Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Borodavko sensacionāli pieveic lielu favorītu, taču zaudē PČ astotdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Borodavko sensacionāli pieveic lielu favorītu, taču zaudē PČ astotdaļfinālā
Jevgeņijs Borodavko
Foto: IJF

Latvijas labākais džudists Jevgeņijs Borodavko (100 kg) šodien pasaules čempionāta otrajā kārtā pārsteidzoši pieveica Francijas sportistu Sirilu Marē, kurš pasaules rangā ieņem otro vietu. Astotdaļfinālā gan nācās atzīt gruzīna Varlama Liparteliani pārākumu.

100 kg turnīra starta cīņā pasaules ranga 27. numurs Jevgeņijs Borodavko pieveica astoņus gadus jaunāko austrieti Lurinu Bēleru (#37). Pirmās minūtes sākumā mūsu sportists veica paņēmienu, taču tas neizdevās, turklāt pretinieks tika pie punkta un izvirzījās minimālā vadībā. Pirmās minūtes izskaņā Latvijas pārstāvja uzbrukums bija rezultatīvs, līdz ar izdevās panākt izlīdzinājumu. Otrajā minūtē lietu kārtība nemainījās. Trešās minūtes vidū pretinieks tika sodīts ar sarkano kartīti, tādējādi par uzvarētāju pasludināja mūsu Borodavko, austrietis bija neizpratnē par šādu pavērsienu.

Otrajā mačā pretī stājās Riodežaneiro olimpiādes bronzas medaļnieks un tagadējais pasaules ranga otrais numurs Sirils Marē no Francijas. Pirmajās minūtēs mūsējais sapelnīja divas dzeltenās kartītes. Šķita, ka pamatlaiks noslēgsies 0:0, taču pēdējās sekundēs pretinieks mēģināja uzbrukt un pakrita, to izmantoja Jevgeņijs Borodavko un sāka veikt savu paņēmienu paņēmienu, kas divas sekundes pirms beigām izrādījās rezultatīvs!

Astotdaļfinālā pretinieks bija gruzīns Varlams Liparteliani (#16). Pirmajā minūtē mūsu sportists mēģināja veikt paņēmienu, pretinieks tūlīt atbildēja ar prettriecienu, līdz ar to rezultāts kļuva mums nelabvēlīgs. Cīņas turpinājumā nekas daudz nemainījās, tādējādi Jevgeņijs Borodavko piedzīvoja minimālu zaudējumu un netika pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Borodavko ir trīskārtējais Eiropas bronzas medaļnieks (2009, 2011, 2013), taču pasaules čempionātos viņam nebija veicies. Arī tagad Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā izloze neko labu nesolīja - otrajā kārtā bija jācīnās ar pasaules ranga otro numuru.

Jevgeņijs Borodavko pasaules čempionātos

GadsSasniegums
2017.Astotdaļfināls
2015.Pirmā kārta
2014.Otrā kārta
2013.Astotdaļfināls
2011.Astotdaļfināls
2010.Astotdaļfināls
2009.7. vieta

Izmantotie resursi:
ijf.org

  +1 [+] [-]

, 2017-09-02 13:37, pirms 7 gadiem
Ļoti labi Borodavko! Sagādāja lielisku sensāciju.