Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Vai UFC čempions Džounss turpinās dominēt arī pret līdz šim neuzvarēto Reijesu?

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Vai UFC čempions Džounss turpinās dominēt arī pret līdz šim neuzvarēto Reijesu?
Džons Džounss. Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz svētdienu ASV, Hjūstonā norisināsies cīņu šovs ''UFC 247'', kurā savas jostas uz spēles liks divi pasaules vadošās MMA sporta organizācijas čempioni - Džons Džounss (25-1) un Valentīna Ševčenko (18-3).

Vakara galvenais notikums (''main event'') būs Džona Džounsa (25-1) un Dominika Reijesa (12-0) duelis par Džounsam piederošo UFC pussmagā svara čempiona titulu. 32 gadus vecais Džounss ierindojas pirmajā vietā visu pasaules MMA cīkstoņu reitingā, neatkarīgi no svara kategorijas - amerikānis un UFC vieglā svara čempions Habibs Nurmagomedovs (28-0) pamatoti tiek uzskatīti par visu laiku dominējošākajiem cīkstoņiem pasaulē.

Savā karjerā Džounss aizvadījis jau 12 titula aizstāvības cīņas [otrā cīņa pret Denjelu Kormjē pēc tam tika pasludināta par nenotikušu] - tikpat, cik cīņu divus gadus jaunākais Reijess vispār aizvadījis savas profesionāļa karjeras laikā. ''Visu dzīvi esmu gatavojies tam, lai būtu šajā līmenī. Visu dzīvi esmu gatavojies tam, lai kļūtu par slavenu sportistu,'' apgalvoja Reijess.

30 gadus vecais amerikānis uzskatāms par šā brīža spilgtāko talantu UFC pussmagā svara divīzijā. UFC rindās Reijess nonāca 2017. gada jūnijā, bet kopš tā laika organizācijas rindās aizvadījis sešas cīņas, visās izcīnot uzvaras. Par Reijesa upuriem kļuvuši tādi cīkstoņi kā Džareds Kenonīrs, Volkans Ozdemirs un Ovinss Senprū, bet savā iepriekšējā cīņā Dominiks pirmajā raundā nokautēja bijušo UFC vidējā svara čempionu Krisu Vaidmenu.

UFC komentētājs Džo Rogans jau paguvis nosaukt Reijesu par Džounsa bīstamāko pretinieku kopš iepriekš pieminētā Denjela Kormjē. "Esmu studējis Džounsu kopš sāku cīnīties,'' atzina Reijess, ''nav noslēpums, ka viņš jau bija čempions, kad sāku savu karjeru. Es viņu cienu, bet tam, ko viņš iepriekš paveicis, vairs nav nozīmes. Viņš ir mainījies, pilnveidojies pa šo laiku.'' Kā čempiona vājību Reijess izcēla prasmes boksa elementos: ''Tas ir zināms, ka Džons nav labākais bokseris UFC. Viņš ir ļoti labs kikboksā, prot ieturēt distanci un efektīvi izmanto spērienus, bet neboksē tik labi. Mans nodoms ir to izmantot. Manuprāt, boksā esmu labākais savā divīzijā. Ar savu kustīgumu un bezbailību tikšu viņam klāt."

Čempions gan uz to atteica, ka viņa mērķis neesot uzvarēt boksa mačā: "Mans darbs ir būt labākam jaukto cīņu mākslu, nevis boksa cīkstonim. Zinu, ka viņš ir visbīstamākais tieši ar boksa kombinācijām, bet es nedošu viņam to, ko viņš vēlas. Tā būs MMA cīņa." Džounss arī nevairījās paslavēt Reijesu: ''Viņš ir spēcīgs, tas ir acīmredzami. Esmu redzējis, kā viņš nokautē cilvēkus. Varētu jau teikt, ka uzvara man ir rokā jau tagad, bet nekad nevar zināt, kas tur [astoņstūrī] var notikt. Tāpēc man ir jāciena pretinieks un ar viņu jārēķinās. Esmu izdarījis visu, lai būtu maksimāli gatavs šai cīņai gan fiziski, gan mentāli."

