Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Klāt lielā cīņa – Nurmagomedovs un Makgregors Lasvegasā skaidros attiecības

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Klāt lielā cīņa – Nurmagomedovs un Makgregors Lasvegasā skaidros attiecības
Habibs Nurmagomedovs, UFC prezidents Deina Vaits un Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix

Naktī uz 7. oktobri Lasvegasā tiks aizvadīts cīņu šovs ‘’UFC 229’’, kura vakara nagla būs divkauja starp UFC vieglā svara čempionu Habibu Nurmagomedovu (26-0) un MMA sporta ikonu Konoru Makgregoru (21-3).

Duelis ar vēsturi

Šī noteikti nebūs parasta titula aizstāvības cīņa, kur ilgstoši tronī esošs čempions centīsies nosargāt titulu pret kādu jaunu, talantīgu un ambiciozu cīkstoni. Lasvegasas ''T Mobile Arena'' astoņstūrī tiksies par vienu no visu laiku labākajiem sava aroda pratējiem uzskatītais Nurmagomedovs, kurš par čempionu kļuva šā gada pavasarī, un bijušais divu svara kategoriju čempions, UFC rekordists Makgregors.

Viens no bagātākajiem sportistiem pasaulē, īrs Makgregors savulaik kļuva par pirmo cīkstoni UFC vēsturē, kuram izdevies atrasties čempiona statusā divās svara kategorijās vienlaicīgi – 2015. gadā Konors pieveica tobrīd dominējošo pusvieglā svara čempionu Hosē Aldo (27-4), bet gadu vēlāk izcīnīja arī vieglā svara čempiona jostu, pārliecinoši sakaujot Ediju Alvaresu (29-6). Līdz šim šādu pašu sasniegumu spējis atkārtot vien amerikāņu cīkstonis Daniels Kormjē (21-1), kurš joprojām valda abās smagākajās kategorijās.

Sasniedzis cerēto, Konors uz laiku pameta MMA sportu, lai cīnītos ar boksa leģendu Floidu Meivezeru (50-0). Cīņā Makgregors, zaudēja, tomēr nopelnīja kaudzi naudas, kas ļāva neuztraukties par atgriešanos UFC.

Konora prombūtnē gan UFC vieglā svara kategorija turpināja virzīties uz priekšu, līdz organizācijas prezidents Deina Vaits šā gada aprīlī paziņoja, ka Makgregoram tituls tiek atņemts. Tas pavēra durvis vaļā Nurmagomedovam, kurš beidzot tika pie iespējas cīnīties par jostu. Neilgi pirms cīņas izkrītot veseliem diviem pretiniekiem, dagestānis tomēr varēja cīņu aizvadīt un kļuva par čempionu, ‘’UFC 223’’ ietvaros pieveicot Elu Jakvintu (13-4).

Tieši ''UFC 223'' šovā meklējamas lielākās saknes Makgregora un Nurmagomedova saspīlēto attiecību vēsturē. Iespējams, šobrīd par abu cīkstoņu naidu nemaz nebūtu jārunā, ja nebūtu Makgregora komandas biedra, UFC cīkstoņa Artjoma Lobova (13-14). Krievu sportists kādā sarunā neglaimojoši izteicās par Nurmagomedovu un viņa ģimeni, veltot vairākus apvainojumus tautiešu virzienā. Rīcība nepalika bez sekām, un vēlāk internetā klejoja video, kur Habibs satiekas ar Lobovu viesnīcas koridorā un cenšas noskaidrot šādas rīcības iemeslus, parunājot ar Lobovu un sarunas beigās veltot tam vieglu pliķi pa seju.

Šis incidents savukārt lika sarosīties Makgregoram, kurš slepus kopā ar vairākiem komandas biedriem ieradās Bruklinā, ''UFC 223'' norises vietā, sarīkojot slaveno jandāliņu pazemes autostāvvietā. Šovā cīņas aizvadošie sportisti tikko bija beiguši svēršanās procedūru un devās uz autobusu, kas tos nogādāja atpakaļ viesnīcā. Pazemes autostāvvietā uzradās Konors ar vairākiem biedriem, tai skaitā Lobovu, meklējot Habibu. Kulmināciju tracis sasniedza brīdī, kad Makgregors paņēma bagāžas pārvadājamos ratiņus un ar tiem meta pa autobusu, izsitot stiklu un savainojot vairākus iekšā esošos cilvēkus.

