Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudo pasaules čempionātā arī Borodavko zaudē jau pirmajā cīņā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džudo pasaules čempionātā arī Borodavko zaudē jau pirmajā cīņā
Jevgeņijs Borodavko olimpiskajās spēlēs (2012)
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Kazahstānas galvaspilsētā Astanā tuvojas noslēgumam pasaules čempionāts džudo, kur sportisti cīnās arī par svarīgiem punktiem atlasē uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pēdējie trīs Latvijas pārstāvji šodien sacensības noslēdza bez panākumiem.

100 kilogramu sacensībās starp 55 sportistiem cīnījās arī Latvijas labākais džudists Jevgeņijs Borodavko (olimpiskās atlases rangā #12). Mūsu sportista pirmais pretinieks bija nīderlandietis Mihaels Korels, kurš minētajā rangā ir 13 vietas zemāk nekā mūsējais. Šodienas mačā uzvarēja zemāka ranga sportists. Iepriekšējos divos pasaules čempionātos trīskārtējais Eiropas bronzas medaļnieks Borodavko tika līdz otrajai cīņai.

Svara kategorijā virs 100 kilogramiem starp 42 džudistiem šodien startēja arī mūsu Artūrs Ņikiforenko un Vladimirs Osnačs, kurš bija kvalificējies Londonas olimpiskajām spēlēm, taču veselības apsvērumu dēļ nevarēja piedalīties. Ņikiforenko (#52) piekāpās kolumbietim Fredijam Figueram (#41), bet Osnačs zaudēja brazīlietim Dāvida Mouram (#26).

Tādējādi mūsu džudisti individuālās sacensības noslēguši ar kopējo bilanci 1-7, pērn Čeļabinskā bija 2-3, bet pirms diviem gadiem Riodežaneiro sanāca 1-4.

Olimpiskajai atlasē džudisti turpina cīņu par ceļazīmēm uz Rio. Ja olimpiskā kvalifikācija beigtos īsi pirms 2015. gada pasaules čempionāta, tad pēc judobase.org aprēķiniem ceļazīmi uz Rio saņemtu arī Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Jevgeņijs Borodavko (līdz 100 kg), kurš atlases rangā ieņem augsto 12. vietu un var justies salīdzinoši komfortabli. No pārējiem mūsējiem vistuvāk reitinga olimpiskajai zonai ir Artūrs Ņikiforenko (virs 100 kg) un Aigars Mīlenbergs (līdz 90 kg), savukārt iepriekšējo spēļu olimpietis Konstantīns Ovčiņņikovs (līdz 81 kg) saglabā vairs tikai teorētiskas izredzes.

Latvijas džudo izlases sastāvs pasaules čempionātā

-73 kg Dmitrijs Fedosejenkovs (Lido, Rīga) - bez panākumiem cīnījās 26. augustā
-73 kg Mihails Šteinbuks (Lido, Rīga) - bez panākumiem cīnījās 26. augustā
-81 kg Konstantīns Ovčiņņikovs (V.Zeļonija sporta skola, Rīga) - tika pie vienas uzvaras 27. augustā
- 90 kg Aigars Mīlenbergs (Kyodai, Rīga) - bez panākumiem cīnījās 28. augustā
- 100 kg Jevgeņijs Borodavko (Makkabi, Rīga) - bez panākumiem cīnījās 29. augustā
+100 kg Artūrs Ņikiforenko (Makkabi, Rīga) - bez panākumiem cīnījās 29. augustā
+100 kg Vladimirs Osnačs (Satori, Rīga) - bez panākumiem cīnījās 29. augustā

Izmantotie resursi:
judo.org.lv
ijf.org