Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usiks smagsvaros debitēs pret Džošua un Čisoram nesen zaudējušo Takamu

Rolands Eliņš

Usiks smagsvaros debitēs pret Džošua un Čisoram nesen zaudējušo Takamu
Oleksandrs Usiks. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Pirmā smagā svara kategorijas universālais čempions Oleksandrs Usiks vienojies par cīņu 18. maijā pret Karlosu Takamu, kas tiks aizvadīta smagsvaru kategorijā, vēsta „The Ring” žurnālists Maiks Kopingers.

Oleksandrs Usiks (16-0) savu iepriekšējo cīņu aizvadīja novembrī, Lielbritānijā pret Toniju Beljū aizstāvot savas pirmā smagā svara kategorija jostas, taču viņa pārstāvji neslēpa nolūkus par pāreju uz smagsvariem. Usika sakarā tika piesaukta iespējamā cīņa ar Krievijas pieredzējušo bokseri Aleksandru Povetkinu (34-2), kurš savā iepriekšējā cīņā piekāpās Entonijam Džošua, taču tagad panākta vienošanās par citu pretinieku – Kamerūnas bokseri Karlosu Takamu (36-1-5).

38 gadus vecais Takams piedalījies vairākās augsta mēroga cīņās, taču patiešām lielas uzvaras nav guvis. 2017. gada oktobrī viņam bija cīņa pret WBA un IBF čempionu Entoniju Džošua, kurā Takams nodemonstrēja savu izturību, taču zaudēja ar tehnisko nokautu desmitajā raundā. Savukārt pagājušā gada vasarā viņš astotajā raundā zaudēja Derekam Čisoram.

Takama karjerā ir arī zaudējumi pret Povetkinu un Džozefu Pārkeru, bet 2014. gadā viņš cīnījās neizšķirti ar Maiku Peresu, Maira Brieža pieveikto ceturtdaļfināla pretinieku Supersērijas pirmajā sezonā. Takams pazīstams kā bokseris, kurš labi strādā aizsardzībā.

Usika un Takama cīņa notiks 18. maijā, vēsta „The Ring”, un tā tiks pārraidīta DAZN tiešraidē. Cīņas norises vieta vēl nav izziņota, taču tās datums sakrīt ar WBC čempiona Deonteja Vaildera plānoto titula aizstāvēšanu pret Dominiki Brazīli, kas būs tiešraidē pieejama ar DAZN konkurējošajā „Showtime”.

Līdz ar pāreju uz smagsvariem Usiks atteiksies no savām čempiona jostām pirmajā smagā svarā, un iepriekš bija plānots, ka tas tiešā veidā ietekmēs arī Mairi Briedi, WBC dimanta jostas īpašnieku, kura josta līdz ar to vai nu automātiski „pārvērtīsies” par WBC čempiona jostu vai arī tiks nozīmēta kā vakanta Brieža un Glovacka cīņā. Iepriekš plānots bija pirmais variants, taču tas tagad atkarīgs no WBC lēmuma. Tieši pret Usiku Briedis piedzīvojis savu līdz šim vienīgo zaudējumu profesionālajā boksā.

Savukārt no WBA čempiona jostas Usikam, visticamāk, nāksies atvadīties vēl ātrāk. WBA nozīmējusi 28. martu kā datumu, kad promouteri varēs sacensties izsolē par Usika titula aizstāvēšanas cīņas rīkošanu. WBA nozīmējusi Usikam obligāto titula aizstāvēšanu pret krievu bokseri Denisu Ļebedevu, taču praktiski pilnīgi skaidrs, ka šāda cīņa nenotiks un Usiks līdz 28. martam informēs WBA par atteikšanos no čempiona titula.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-22 10:16, pirms 5 gadiem
Sākumam būs labi!Kā saka ar kaut ko ir jāsāk.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-22 12:12, pirms 5 gadiem
Ar Takamu iesildīsies,un tālāk jau aizies pareizā virzienā....

     [+] [-]

, 2019-03-22 12:27, pirms 5 gadiem
Nekur neraksta ka Latviešu boxeris Volkovs cīnīsies Šveicē rīt?

  +3 [+] [-]

, 2019-03-22 13:46, pirms 5 gadiem
Virsraksts labs! Es sapratu, ka Usikam pirmā cīņa būs jau uzreiz pret Džošua, tikai nesapratu, kāpēc pieminēti vēl Čisora un Takams!
Kā ir ar to latviešu valodas vienskaitļa datīva gramatiku- Džošua=Džošua,
Čisora=Čisoram? Varbūt izskaidrosiet?

  +1 [+] [-]

, 2019-03-22 19:13, pirms 5 gadiem
Parasti raksta "cīnīsies ar tādu un tādu bokseri", jo tā tam būtu jābūt, nevis "cīnīsies ar to, kurš zaudējis tam un tam"
Dzelteno ziņu stils, tas pats rakstīt bokseru iesaukas, nevis uzvārdus.