Nurmagomedovs gan sadursmē nebija cietis. Pēc tam dagestānis veltīja skarbus vārdus īram: ‘’Kāpēc tev jānāk ar baru un kamerām? Atsūti man vietu un nokārtosim rēķinus. Tu izturies kā cālis. Es necīnos ar autobusiem, bet gan ar īstiem cilvēkiem. Atsūti lokāciju un viss notiks.’’ Tiesa, jau gatavojoties ''UFC 229'' Habibs sarunā ar ESPN atklāja, ka bijis gatavs kāpt ārā no autobusa, tomēr pārējie cīkstoņi esot viņu turējuši un neļāvuši autobusu pamest. Makgregors vēlāk pats pieteicās policijā, tomēr pēc vasarā notikušās tiesas prāvas izspruka cauri sveikā.

Nurmagomedovs pēc šī skandāla jau aprīlī atzina, ka, viņaprāt, UFC jau šobrīd sāk taisīt ažiotāžu par cīņu. Visticamāk, tā arī notika, jo skaidrs, ka organizācijas prezidenta Vaita maciņu vislabāk pilda tieši cīņas ar Makgregora dalību. Arī no sportiskā viedokļa, protams, intriga bija milzīga. Dueļa oficiāla paziņošana bija tikai laika jautājums – augusta sākumā Vaits paziņoja, ka abi cīnīsies ''UFC 229'' šovā Lasvegasā.

Brīvā cīņa pret kikboksu

Lai arī Makgregora spožā personība, izgājieni un izteikumi atkal radījuši milzu popularitāti un ažiotāžu par cīņu, šoreiz, atšķirībā no daudziem citiem gadījumiem, ļoti aktuāla ir arī sportiskā intrgia. Habibs profesionālajā MMA sportista karjerā aizvadījis 27 cīņas, visās izcīnot uzvaras, turklāt to visu darot ļoti pārliecinošā un dominējošā manierē. Krievijas pārstāvis allaž ir agresīvs, cenšas samazināt distanci un nogāzt pretinieku. Kad cīņa pārvesta uz ringa dēļiem, Habibs nedod iespējas pretiniekam piecelties, sit, līdz atskan raunda beigu sirēna, vai tiesnesis cīņu apturējis. Greplinga prasmju arsenāls Nurmagomedovam ir iespaidīgs, un līdz šim neviens cīkstonis tam nav varējis pretoties.

Zināms, ka dagestānis bērnībā mēdzis lauzties arī ar dzīvu lāci. Habibam pieder UFC rekords - 21 reizi nogāzts pretinieks vienas cīņas laikā. Turklāt, cīnoties zem UFC karoga, Nurmagomedovs vēl nav zaudējis nevienu raundu, lielākās karjeras uzvaras īzcīnot pret Edsonu Barbosu (19-6) un Rafaelu dos Anjosu (28-10). Visās karjeras cīņās čempions ir dominējis, tomēr nereti atklājušās arī Nurmagomedova vājās vietas – jo īpaši cīņā par titulu pret Jakvintu. Runa ir par dagestāņa spēju cīnīties stājā.

Habibs līdz šim vēl nav cīnījies pret tādu pretinieku kāds ir Makgregors, un tieši tas daudzus MMA ekspertus rada bažīgus – vai nepieveiktā cīkstoņa žoklis spēs izturēt Konora kreisās rokas spēku? Makgregors ir, iespējams, labākais cīkstonis stājā visā UFC un izceļas arī ar lielisku kāju darbību. Gatavojoties cīņai pret Meivezeru, īrs vēl vairāk nostiprinājis un papildinājis savas prasmes boksā, uz kurām noteikti liks uzsvaru arī šoreiz.

Par Konora sitiena spēku pārliecinājušies daudzi cīkstoņi, kuru izredzes pirms cīņām tika vērtētas kā līdzīgas, tomēr stājā Makgregors tos apspēlējis vienos vārtos. Piemēri nav tālu jāmeklē – gan Aldo, kurš tika nokautēts jau septītajā cīņas sekundē, gan arī Alvaress, kuru īrs dauzīja kā boksa maisu. Runājot par dueli ar Nurmagomedovu, nākas vilkt paralēles ar Konora cīņu pret Čadu Mendesu (18-4) 2015. gadā. Amerikānis pirmajā raundā bija pārāks, nogāžot Makgregoru zemē un tur apstrādājot ar daudziem sitieniem, taču otrajā raundā, cīņai ritot stājā, Mendess neatrada ieročus pret Konora kikboksu, zaudējot ar tehnisko nokautu pēc vairākiem spēcīgiem pretinieka sitieniem.