Ziņu virsrakstos gan Džounsa vārds, gatavojoties ''UFC 247'', bijis vairāk redzams nevis saistībā ar Reijesu, bet gan ar pussmagā svara čempiona nākotnes plāniem. Jau ilgāku laiku medijos Džounss kašķējas ar UFC vidējā svara čempionu Izraelu Adesanju - abi vairākkārt apliecinājuši, ka labprāt izrēķinātos viens ar otru, taču nupat atzina, ka šādu ieceri atstāšot uz vēlāku laiku. Visai ticams scenārijs Džounsa uzvaras gadījumā būtu pussmagā svara čempiona pāriešana vienu divīziju augstāk - Džons izteicies, ka ļoti vēlētos cīnīties ar UFC smagsvaru čempionu Stipi Miočiču.

"UFC 247" otrs galvenais notikums ("co-main event") būs dāmu cīņa - kirgizstāniete Valentīna Ševčenko (18-3) sev piederošo titulu svara kategorijā līdz 56,7 kg aizstāvēs pret amerikānieti Keitlinu Čokeigienu (13-2). Ševčenko aizvadītajā gadā UFC astoņstūrī kāpa divreiz, savā iepriekšējā cīņā augustā pēc punktiem sakaujot Lizu Karmušu, bet pirms tam brutāli nokautēja Džesiku Aiju. Tikmēr Čokeigiena novembrī tika galā ar Dženiferu Maiju, bet jūnijā pieveica Džoannu Kaldervudu, abas uzvaras izcīnot pēc punktiem. Amerikāniete, kas bukmeikeru vērtējumā pirms cīņas pret Ševčenko ir pārliecinoša pastarīte, par UFC titulu cīnīsies pirmo reizi karjerā.

Starp citām ''main card'' cīņām jāizceļ divu smagsvaru duelis. Savu skatītāju priekšā Hjūstonā cīnīties būs iespēja Derikam Lūisam (22-7), kurš tiksies ar Iliru Latifi (14-7). Zviedram tā būs pirmā cīņa smagajā svarā kopš pārnākšanas no pussmagā svara divīzijas. Kolorītais Lūiss tikmēr jau paspējis paziņot, ka vēlas pieveikt Latifi ar ''strīdīgu tiesnešu lēmumu".

Lūisa un Latifi cīņa būs pirmā no ''main card'' cīņām un sāksies 5:00 no rīta pēc Latvijas laika. Džounsa un Reijesa cīņas sākums atkarīgs no iepriekšējo cīņu iznākuma, bet paredzams, ka tas notiks ap 7:00.

UFC 247, main card

Nr.Cīņa
1.Jon Jones vs. Dominick Reyes
2.Valentina Shevchenko vs. Katlyn Chookagian
3.Juan Adams vs. Justin Tafa
4.Mirsad Bektic vs. Dan Ige
5.Derrick Lewis vs. Ilir Latifi

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...
https://www.mmafighting.com/2020/2/...
https://www.mmafighting.com/2020/2/...

     [+] [-]

, 2020-02-08 19:56, pirms 4 gadiem
Setanta vairs nerāda,kādas ir idejas par labu un nedārgu strīmu? Espn + US ir 4,99usd,ideāla cena,negribas jāties ar vpn,lagojoši 333 mpix zagtie strīmi ar nebūs variants.
Protams,ka Džonss un man simpatizē Luiss

     [+] [-]

, 2020-02-08 20:26, pirms 4 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Setanta vairs nerāda,kādas ir idejas par labu un nedārgu strīmu? Espn + US ir 4,99usd,ideāla cena,negribas jāties ar vpn,lagojoši 333 mpix zagtie strīmi ar nebūs variants.
Protams,ka Džonss un man simpatizē Luiss
Vari paskatīties kas ar britu BT Sport, bet tas noteikti nebūs ne labāks, ne lētāks variants kā EPSN+ ar VPN.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-08 21:30, pirms 4 gadiem
Ja Broks Lesnars piedalítos, tad skatítos.

     [+] [-]

, 2020-02-08 23:21, pirms 4 gadiem
Meklējam UFC TV m3u, tur tāda

     [+] [-]

, 2020-02-09 05:20, pirms 4 gadiem
Watch BT Sport 2 Online Live Stream livestrīms priekš tiem kas neguļ