. maijā paredzēts duelis ar jaunzēlandieti Denu Hukeru (20-8), un ļoti iespējams, ka pēc cīņas ar Fērgusonu Porjē nepaspētu būt pilnā gatavībā pēc mēneša cīnīties atkārtoti.

Savu vārdu teicis arī pusvidējā svara cīkstonis, BMF [baddest motherf*cker] titula īpašnieks Horhe Masvidals (35-13). Viena no lielākajām UFC zvaigznēm, 35 gadus vecais amerikānis savā ''Twitter'' kontā atklājis, ka 18. aprīlis viņam ir brīvs datums.

Pasaules vadošais MMA žurnālists Helvani, atsaucoties uz tuvu stāvošiem avotiem, gan vēsta, ka vienubrīd UFC cerējusi ''UFC 249'' šovā 18. aprīlī noorganizēt Masvidala divkauju ar pusvidējā svara čempionu Kamaru Usmanu (16-1), taču šobrīd izredzes šādam scenārijam vērtētas kā minimālas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...
https://www.mmafighting.com/2020/3/...
https://www.mmafighting.com/2020/3/...

Pieņemot, ka Habibs diemžēl necīnīsies ar Fērgusonu, kuru cīkstoni Jūs labprātāk redzētu pretī Tonijam?

  • 29

  • 10

  • 109

  • 8

  • 65


  -3 [+] [-]

, 2020-03-30 21:47, pirms 4 gadiem
Nu, īstenībā, ja mūsējā Habiba nav, tad pilnīgi vienalga....
Man mežoņu cīņas neinteresē, izņemot ja mūsejie cīnās un uzvar!

  -1 [+] [-]

, 2020-03-30 22:55, pirms 4 gadiem
Zinot situāciju ASV maz ticams, ka events vispār notiks, labāk vnk atcelt un taisīt orģinālo card kāds bija paradzēts, neviens no tiem čigāniem tāpat nav pelnījis titula cīņu atskaitot varbūt Gaethje

  +1 [+] [-]

, 2020-03-31 09:18, pirms 4 gadiem
Ufc jāuzstāda noteikums, vai nu Habibs ierodas vai viņam tiek atņemta josta! Cik tur vajag, lai piezvanītu un sarunātu ar Putinu, lai atļauj izlidot ar privāto lidmašīnu uz norises vietu!? Krievijā tā vispār nekad nav bijusi problēma. Tur tikai tā viss notiek. A tagad tēlo pareizos. Jāsaka kā ir nomiza. Jāatņem josta un tad, lai Masvidals cīnās ar Fergusonu. Pārāk labi abi cīkstoņi, lai vienkārši tāpat sistos.

     [+] [-]

, 2020-03-31 11:44, pirms 4 gadiem
No Habiba puses viss ir dīvaini,UFC arī nekomentē,visdrīzāk viņš šādos apstākļos negrib cīnīties,jo nav skaidrs kur,kādā laika un klimatiskajā joslā,pat kad īsti nav zināms,vismaz mums. Nav skaidrs kad sākt dzīt svaru un vai vispār vajag,tā nu čempions atrada gana labu iemeslu,jo izlidot varēja vēl vakar. Pie tam uz ASV,ja gribēja! Nez vai notiks superfaits

     [+] [-]

, 2020-03-31 11:48, pirms 4 gadiem
fantomas rakstīja: Ufc jāuzstāda noteikums, vai nu Habibs ierodas vai viņam tiek atņemta josta! Cik tur vajag, lai piezvanītu un sarunātu ar Putinu, lai atļauj izlidot ar privāto lidmašīnu uz norises vietu!? Krievijā tā vispār nekad nav bijusi problēma. Tur tikai tā viss notiek. A tagad tēlo pareizos. Jāsaka kā ir nomiza. Jāatņem josta un tad, lai Masvidals cīnās ar Fergusonu. Pārāk labi abi cīkstoņi, lai vienkārši tāpat sistos.
Tonijam vispār nav jēga cīnīties ja nav josta. Var tikai zaudēt,iegūt traumu un aizmirst par supercīņu uz visiem laikiem,jo gan viņam gan Habibam šie ir pēdējie pīķa gadi

     [+] [-]

, 2020-03-31 12:40, pirms 4 gadiem
Khabibs vienkārši n0mīza. ZInāja par vīrusu, bet vajadzēja tak aizbraukt uz Krieviju. Tagad ir atmaska.

     [+] [-]

, 2020-03-31 12:43, pirms 4 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Tonijam vispār nav jēga cīnīties ja nav josta. Var tikai zaudēt,iegūt traumu un aizmirst par supercīņu uz visiem laikiem,jo gan viņam gan Habibam šie ir pēdējie pīķa gadi
Tur jau tā lielākā problēma,ka viņš var noraut traumu..Es jau esmu aizmirsis skaitli cik reizes Tonijam ir atceltas cīņas traumu dēl sitot visādas trubas ar kājām utt..
Tas būtu stulbi ja Tonijs zaudētu,un nākošo cīņu uzvarētājs cīnītos par Habibu..Cilvēki atkal bļautu,ka Tonijam zaudes gadījumā nevajadzētu dot titula cīņu..

     [+] [-]

, 2020-03-31 12:46, pirms 4 gadiem
Gūža rakstīja: Khabibs vienkārši n0mīza. ZInāja par vīrusu, bet vajadzēja tak aizbraukt uz Krieviju. Tagad ir atmaska.
Pirms nedēļas taču pēc krievu ziņām viņiem nekā nebija
Parasti jau nedēļām ilgi dzīvo štatos ja cīņa tur paredzēta,lai aklimatizētos utt..Rekur jau mēneša beigas,un nav nekur taisījies lidot..Cīņai bija 18 aprīlis..Ir visai dīvaini.

     [+] [-]

, 2020-03-31 13:20, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Pirms nedēļas taču pēc krievu ziņām viņiem nekā nebija
Parasti jau nedēļām ilgi dzīvo štatos ja cīņa tur paredzēta,lai aklimatizētos utt..Rekur jau mēneša beigas,un nav nekur taisījies lidot..Cīņai bija 18 aprīlis..Ir visai dīvaini.
Man tas šķiet vispār nepieņemami, reāli dusmas, ka aizbrauc prom un netiek atpakaļ. Brīnos, ka Vaits vispār atļāva, zinot situāciju ar robežām...

     [+] [-]

, 2020-03-31 13:26, pirms 4 gadiem
oxa rakstīja: Nu, īstenībā, ja mūsējā Habiba nav, tad pilnīgi vienalga....
Man mežoņu cīņas neinteresē, izņemot ja mūsejie cīnās un uzvar!
Tu šito ej raksti Dagestānā,savējiem.
Latvijļ Habibs labākajā gadījumā ir naidīgas valsts izcils sportists,sliktākajā - aprobežots musļiku trulenis, patiesība ir kkur pa vidu

     [+] [-]

, 2020-03-31 13:28, pirms 4 gadiem
Gūža rakstīja: Man tas šķiet vispār nepieņemami, reāli dusmas, ka aizbrauc prom un netiek atpakaļ. Brīnos, ka Vaits vispār atļāva, zinot situāciju ar robežām...
Tas ir liels jautājums vai ļāva.