Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Miris leģendārais Aloizs Tumiņš

Jānis Pārums

Miris leģendārais Aloizs Tumiņš
Aloizs Tumiņš
Foto: LBF

Ceturtdien 70 gadu vecumā aizsaulē aizgājis titulētākais Latvijas bokseris – Eiropas čempions un vicečempions Aloizs Tumiņš, portālu eSports.lv informēja Latvijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs Genādijs Glazkovs.

Aloizs Tumiņš piedzima 1938. gada 22. martā un pērn Latvijas čempionāta laikā tika sveiks 70 gadu jubilejā. Diemžēl pēdējos gados savulaik izcilā boksera veselība bija slikta, bet 29. janvārī Tumiņa dzīvība izdzisa pavisam...

1961. gadā Tumiņš kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kas ticis pie Eiropas čempiona titula. Tā bija liela sensācija, jo neviens no latvieša tik augstu rezultātu negaidīja. Divus gadus vēlāk Tumiņš gandrīz atkārtoja panākumu, izcīnīdams sudraba medaļu.

Tumiņa rēķinā arī uzvaras 1956. gadā PSRS jauniešu čempionātā un 1960. gada PSRS čempionātā . Boksera karjeru viņš noslēdza 1963. gadā, kad apprecējās un vēlējās būt kopā ar ģimeni. Vēlāk Tumiņš kļuva par treneri.

LBF ģenerālsekretārs Genādijs Glazkovs Tumiņu raksturoja: "Viņš bija ne tikai ļoti labs bokseris, bet arī cilvēks. Tumiņš allaž gribēja citiem palīdzēt, aktīvi darbojās dažādos pasākumos. Tumiņš bija ar ļoti stipru raksturu. Tas bija cilvēks ar lielisku humora izjūtu."

Atvadīšanās no Latvijas boksa leģendas Aloiza Tumiņa notiks 3. februārī Pirmajos Meža kapos. eSports.lv izsaka visdziļāko līdzjūtību Tumiņa tuviniekiem un draugiem.