Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Debijā - divreiz "sudrabs" un vienreiz "bronza"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Debijā - divreiz "sudrabs" un vienreiz "bronza"
Latvijas jaunie sportisti, viņu treneris Timurs Galejevs, sacens;ibu tiesnesis Tamāra Prokofjeva un delegācijas vadītājs Vasilijs Fleišers.

Turcijas pilsētā Antālijā risinājās pasaules čempionāts taizemiešu boksā - IFMA World Youth Muay Thai Championship, kas kļuva par līdz šim plašāko šāda veida sarīkojumu - tajā piedalījās 1300 jaunie sportisti vecumā no 10 līdz 17 gadiem no 80 pasaules valstīm. Pirmo reizi šādās sacensībās startēja arī Latvijas pārstāvji un viņi mājās atgriezās ar divām sudraba un vienu bronzas godalgu.

Sudraba godalgas savās vecuma grupās un svara ketegorijās ieguva Staņislavs Prokofjevs un Arsenijs Nikolajevs, bet bronzas medaļu - jaunākais komandas dalībnieks Maksims Prokofjevs. Līdz ceturtdaļfinālam savā svara kategorijā tika Marats Jankovskis. Latvijas komandas sniegums - tas bija patīkams pārsteigums gan treneriem, gan jauno censoņu vecākiem, gan konkurentiem, jo Latvijas komanda - tas bija kaut kas jauns un nezināms šadās sacensībās.
Vispirms jau ar vecāku atbalstu puiši divus ar pusi mēnešus trenējās Taizemē, kur aizvadīja treniņnometni arī pirms pasaules čempionāta. Latvijā piurmo reizi ir bērni, kas jau šādā vecumā gūst panākumus taizemiešu boksā starptautiskā arēnā. Eiropā Latvijas pārstāvji šajā divcīņas veidā jau bija pazīstami, kopš 2006. gadā tomēr jau piedalāmies Eiropas čempionātos, bet 2009. gadā arī pie mums - Liepājā - notika Vecā kontinenta meistarsacīkstes, taču plašākā pasaulē izdevās parādīties tikai tagad. Salīdzinot mūsu iespējas ar citu un tā saukto lielo valstu iespējām - šīs trīs medaļas ir izcils panākums.
Novembra beigās un decembra sākumā Minskā risināsies Eiropas čempionāts Muay Thai cīņās, bet Rīgā apmēram tajā pašā laikā būs ikgadējā Eiropas klubu kausa izcīņa, kurā piedalīsaies ap 200 sportistu.