Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

I. Tarvida debitē smagākā kategorijā un izcīna piekto vietu Maskavā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

I. Tarvida debitē smagākā kategorijā un izcīna piekto vietu Maskavā
Mustafa Kama un Inese Tarvida ("BSV Friedrichshafen" klubs) Sarkanajā laukumā
Foto: facebook.com/m.kama54

Pasaules čempionāta bronzas medaļniece, Bauskas taekvondiste Inese Tarvida svētdien debitēja Maskavas "Grand Prix" un, pirmoreiz startējot svara kategorijā līdz 57 kilogramiem, izcīnīja piekto vietu.

53 kilogramu pasaules ranga ceturtais numurs Inese Tarvida pirmoreiz tika uzaicināta uz "Grand Prix" taekvondo sacensībām, kur pasaules vadošajām sportistēm ir iespēja gūt vērtīgus punktus ceļā uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm. Latvijas sportiste tagad debitēja 57 kilogramu kategorijā. Smagākā kategorijā mūsu sportiste varbūt nebija pārāka auguma centimetros, taču noderēja ātruma priekšrocība.

57 kilogramu "Grand Prix" turnīrā startēja 27 sportistes. Inese Tarvida tika izlikta ar 19. numuru un pirmajā mačā cīnījās ar turcieti Hatici Kubru Ilgunu (#14), kura pasaules čempionātā minimāli pārspēja Ineses jaunāko māsu Jolantu (5:4). Maskavā mazliet pārāka bija Latvijas pārstāve - 7:6. Turciete tagad tika apbēdināta, taču jāatceras, ka pasaules čempionātā šī dienvidniece ieguva sudraba medaļu un nopelnīja iespaidīgus 72 punktus pasaules reitingam.

Kā jau bija gaidāms, astotdaļfinālā pretī stājās vāciete Annalena Fremminga (#3). Pretinieces numurs izskatījās respektabls, tomēr šī vāciete ne tuvu nebija sliktākais variants. Baušķeniece izrādījās ātrāka un izcīnīja pārliecinošu uzvaru - 12:4.

Ceturtdaļfinālā nācās spēkoties ar bijušo Irānas iedzīvotāju Raheli Asemani - kā jau ziņots, šī bija pirmā bēgle, kura kvalificējās Riodežaneiro spēlēm, neilgi pirms olimpiādes saņēma Beļģijas pasi. Sīvā un rezultatīvā cīņā Tarvida piedzīvoja zaudējumu - 10:13. Latvijas sportiste ierindojās piektajā vietā un nopelnīja 8.64 punktus olimpiskajā rangā.

Mērķējot uz olimpisko ceļazīmi pēc ranga, lielākās cerības būs tām, kuras regulāri kāps uz pjedestāla lielajos mačos. Tām, kuras pēc ranga netiks uz 2020. gada spēlēm, tiks dota iespēja nopelnīt kāroto ceļazīmi kvalifikācijas turnīrā.

Kā jau ziņots, startējot 2017. gada pasaules čempionātā Inese Tarvida (53 kg) cīņā par medaļu jeb ceturtdaļfinālā spēkojās ar taekvondo dzimtenes pārstāvi un turnīra mājinieci Mindžeonu Kimu (#3) - mūsējā nonāca iedzinējos (1:3), bet 35 sekundes pirms beigām veica trīspunktīgo spērienu, kas izrādījās izšķirošais (4:3). Savukārt pusfināla pēdējās 20 sekundēs Inese zaudēja pērnā gada Eiropas čempionei Tatjanai Kudašovai no Krievijas - 5:11. Pasaules čempionāta bronzas medaļa ir lielākais panākums Latvijas taekvondo vēsturē.

Izmantotie resursi:
worldtaekwondo.org

Foto: instagram.com/moustapha.kama

Kicking in #redsquare 🇷🇺

A post shared by Inese Tarvida (@inesetarvida) on Aug 8, 2017 at 8:53am PDT

  +5 [+] [-]

, 2017-08-07 12:34, pirms 7 gadiem
57 kg uzreiz divas uzvaras! Neticēju un negaidīju...
Paldies par rezultātiem!

  +2 [+] [-]

, 2017-08-07 12:40, pirms 7 gadiem
Eiropas čempionāts nozīmēts oktobrī. 57 kg taisās Inese vai Jolanta?
Inese manā skatījumā var labāk nostartēt, bet Jolantai vajadzīga Lat. olimpiskā vienība...

  +7 [+] [-]

, 2017-08-07 12:42, pirms 7 gadiem
vecākā māsa "atriebās" par jaunākās māsas apbižošanu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-08-07 13:56, pirms 7 gadiem
ikri rakstīja: vecākā māsa "atriebās" par jaunākās māsas apbižošanu
Papildus stimuls gan jau bija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-08-08 09:34, pirms 7 gadiem
tvens rakstīja: ...
No cīņas sporta, domājams, divas tiks nominētas Gada sportistes balvai - Tarvida un Grigorjeva, turklāt Ostapenko un Tarvida šobrīd ir galvenās pretendentes.

MMA cīkstoņi nekad nav nominēti Gada sportista balvai. MMA ir speciāla sadaļa --->>> MMA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-08-08 14:29, pirms 7 gadiem
točka rakstīja: No cīņas sporta, domājams, divas tiks nominētas Gada sportistes balvai - Tarvida un Grigorjeva, turklāt Ostapenko un Tarvida šobrīd ir galvenās pretendentes.
Ostapenko, Inese, Grigorjeva, Gunta man izskatās stabilas... Piektā varbūt Sevastova, Kociņa vai HeptaLaura... Kas gan to būtu domājis, ka labākā vieglatlēte būs Gunta...