Arī MMA sporta ekspertu un treneru domas par lielā dueļa iznākumu dalās. Citi atdod pārliecinošu uzvaru Habibam, savukārt daži paredz nokautu pirmajā raundā Makgregora izpildījumā. Nurmagomedovam vissvarīgāk būtu pasargāt žokli no Konora draudīgā kreisā āķa, savukārt Makgregora iespējas uzvarēt noteiks spēja pēc iespējas ilgāk noturēties kājās un cīnīties stājā, kur īram noteikti ir priekšrocības.

Makgregors un viskija glāze, nosvērtais Habibs

Nurmagomedovs, kurš allaž izcēlies ar savaldību un nosvērtību, pirms cīņas neslēpj, ka šoreiz viss ir nedaudz personīgi. ''Jā, uz šo cīņu iešu ar nelielu niknumu sevī dēļ visa, ko Konors teicis par manu ģimeni, man tuvajiem cilvēkiem. Nevaru sagaidīt, kad būra durvis aizvērsies un varēsim nokārtot rēķinus,'' saka krievu cīkstonis. ''Necīnos naudas dēļ. Mans mērķis ir viņu sadauzīt, padarīt pazemīgu. Pārmācīšu viņu piecu raundu garumā, runāšu ar viņu cīņas laikā, arī ar Deinu Vaitu,'' atklāj Nurmagomedovs.

Kā ierasts, pirms cīņas ļoti uzvilcies ir arī Makgregors, kurš līdzjutējiem apsolījis izslēgt pretinieku pirmajā raundā. ''Mana prognoze? Nokauts pirmajā raundā. Iznīcināšu šo sīko žurku, kāds viņš ir,'' teic Makgregors. Tāpat pirms cīņas preses konferencē jautāts par to, vai pēc cīņas nesaskaņas abu starpā izdosies izbeigt, īrs atbildēja savā stilā: ''Tas nekad nebeigsies! Nekad!'' Līdzīgās domās bija arī Habibs, kurš atklāja, ka pēc cīņas neatkarīgi no iznākuma nekādā gadījumā negrasoties pretiniekam paspiest roku.

Pirmajā ''UFC 229'' preses konferencē, kas bija pieejama tikai mediju pārstāvjiem, Makgregors ieradās ar sev piederošās kompānijas viskija pudeli rokās, malkojot to pats un cienājot arī Vaitu. Par UFC prezidenta attieksmi sašutis bija Nurmagomedovs, kurš solīja arī cīņas laikā izrunāties ar Vaitu. Uz otro preses konferenci Konors ieradās ar 15 minūšu nokavēšanos, Habibam pametot pasākumu un saucot to par necieņas izrādīšanu. Ja pirmajās divās abu tikšanās reizēs iztika bez fiziskas saķeršanās, tad svēršanās procedūrā bija vērojama pavisam cita aina – Makgregors pagrūda Habiba rokas malā un centās iespert ar kāju, tomēr apsargi tālāku jandāliņu nepieļāva. Gan Habibs, gan Konors droši iekļāvās pieļaujamā svara (70 kg) rāmjos.

Galveno cīņu sarakstā jeb ‘’main card’’ šis nav vienīgais duelis starp diviem vieglā svara cīkstoņiem – ne mazāk interesanta solās būt bijušā UFC čempiona Entonija Petisa (21-7) un kolorītā Tonija Fergusona (23-3) cīņa. Kā viena, tā otra sportista arsenālā ir daudz akrobātisku paņēmienu, spērienu un sitienu, garantējot skatītājiem intrigu. Interesanti, ka UFC veidotajos apskatos pirms ''UFC 229'' šova video titros Fergusons tiek saukts par bijušo UFC vieglā svara pagaidu čempiontitula īpašnieku, bet Makgregors, kuram tikušas atņemtas abas jostas, titros joprojām tiek saukts par čempionu.

Garantēto ienākumu ziņā lielāko lomu izcels Makgregors, kurš neatkarīgi no cīņas iznākuma saņems trīs miljonus dolāru, kamēr Habibam tiks par miljonu mazāk. ''Main card'' cīņas sāksies ap pulksten 5:00 pēc Latvijas laika, bet galvenā cīņas laiks atkarīgs no iepriekšējo dueļu iznākuma.

