Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Zeps par WBO lēmumu neuztraucas, Briedim durvis uz titula cīņu paliek atvērtas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zeps par WBO lēmumu neuztraucas, Briedim durvis uz titula cīņu paliek atvērtas
Kšištofs Glovackis un Mairis Briedis. Foto: Vladislavs Proškins, f64

Kamēr Latvijas bokseris Mairis Briedis sācis gatavošanos Supersērijas finālam, Pasaules boksa organizācija (WBO) paziņojusi, ka līdz šim Briedim piederējušais čempiona tituls tagad ir vakants. Sportista menedžeris Raimonds Zeps sarunā ar portālu Sportacentrs.com gan norādīja, ka tituls nav atņemts un Briedis vēsturē tāpat būs atrodams starp WBO čempioniem. Tāpat esot atvērtas durvis tam, lai Briedis nākotnē atkal cīnītos par čempiona jostu.

"Patiesībā varētu teikt, ka tagad pieņemtajam lēmumam ir tikai simboliska nozīme – īstais lēmums bija pirms pāris nedēļām, kad kopā sanāca apelācijas komiteja. Process izgāja cauri trīs kārtām, bet tagad bija tikai sanākšana kopā un iepriekš pieņemtā lēmuma apstiprināšana. Valde nobalsoja, lai faktu pieņemtu zināšanai," pauda Zeps. Viņš notikušajā saskatīja pozitīvo. "Ir pielikts punkts, beidzot varam iet tālāk. Vairs nav jāapmainās ar 100 lapas garām vēstulēm starp juristiem. Varam koncentrēties tikai finālam."

"Mairim iepriekš izcīnītais tituls nav atņemts. Viņš bija un vienmēr paliks starp WBO čempioniem. Runa ir par to, ka josta pēc izcīnīšanas ir arī jāaizstāv, taču šoreiz tas nebija iespējams pat teorētiski," precizēja boksera menedžeris. Tiesa, WBO publicētajā paziņojumā lietots tieši vārdu salikums Mairim Briedim atņemts čempiona tituls. Apelācijas komiteja iepriekš lēma, ka Briedim 120 dienu laikā jāaizvada cīņa par titulu ar poli Kšištofu Glovacki, kura komanda bija sūdzības iesniedzēja. "Ir līgums ar Supersēriju, kas aizliedz aizvadīt cīņas ārpus turnīra, kamēr tas nav noslēdzies. Nemaz nevarējām izskatīt cīņu par WBO jostu, darījām to zināmu arī viņiem."

Sagaidāms, ka jau tuvākajā laikā Glovackis par vakanto WBO jostu cīnīsies ar britu bokseri Lorensu Okoliju. Tas gan nenozīmē, ka Briedim durvis uz titula izcīnīšanu nākotnē būtu aizvērtas. "Viens no lēmuma punktiem ir tāds, ka WBO paver iespēju Briedim atgriezties cīņā par titulu. Vēl gan jāprecizē detaļas un kā tieši tas notiks. Taču fakts paliek fakts – sēdē tika atbalstīts tas, ka Mairim ir vēlme cīnīties par titulu. Nianse, kā tas viss izskatīsies dzīvē," pauda Zeps. Viņš sacīja, ka, iespējams, Briedim būs pirmās rokas tiesības uz čempiona izaicināšanu, varbūt tiks piešķirts īpašs statuss, varbūt pavērsies kāda trešā opcija.

Skaidrs, ka par WBO lēmumu priecīga bija Glovacka komanda. Poļa promouters Anžejs Vasiļevskis vietnē Twitter pauda, ka pūles atmaksājušās. "WBO cruiser tituls ir vakants! Ieguldīts daudz darba, laika un naudas, un esam guvuši panākumu! Glovka cīnīsies par vakanto titulu!!! "Knockout Promotions" nepadevās un strīdā uzvarēja visu, kas bija uzvarams!"

Šobrīd Briedis sācis gatavošanos Supersērijas finālam, kurā pretī stāsies kubietis Juniers Dortikoss. Tiesa, pagaidām nav zināma nedz norises vieta, nedz laiks. "Mums ir pateikti divi datumi, katrs no tiem piesaistīts citai pilsētai. Datumi atrodas gana tuvu viens otram. Esam sākuši gatavošanos tuvākajam datumam, bet arī otrs neko īpaši nemainīs. Varbūt sparingi sāksies vēlāk. Principā nometne pirms cīņas ir sākusies," teica Zeps.

Viena no divām potenciālajām norises vietām ir Rīga, taču tas ir kā rezerves variants – ja neizdosies vienoties par cīņas aizvadīšanu otrā pilsētā, kas netiek nosaukta. Kuluāros klīst runas, ka Supersērijas rīkotāji vēlas saņemt par desmit miljoniem vairāk nekā pašlaik gatavi maksāt licences tīkotāji fināla sarīkošanai pilsētā, kas nav Rīga. Kopējā prasītā summa ir vēl lielāka.

Turklāt viņi negrib piekāpties, lai nedevalvētu sava projekta vērtību pirms trešās sezonas sākuma, proti, ja tagad licence tiek pārdota lētāk, kāpēc lai turpinājumā kāds maksātu vairāk. Latvija esot kā drošais un iepriekš pārbaudītais variants, ja neizdodas vienoties, jo ir pārliecība par atmosfēru un TV redzamā attēla atbilstību nepieciešamajam līmenim.

     [+] [-]

, 2019-11-26 15:54, pirms 4 gadiem
Nožēlojamie poļi!

  -2 [+] [-]

, 2019-11-26 20:59, pirms 4 gadiem
Malači poļi,izspieda no situācijas maksimumu. Gan jau Zauerlends kko nedamaksāja un te nu rezultāts

  +2 [+] [-]

, 2019-11-26 21:48, pirms 4 gadiem
Nez par ko tad Zauerlandam bija jāmaksā

Viņam arī svarīgāka ir Supersērija

Ja nu vienīgi kukulis jādod, bet nu tas bija lieki, jo Briedis tāpat varēs tikt pie WBO jostas vēlāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-11-27 13:12, pirms 4 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Malači poļi,izspieda no situācijas maksimumu. Gan jau Zauerlends kko nedamaksāja un te nu rezultāts
Poļi var vienīgi kaut ko izspiest podā!