Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Blahovičs UFC čempiona Džounsa acu priekšā nokautē Andersonu pirmajā raundā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Blahovičs UFC čempiona Džounsa acu priekšā nokautē Andersonu pirmajā raundā
Jans Blahovičs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Albukerkes priekšpilsētā Rio Rančo, Ņūmeksikas štatā ASV aizvadīts cīņu šovs ''UFC Fight Night 167", kura galvenajā duelī pirmajā raundā amerikāni Koriju Andersonu (13-5) nokautēja polis Jans Blahovičs (26-8).

Polijas pussmagā svara cīkstonis tādējādi revanšējās Andersonam par piedzīvoto sakāvi pirms pieciem gadiem, kad amerikānis bija pārāks ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem. Šoreiz cīņa beidzās krietni ātrāk, Blahovičam izslēdzot gaismas savam pretiniekam pēc cīņā aizvadītām trim minūtēm un astoņām sekundēm.

Cīņas sākumā nedaudz aktīvāks bija Andersons, taču mierā nestāvēja arī Blahovičs, kurš sagaidīja pretinieka kļūdu un izmantoja brīdi, kad amerikānis tuvcīņā bija piemirsis par aizsardzību. Polis trāpīja ļoti spēcīgu sitienu ar labo roku pa pretinieka žokli un aizsūtīja amerikāni nokautā, paspējot izdarīt vēl vienu sitienu pa guļošo pretinieku.

Ja pirmajā savstarpējā cīņā Andersons vairāk izmantoja savas priekšrocības cīņā parterā, tad šoreiz līdz tam nemaz netika. ''Gatavojāmies tam, ka viņš varētu pārvest cīņu parterā, bet zinājām viņa spēles plānu un to neitralizējām. Bija jāuzmanās arī no viņa prasmēm boksā, tomēr arī man patīk cīnīties stājā," atzina Blahovičs, kurš pagājušā gada vasarā līdzīgā manierē nokautēja Lūku Rokholdu.

Pēc nokauta pret Andersonu, kas Blahovičam bija trešā uzvara pēc kārtas, polis uzreiz vērsās pie pirmajā skatītāju rindā sēdošā UFC pussmagā svara čempiona Džona Džounsa. "Pierādīju visiem, kas par mani šaubījās, ka esmu viens no labākajiem pasaulē. Paldies Korijam par revanša iespēju. Pierādīju, ka esmu nākamais rindā uz cīņu par titulu. Džon, tu man solīji cīņu jau iepriekš. Tikai pasaki man vietu un laiku," čempionam vēstījumu nodeva 36 gadus vecais Blahovičs.

"Manuprāt, viņš izskatījās lieliski. Viņam ir ļoti labas boksa prasmes, spēja aizsargāties pret teikdauniem [takedown - no angļu val. Latviski - pārvest cīņu parterā, nogāzt pretinieku zemē.]. Man sagādāja prieku tas, ka Andersons aizrijās ar saviem vārdiem,'' sarunā ar ESPN redzēto komentēja pats čempions, atsaucoties uz nokautu cietušā cīkstoņa iepriekš izteiktajiem komentāriem un provokācijām, kas vērstas Džounsa virzienā.

''Jans būtu cienīgs pretinieks. Kā UFC teiks, lai tā arī notiek - esmu gatavs,'' pauda čempions.

Poļu cīkstonis izcīnījis septiņas uzvaras iepriekšējās astoņās cīņās, vienīgo sakāvi piedzīvojot pirms gada pret brazīlieti Tjagu Santošu. Pirms tam gan Blahovičam arī piecu cīņu sērija, kurā tikai viena uzvara. Savukārt Andersonam, kurš pirms cīņas bukmeikeru vērtējumā ieņēma favorīta lomu, pārtrūkusi četru uzvaru sērija.

Vakara otrā galvenajā cīņā pie uzvaras tika mājinieks, veterāns Djego Sančess (30-12), kurš gan bija ceļā uz to, lai piedzīvotu otro neveiksmi pēc kārtas, tomēr Sančesa pretinieks Mišels Pereira (23-11) noslēdzošajā trešajā raundā tika diskvalificēts par neatļautu spērienu ar ceļgalu pa zemē esošo Sančesu.

UFC Rio Rancho, main card

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Jan BlachowiczCorey AndersonKO (punch)1 (3:08)
2.Diego SanchezMichel PerreiraDQ (illegal knee)3 (3:09)
3.Montana De La RosaMara Romero BorellaDecision (unanimous)3 (5:00)
4.Brok WeaverRodrigo VargasDQ (illegal knee)1 (4:02)
5.Ray BorgRogerio BontorinDecision (unanimous)3 (5:00)
6.Lando VannataYancy MedeirosDecision (unanimous)3 (5:00)

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/