UFC 229 galvenās cīņas (main card)

Nr.CīņaSvara kategorija
1.Khabib Nurmagomedov - Conor McGregorLightweight
2.Tony Ferguson - Anthony PettisLightweight
3.Ovince Saint Preux - Dominick ReyesLight heavyweight
4.Derrick Lewis - Alexander VolkovHeavyweight
5.Michelle Waterson - Felice HerrigStrawweight (W)

Izmantotie resursi:
UFC
ESPN

1 2 51 komentārs

  +5 [+] [-]

, 2018-10-06 14:34, pirms 6 gadiem
Rīt no rīta ierakstā pirms Superbingo būs jānoskatās, tracina tie 5:00, sagaidīt tik var dzerot

  +3 [+] [-]

, 2018-10-06 14:34, pirms 6 gadiem
Par skaistu cīņu
Slēpts komentārs: Rodriguez 2

  -3 [+] [-]

, 2018-10-06 14:46, pirms 6 gadiem
Par to lai kalnietis rīt dodas atpakal uz kalnu un lai visu atlikušo dzīvi jāj āžus

  -1 [+] [-]

, 2018-10-06 14:48, pirms 6 gadiem
Cerams, ka būs laba cīņa un beigsies priekšlaicīgi. Īsti nav favorīta šajā cīņā. Rižais īrs jau drusku sāk apnikt. Skaidrs, ka pie jebkāda iznākuma būs revanšs.

     [+] [-]

, 2018-10-06 14:58, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Rīt no rīta ierakstā pirms Superbingo būs jānoskatās, tracina tie 5:00, sagaidīt tik var dzerot
Es skatīšos nhl un tad uzmetīs aci tiem lošiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-10-06 15:21, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Rīt no rīta ierakstā pirms Superbingo būs jānoskatās, tracina tie 5:00, sagaidīt tik var dzerot
Kur Tu ierakstā domā viņu redzēt?

  -1 [+] [-]

, 2018-10-06 15:22, pirms 6 gadiem
Vispār kaut kāds atkārtojums būs pieejams?

  -1 [+] [-]

, 2018-10-06 15:37, pirms 6 gadiem
Matlss rakstīja: Vispār kaut kāds atkārtojums būs pieejams?
Gan jau ka youtube būs uzreiz visa cīņa iekikta

  +5 [+] [-]

, 2018-10-06 16:04, pirms 6 gadiem
Nurmagomedovs ir šīs cīņas favorīts, jo vienkārši ir daudzpusīgāks cīnītājs. Makgregors, protams, var atrast iespēju sitienam un uzšaut, taču nez vai Habibs, tik ilgi gatavojies šai cīņai, būs tik izlaidies, lai dotu iespējas šādam sitienam.

Taču arī bez lielās cīņas tur būs ko paskatīties, gan Fergusons-Petiss, gan Luiss-Volkovs.

  -4 [+] [-]

, 2018-10-06 16:22, pirms 6 gadiem
Khabib - pezda

  -1 [+] [-]

, 2018-10-06 16:30, pirms 6 gadiem
arch122 rakstīja: Cerams, ka būs laba cīņa un beigsies priekšlaicīgi. Īsti nav favorīta šajā cīņā. Rižais īrs jau drusku sāk apnikt. Skaidrs, ka pie jebkāda iznākuma būs revanšs.
šitos rāda kaut kāds kanāls Latvijā?

  +3 [+] [-]

, 2018-10-06 16:44, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: šitos rāda kaut kāds kanāls Latvijā?
Setanta, tiešraidē

     [+] [-]

, 2018-10-06 16:44, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: šitos rāda kaut kāds kanāls Latvijā?
Ja tev ir Setanta Sports, tad jā.

     [+] [-]

, 2018-10-06 16:45, pirms 6 gadiem
Matlss rakstīja: Kur Tu ierakstā domā viņu redzēt?
Torentos tak iemests uzreiz no rīta ir, tik jānovelk

  +1 [+] [-]

, 2018-10-06 16:48, pirms 6 gadiem
General Franc0 rakstīja: Sagaidīt tad var dzerot, bet vai atcerēsies nākamā rītā, dienā...!? Tā pat būs jāskatas atkārtojums
Protams, ka nē, tas jau ir mēģināts Vienmēr ar čomu smejamies, ka neatcerās

     [+] [-]

, 2018-10-06 17:07, pirms 6 gadiem
tad sakums apm 5cos no riita
?

