Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Māsas Tarvidas atgriežas zem Latvijas karoga, U21 EČ devītās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Māsas Tarvidas atgriežas zem Latvijas karoga, U21 EČ devītās
Jolanta Tarvida
Foto: Laszlo Sulyok / SuLaci Photography

Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā notiek U21 Eiropas čempionāts taekvondo olimpiskajā versijā, kur piedalījās arī trīs Latvijas pārstāvji. 53 kg turnīrā Inese Tarvida finišēja devītā, tāpat arī jaunākā māsa Jolanta Tarvida. 66 kilogramos mūsu Markuss Vasiļjevs zaudēja jau pirmajā mačā.

53 kg kategorijā startēja 31 taekvondiste. Inese Tarvida (18) jau pirms izlozes kotējās kā pretendente uz godalgu, savukārt Jolanta Tarvida (17) bija "tumšais zirdziņš". Par galvenajām konkurentēm tika uzskatītas četras sportistes - vāciete Madelīna Folgmane, turciete Zeliha Agrisa, francūziete Sana Akrimi un Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempione Tijana Bogdanoviča (Serbija), kura savus lielos panākumus guvusi svara kategorijā līdz 49 kg un 53 kilogramos viņa nav izteikta līdere. Izlozes rezultātā minētās četras favorītes mūsējām varēja "patraucēt" ne ātrāk par pusfinālu.

Inese Tarvida sāka pret Nīderlandes pārstāvi Jusru El Budžufi, pirmajos divos raundos mūsu sportiste bija krietni pārāka (6:1, 11:2), savukārt pēdējā nogrieznī vairāk strādāja uz rezultāta noturēšanu (12:3). Astotdaļfinālā pretī stājās trīs gadus jaunākā grieķu talante Fani Tzeli. Cīnoties par ceturtdaļfinālu, pamatlaika pēdējās sekundēs Latvijas taekvondiste agresīvi centās izraut uzvaru, tomēr cīņa noslēdzās neizšķirti, bet papildlaikā veiksme uzsmaidīja dienvidniecei (0:2). Sacensību noslēgumā Inese tiek klasificēta dalītā devītajā pozīcijā.

Jolanta Tarvida pirmajā mačā sacentās ar gadu jaunāko un augumā mazāko slovākieti Gabrielu Briškārovu, kura pērn pamanījās izcīnīt junioru pasaules bronzu. Latvijas sportiste pārliecinoši kontrolēja notikumus un neļāva pretiniecei vākt punktus (5:1). Astotdaļfinālā mūsējā spēkojās ar krievieti Aļonu Miroņuku no Tjumeņas, trīs reizes nokrita un galu galā piedzīvoja zaudējumu (8:14). Sacensību noslēgumā Jolanta tiek klasificēta dalītā devītajā pozīcijā.

Lai pretendētu uz nākamās sezonas Latvijas Olimpisko vienību, bija vajadzīgs ceturtdaļfināls. 53 kilogramu turnīrā zeltu ieguva pasaules ranga ceturtais numurs Madelīna Folgmane (Vācija), kura šogad divas reizes zaudējusi Inesei Tarvidai.

Atgādinām, ka jaunais gads māsām ir sportiskiem panākumiem bagāts. Inese Tarvida triumfēja trijos pasaules reitinga turnīros (Vācijā, Turcijā un Slovenijā), turklāt noformēja nevainojamu bilanci mačos ar pasaules ranga pirmā desmitnieka sportistēm (3-0) un uzvarēja arī Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni. Cīnoties minēto turnīru junioru ieskaitē, 2014. gada pasaules kadetu vicečempione Jolanta Tarvida šogad ieguva trīs zeltus un vienu sudrabu.

Kā ja ziņots, Latvijas jaunās talantes Tarvidas šogad startēja ar Vācijas licencēm, jo radās aizķeršanās ar mūsu valsts licenču saņemšanu. U21 EČ notika atgriešanās zem Latvijas karoga.

U21 Eiropas čempionāta 63 kg kategorijā starp 38 taekvondistiem bija arī Latvijas atlēts Markuss Vasiļjevs. Pirmajā kārtā pretī stājās slovāks Filips Švecs, kurš pasaules reitinga turnīros šogad izcīnījis zeltu un bronzu junioru ieskaitē. Pretinieks izrādījās krietni pārāks, un mūsējais piedzīvoja sagrāvi (4:24). Sacensību noslēgumā Markuss ierindojas dalītā 33. vietā.

U21 europeans 2017🇧🇬Fight day tomorrow 👊 #europeans #openingceremony #latvia #taekwondo #bulgaria

A post shared by Inese Tarvida (@inese_tkd) on Apr 6, 2017 at 10:28am PDT


Izmantotie resursi:
tpss.eu

  +5 [+] [-]

, 2017-04-07 15:05, pirms 7 gadiem
Nu jā, tika gaidīts kaut kas labāks... Tā cīnīšanās par licencēm laikam atstāja savu iespaidu...

  +5 [+] [-]

, 2017-04-07 15:14, pirms 7 gadiem
točka rakstīja: Nu jā, tika gaidīts kaut kas labāks... Tā cīnīšanās par licencēm laikam atstāja savu iespaidu...
Galvenais, ka tagad par Latviju. Nākamajos turnīros cerams būs iespēja nostartēt spožāk!

  +3 [+] [-]

, 2017-04-07 15:25, pirms 7 gadiem
Olimpiskajā vienībā var tikt arī Pasaules čempionātā /jūnijs/ un Eiropas čempionātā /septembris/. U21 čempionāts neiet pasaules rangā, bērnu mači un iesildīšanās.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-07 15:29, pirms 7 gadiem
Laba izloze un nekā!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-07 17:06, pirms 7 gadiem
Beediigi

  -1 [+] [-]

, 2017-04-07 18:04, pirms 7 gadiem
te tak runāja par medaļām un divām....