  +1 [+] [-]

, 2018-10-06 17:27, pirms 6 gadiem
Curtiys rakstīja: tad sakums apm 5cos no riita
?
Jā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-10-06 17:30, pirms 6 gadiem
Bišku besī , ka 5:00 norīta , bet noteikti celšos skatīties .

  -4 [+] [-]

, 2018-10-06 17:33, pirms 6 gadiem
Aitu ganam jākrīt.

     [+] [-]

, 2018-10-06 18:10, pirms 6 gadiem
Jā undercard cīņas arī būs labas.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-06 19:34, pirms 6 gadiem
Ceru, Putina pakaļlaiža Mcgregors atrausies pa viepli... parašas slavinātājs! Bet tas skaidrs, jo mazāks intelekts, jo aprobežotāka domāšana Bet pag, otrs tak ir krievs... labāk tad lai abi paliek uz dēļiem!

  -1 [+] [-]

, 2018-10-06 20:01, pirms 6 gadiem
Andzzeys rakstīja: Ceru, Putina pakaļlaiža Mcgregors atrausies pa viepli... parašas slavinātājs! Bet tas skaidrs, jo mazāks intelekts, jo aprobežotāka domāšana Bet pag, otrs tak ir krievs... labāk tad lai abi paliek uz dēļiem!
Kā negribētos to teikt, bet es šoreiz par krievu (dagestāni)!

     [+] [-]

, 2018-10-06 22:01, pirms 6 gadiem
''Main card'' cīņas sāksies ap pulksten 5:00.

Tas nozīmē, ka piecos ir četras main card cīņas pirms McG-Nur un reāli agrāk par 7:00 var necelties?

     [+] [-]

, 2018-10-06 23:00, pirms 6 gadiem
flab3r rakstīja: ''Main card'' cīņas sāksies ap pulksten 5:00.

Tas nozīmē, ka piecos ir četras main card cīņas pirms McG-Nur un reāli agrāk par 7:00 var necelties?
Tieši tā! Ja negribās toč nokavēt, tad 6:30 jāceļās.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-07 01:00, pirms 6 gadiem
Piemetīšu dažus vārdus pārdomām. Konors nāk no pusvidējā svara un ir cīnījies pat ar Diazu,kas ir vidējais svars - tur tomēr dabū just citu spēku un svaru sitienos. Un viņu ir mēģinājis dabūt zemē katrs kas nācis pretī. Un atgādināšu,ka pat Meivezeram trāpīja vairāk nekā Pakjao! Protams ka Khabib to visu zin,te jautājums ir par to kurš uzspiedīs sev vēlamo scenāriju. Un mēs jau redzam ka Konors ir ticis galvā čečenam un neviens nepateiks tagad - labi tas vai slikti. Konors ir cīnījies ar grapleriem un uzvarējis. Khabibs nav cīnījies ar tik labu pretinieku stājā. Kurš pie tam ļoti labi iet prom no cīņas un gatavojoties naudas mačam labi pielika kardio,kas agrāk bija slikts. Īram ir vairāk šanses. Vienīgi viņš nu jau ir atēdies naudu,slavu un panākumus,cik liels ir palikušais izsalkums - to redzēsim šovakar.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-07 02:23, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-10-07 02:23, pirms 6 gadiem
ja mcgregors pieskarsies ar celi griidai, vinjam hana

     [+] [-]

, 2018-10-07 02:34, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: ja mcgregors pieskarsies ar celi griidai, vinjam hana
Viņam būtu hana, ja būtu bezgalīgs raunds. Paldies par linku.

     [+] [-]

, 2018-10-07 02:43, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Links: https://karate.ru/news/2018-10-03/ufc-229-nurmagomedov-makgregor-pryamaya-translyaciya/

PALDIES !

     [+] [-]

, 2018-10-07 04:38, pirms 6 gadiem
Sieva prasa kapec es vel neeju gulet. Gaidu veleshanu rezultatus!

     [+] [-]

, 2018-10-07 04:41, pirms 6 gadiem
UFC facebook lapa latviešu valodā! Viss par aktuālu, domubiedri, apskati. PIEVIENOJIES - https://m.facebook.com/ufclatvia

     [+] [-]

, 2018-10-07 04:42, pirms 6 gadiem
Vēl 45 min līdz cīņai
1 2 51 komentārs